Praca domowa - wzajemna pomoc w rozwiązywaniu
Jako, że ostatnio jest zakładanych wiele nowych tematów związanych z zadaniem domowym, proponuję, aby powstał jeden temat, w którym byłyby zebrane wszelkie pytania związane z pracą domową - zapobiegnie to powstawaniu nowych tematów, a także nikt nie będzie miał wątpliwości związanych z miejscem napisania pytania (tematy z zadaniami domowymi były czasem pisane w dziale "Pomocna dłoń, czasem w Pogaduszkach").
Tak więc wszelkie pytania typu: "Jak zrobić te zadania?" lub "Gdzie mogę znaleźć mapę Madagaskaru?" piszemy w TYM temacie.
Pamiętać, że nie jest to temat o szkole (mam tu na myśli wypowiedzi "Jaki jest Wasz ulubiony przedmiot?" albo "Opowiem Wam jak zrobiliśmy psikusa nauczycielowi."). Tutaj skupiamy się na rozwiązywaniu zadań!
Temat będzie działał podobnie jak ten w dziale "Muzyka", pod tytułem "Jak nazywa się ta piosenka?" - jak ktoś zna odpowiedź pisze.
Dziękuję za uwagę.
======================================================
Skorzystam z okazji - sam mam problem (problem może to jeszcze nie jest, ale pomoc mile widziana) związany z zadaniem domowym, a właściwie z projektem (czyli takie dłuuuuuuuższe zdanie domowe [czytaj: całe półrocze]).
Przedmiot to fizyka <jęk na sali>. Jednak nie martwcie się - żadne wyliczanie zadania.
Tematem projektu jest "Spadochroniarz". Krótka piłka - nie chodzi o sprawę typu "Jak zbudowany jest spadochron" albo "Z jakiego samolotu najczęściej skaczą spadochroniarze", tylko potrzebuję wszelkie (najlepiej bardzo obszerne) informacje na temat wszystkich sił działających na spadochroniarza i tym podobne cudeńka fizyczne. Czasu trochę mam, informacji również, ale ciekawostki (także związane z samym spadochronem) i tajne dane mile widziane.
Czekam na Waszą pomoc.
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''