[wasze opinie] Seria Devil May Cry
Jednak miło się rozczarowałem Gra bardzo przypadła mi do gustu. Świetnym pomysłem jest wg mnie połaczonie broni białej i palnej, co daje niezle combomożliwości. Nie wiem, jak jest z formą demona, bo jestem dopiero w dziewiątej misji i od niedawna posiadam moc przemiany. Trwa ona niestety b. krótko (kilka sekund), więc nie mogę się nią zbytnio nacieszyć. mam nadzieję, że w miarę postępów będzie się czas transformacji wydłużał (prawda, że tak będzie? no powiedzcie, że tak )
Niestety, jak to w przypadkach wielu gier rodem z PS, tak i tutaj praca kamery jest koszmarna, co niejednokrotnie utrudnia walkę z przeciwnikiem (po prostu go nie widać) jak i zwykłe poruszanie się (np. w brzuchu Lewiatana) oraz (to chyba najbardziej) poruszanie się po menu gry.
Sterowanietypowo konsolowe, mamy odpowiednie przyciski odpowiadające przyciskom na padzie (również opis poruszania się w grze, wykonywania combosów itp. jest podany dla pada), ale jak do wszystkiego, tak i do tego da się przyzwyczaić:)
Cutscenki doskonale wiążą fabułę (notabene dość ciekwą, chociaż nigdy w żadnej grze na fabułę uwagi nie zwracam), są dobrze wykonane. Aż chce się je oglądać:)
Już nie mogę się doczekać, aż ją ukończę, by zagrać Vergilem, złym bratem bliźniakiem Dantego.
Daje tej grze 8/10
Ocene obniżam za pracę kamery i sterowanie.
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"