[Grafika] Stubs the Zombie i Cross Racing Championship 2005

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Ant

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 3 lut 2008, 19:35

[Grafika] Stubs the Zombie i Cross Racing Championship 2005

Mam pewien problem, od niedawna mam 2 gry: Stubs the Zombie i Cross Racing Championship 2005. W tych grach podczas grania jest coś jakby chmurki, dym, albo możeby to nazwać ''efekt starego filmu'', są to takie zamazania na całym ekranie, w menu i w wyborze aut wszystko wygląda ładnie, ale jak zacznę wyścig to widzę jakbym oglądał stary film. Jak można wyłączyć taką opcję w tych grach żeby niebyła ona szara i stara tylko miała jakąś ładną grafikę. W Stubs'ach np. w misji jak trzeba zalać oczyszczalnię ścieków zombii leje do wody i jest ona cały czas szara (czasami niebieska i rzadko żółta), a jak zacznie się przerywnik filmowy to woda robi się nagle żółta, i pojawia się część kolorów.
Te gry zostały tak zrobione czy można to jakoś wyłączyć w opcjach?

//Zmieniony przez MATchlesS
W nazwie tematu używaj odpowiednich znaczników, np: "[Opinia]", "[Problem]" itp.
Więcej na ten temat w przyklejonych tematach.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2008, 16:36 przez Ant, łącznie zmieniany 2 razy.

<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 3 lut 2008, 21:12

Re: [Grafika] Stubs the Zombie i Cross Racing Championship 2005

nie wiem jak z tą drugą ale gra Stubbs the zombie właśnie została tak zrobiona i szczerze mówiąc też mi sie to nie podoba ale już nic na to nie poradzisz :/
Ostatnio zmieniony 3 lut 2008, 21:12 przez Capon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 4 lut 2008, 14:01

Wydaj mi się, że masz Radeona i namieszałeś w ustawieniach...

Kliknij na pulpicie PPM -> Właściwości -> Ustawienia -> Zaawansowane i tam szukaj czegoś o Filtrach lub kolorach i ustaw na domyślne. Nie mogę dokładnie ci powiedzieć gdzie, bo ja korzystam z ATi Tray Tools, a tam nie ma chyba już tej opcji.

A jeśli masz sterowniki z Catalyst Control Center, to szukaj tam w Graphics Settings, pod opcją Color, Video. Wyłącz te filtry, czy coś innego. Ja też miałem taki problem grając w NFS:U, dawno temu, okazało się, że namieszałem w opcjach grafiki i gra była jakby starym filmem. Wyłączyłem w ustawieniach to i hulało.
Semper in altum
<<

Ant

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 4 lut 2008, 14:51

Ja mam GeForc'a 8600GT, CRC2005 chyba zostało już tak zrobione bo inne gry są normalne.