Rozbudowana... dla mnie ZA rozbudowana. Bardzo dużo budynków, badań itp. . Zanim się pokapujesz co daje każdy budynek to minie sporo czasu. Dla mnie taka gra nie może być tak rozbudowana aczkolwiek nie znaczy to, że mam budować 2 budynki i jednostkę wojska i się rozwalać. Wielu ludziom by się to podobało ale mnie jakoś nie.
Podobna do OGame. Wole jednak co za czasów średniowiecznych i gdzie się rozbudowuję wioskę i ma się własne oddziały wojska bo coś takiego jak BiteFight nie lubię.
Dobrze, że wykupienie konta Premium nie daje bardzo dużo nowych rzeczy bo to jest na minus dla tych co nie kupią. Tak jest na przykład w OGame. Wiem, że gra z tego żyje ale dawanie tylu nowych funkcji, których nie dostaną normalni gracze jest trochę niesprawiedliwe nie patrząc na to, że się za nie zapłaciło.
Wspomniana przez Ciebie Hibernacja jest często spotykana w takich grach i jest bardzo przydatna i trochę by z niej gra nie miała sensu. Czasami nieobecność paru dni powoduje straty, których nie chcemy więc można wtedy włączyć takową Hibernację.
Mogę powiedzieć, że to jest gra dla ,,maniaków", którzy poświęcają dużo czasu takim grom. Bo ja na przykład wchodzę na Plemiona rozbudowuję i wychodzę nic nie obserwując. Od czasu do czasu coś dłużej pooglądam a tak to nie.