Telewizja cyfrowa czy analogowa?

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

milosztor_pl

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: milosztor_pl » 12 sty 2008, 12:53

Telewizja cyfrowa czy analogowa?

siema. mam pytanie: w mojej sieci kablowej tj. petrus

Kod: Zaznacz cały

www.petrus.pl
jest mozliwosc wykupienia pakietu z telewizja cyfrowa. mam nowy tv tj. samsunga 26'' lcd i np. odbior kanalow wydaje sie byc gorszy, niz na zwykly 100hz telewizorze u mojej mamy. czy jak zmienie sobie na ta cyfrowke to bede mial lepszy obraz czy to po prostu zalezy od czegos innego? help
Ostatnio zmieniony 12 sty 2008, 12:54 przez milosztor_pl, łącznie zmieniany 2 razy.

INTEL Core 2 Duo E6320 ~ 1.87GHz | ASUS P5K | BFG GeForce 8800GTS 320MB/320bit | PATRIOT 2x1GB DDR2 Dual Channel 800MHz | Windows XP Professional SP2
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 12 sty 2008, 13:45

Re: Telewizja cyfrowa czy analogowa?

Wynika to z tego że telewizor LCD ma wyższa rozdzielczość niż nadawany sygnał. Wykupienie pakietu z telewizją cyfrową trochę poprawi odbiór, ale nie licz na cuda. Musiałbyś zamówić sobie telewizję HD :) Jak na razie jedynym dystrybutorem w Polsce jest firma "n".
<<

pan jUzek

Post autor: pan jUzek » 12 sty 2008, 13:52

Wynika to z tego że telewizor LCD ma wyższa rozdzielczość niż nadawany sygnał. Wykupienie pakietu z telewizją cyfrową trochę poprawi odbiór, ale nie licz na cuda. Musiałbyś zamówić sobie telewizję HD :) Jak na razie jedynym dystrybutorem w Polsce jest firma "n".
na cyfrze+ i polsacie też są kanały HD, ale to tv sat
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 12 sty 2008, 13:54

Ja mam n i jestem zadowolony, ale to nie jedyna telewizja z HD. Cyfra Plus i Polsat Cyfrowy też już mają kanały w HD, Cyfra ma Canal + HD, a Polsat ma Polsat Sport HD więcej chyba kanałów nie mają, nie wiem dokładnie, a n ma MGM HD, nSport HD, Discovery HD i non stop kino HD możliwe że przed wakacjami będzie też HBO HD, ale nie wiem czy to jest prawda.
Obrazek