[pomoc[ przy wyborze mp3
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
ak wyżej nie znam się za bardzo na takim sprzęcie a chciałbym kupić coś taniego, najlepiej z dyskiem 2 GB budżet mam dość ograniczony bo tylko 100 zł czy można coś dobrego za tę cenę kupić ? I mam pytanie trochę z innej beczki czy mp3 można używać jako przenośną pamięć dla plików innych niż audio ?
Re: [pomoc[ przy wyborze mp3
TAK - duża większość MP3 służy jako dysk wymienny, czyli możesz przenosić co tylko chcesz, np: pliki tekstowe, filmy.jack ryan pisze:I mam pytanie trochę z innej beczki czy mp3 można używać jako przenośną pamięć dla plików innych niż audio ?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2007, 12:32 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Za 100zł to możesz kupić pendrive'a 2GB, o MP3 nie masz raczej co marzyć.jack ryan pisze:najlepiej z dyskiem 2 GB budżet mam dość ograniczony bo tylko 100 zł
Tak, tylko prędkość kopiowania i odczytu danych jest wolniejsza niż w pendrivie (w końcu mp3 jest do słuchania muzy, a nie przenoszenia danych). Do małych plików spokojnie wystarczyjack ryan pisze:I mam pytanie trochę z innej beczki czy mp3 można używać jako przenośną pamięć dla plików innych niż audio ?
Znajdź coś z tego:
http://allegro.pl/search.php?string=mp3 ... ice_to=100
Nie znajdziesz tutaj nic z Creativ'a itp. no ale jak chcesz mieć 2 GB to tylko to. Ja mam tego pierwszego z góry tylko 1GB jakieś 3 lata i nic się nie dzieje. Zadowolony jestem. Jedyny mankament to ten że dałem za niego 180 zł. Tak więc z mojej strony bierz tego pierwszego z góry.
http://allegro.pl/search.php?string=mp3 ... ice_to=100
Nie znajdziesz tutaj nic z Creativ'a itp. no ale jak chcesz mieć 2 GB to tylko to. Ja mam tego pierwszego z góry tylko 1GB jakieś 3 lata i nic się nie dzieje. Zadowolony jestem. Jedyny mankament to ten że dałem za niego 180 zł. Tak więc z mojej strony bierz tego pierwszego z góry.
Ostatnio zmieniony 1 mar 2008, 10:28 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
No w ostateczności może być 1 GB w odtwarzaczu
Nawet 1GB będzie ciężko ale znalazłem taki coś. Mini odtwarzacze z Creativ. Bez wyświetlacza więc ten jeden minus.
Tutaj linki:
Tutaj ten sam ale tańszy bo nie firma ale podobno nowy:
PS. Bierz różowego. xD
Tutaj linki:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item287643160_creative_zen_stone_1gb_czarny_gratis_smycz_creativ.html
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item288793857_mini_odtwarzacz_mp3_creativ_zen_stone_1gb_tanio_.html
Ostatnio zmieniony 27 gru 2007, 17:13 przez Robertinho, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyświetlacz nie jest aż tak potrzebny, bo jedyne co tracisz, to nie widzisz jaki jest tytuł piosenki i czas jaki ona już leci, ale bez tego da się żyć. A za baterie mniej zapłacisz.
Semper in altum
W tym przypadku jest wbudowany akumulator. Ale jeżeli by był na baterie to pewnie by zaoszczędził. Ja mam akumulatorki więc sobie tylko baterie podładuję.bartekmp pisze:A za baterie mniej zapłacisz.
Jak by to napisać, kupić kupisz ale nie gwarantuje że ci podziała dłużej niż gwarancja przewiduje już tak miałem jak nie siądzie dysk to wyświetlacz lub radio. Niestety niska cena i słaba jakość wykonania.
Ciebie chodzi o tego mini Creativ'a czy o te... uhm.. tajwany??Aq pisze:Jak by to napisać, kupić kupisz ale nie gwarantuje że ci podziała dłużej niż gwarancja przewiduje już tak miałem jak nie siądzie dysk to wyświetlacz lub radio. Niestety niska cena i słaba jakość wykonania.
Zapewne tajwany
Creative'a nie możliwe, bo ja mam mojego MuVo TX SE 256MB już 2 lata (!) i sprawuje się nieźle, tylko słuchawki 2 razy wymieniłem, ale to z mojej winy .Robertinho pisze:Ciebie chodzi o tego mini Creativ'a czy o te... uhm.. tajwany??
A co do "tajwanów" to dziadowstwo marnuje tylko zasoby ziemskie, bo nie nadaje się do niczego, jak tylko do obejrzenia, co znajduje się w środku. Wystarczy lekko puknąć obudową o coś twardego i już widzimy co znajduje się w środku naszego, za przeproszeniem, odtwarzacza (opiekacza?). Nie polecam tego bulszitu, bo to wstyd pokazać się z tym, a na dodatek problem, bo co chwilę się coś w tym czymś psuje.
Semper in altum
Także mam ten odtwarzacz tylko, że 512 i mam go dwa albo trzy lata nie pamieam. Tak jak bartek wymieniałem w nim tylko słuchawki bo nic innego się nie psuło. Polecam go bo jest wspaniałybartekmp pisze:MuVo TX SE 256MB już 2 lata (!)
Zapraszam do mojej galerii
Dokładnie, tylko melomanom i innym koleżkom może się nie podobać mała ilość pamięci, ale mi spokojnie starcza. Jak mi się coś znudzi to wywalam i nowe wgrywamzioomus pisze:Polecam go bo jest wspaniały
Semper in altum
Szajsung, bałbym się to brać ale ma 2gb pamięci za 80 zł :>
Zapraszam do mojej galerii
A co sądzicie o Apollo Ap-355 Bolero 1GB ? strona: merlin.pl/frontend/browse/product/208,579860.html
No lepszy ten Apollo od no-nameów (chyba że ma tego samego chipa ) Chociaz czas pracy mógłby być dłuższy....