[galeria] Śledziks

Dla tych, którzy interesują się grafiką komputerową (Corel, Photoshop, Ilustrator, 3D Studio...)

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 22 lut 2008, 18:12

Re: [galeria] Śledziks

Ładnie :]
+ ciekawy efekt, ale trochę zasłania render
+ ładny napis
+ dobre wtopienie rendera

8/10
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, 20:31 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 22 lut 2008, 18:25

Średnio a taka wysoka ocena? Cieszy mnie to, ale to chyba przez to łagodne traktowanie co nie? :D Czekam na kolejne oceny ;)

//No trochę przesadziłem z tym "średnio", poprawione na "ładnie" - Iwan
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, 20:31 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 22 lut 2008, 18:47

Czemu srednio mi sie podoba 9/10.

P.S. Wszystkie twoje prace sa podobne może teraz zajmij sie robieniem prac z "sex bombami" xD.Mysle ze jakby połączyc plaze w Miami z jakas piekna pania(może byc w bikini) to wszystkim by sie podobało.
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 22 lut 2008, 21:34

Śledziks, postaraj się jeszcze trochę bardziej dopasować babeczkę do tła i daje 9/10 :) aktualnie 8/10 :)
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, 21:34 przez Capon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 25 lut 2008, 22:53

Nadszedł czas na za reprezentowanie pracy, która powstała na życzenie maćka120, przy okazji jego projekt przerobiłem też na mój w kolorze i bez.
Podam w linkach bo są to tapety, a nie wiem jak się robi żeby miniatury były :wstyd:

Pierwsza praca jest dokładnie taka jaką zaprojektował maciek120 ja tylko jego pomysł wprowadziłem do PS'a (no z jednym małym wyjątkiem).

Kod: Zaznacz cały

http://images34.fotosik.pl/157/a96b94d7d975930a.jpg
Druga praca to już moja przeróbka (nie wyszło tak jak miało być)

http://images31.fotosik.pl/157/e67f8e6a994d2a69.jpg
Trzecia jest tą samą pracą tylko, że bez kolorów

http://images27.fotosik.pl/165/ed13828ded7773a4.jpg
Zapraszam do oceny :)
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 25 lut 2008, 23:15

No, ekhm, twoja przeróbka całkiem udana, tylko przeszkadza część koła widoczna nad maską i to, że rendery są też zakropkowane, a powinny być na wierzchu (nawet nie muszą być wtopione) i przydałaby się jakaś przyzwoita rozdzielczość (czyt. 1280x1024), bo to jest zdecydowanie za małe...

Oceny nie da, bo czekam na poprawioną pracę.
Semper in altum
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 25 lut 2008, 23:20

Ja oceniam "moja" prace (z kolorami pierwszy link) 10/10 wlasnie tak to widzialem w głowie i ale bez pomocy śledziksa nie udałby sie projekt.Dziekuje bardzo za stworzenie ślicznej tapety.
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 26 lut 2008, 12:45

bartekmp specjalnie dla Ciebie powiększyłem moją przeróbkę i usunąłem te ciapki na renderach (zostawiłem tylko na nogach Lindsay Lohan bo jakoś mi to pasowało, w ogóle ja nie lubię się podporządkowywać trendom i pierwsza wersja bardziej mi się podobała).
bartekmp pisze:przydałaby się jakaś przyzwoita rozdzielczość (czyt. 1280x1024), bo to jest zdecydowanie za małe...
Ja mam dosyć stary monitor (nowego nie mam zamiaru kupować, a jeżeli już to dopiero jak zostanę do tego zmuszony bo lcd'ki jak dla mnie są jeszcze do kitu wole mojego starego Flatorna) i przy takiej rozdzielczości mam odświeżanie 60Hz i przez to oczy mogą z orbit wyskoczyć.

Dobra oto poprawione wersje
Kolor

http://images29.fotosik.pl/165/a943f366ab7b263f.jpg
B&W

http://images31.fotosik.pl/157/247a0d5e8cb476bf.jpg

Korzystając z chwili czasu zrobiłem nową pracę :D

Obrazek

Poproszę o oceny
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, 14:30 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 26 lut 2008, 15:38

Śledziks pisze:bartekmp specjalnie dla Ciebie powiększyłem moją przeróbkę i usunąłem te ciapki na renderach (zostawiłem tylko na nogach Lindsay Lohan bo jakoś mi to pasowało, w ogóle ja nie lubię się podporządkowywać trendom i pierwsza wersja bardziej mi się podobała).
No i za to Cię kocham hehehe.

Ale jedno spieprzyłeś: otóż te "ciapki" stały się po zwiększeniu niewyraźne.

A co do nowego obrazka, to nie podoba mi się. Ramka dziwna, pełno renderów na obrazku i nie wiem, co tu mam oglądać, napis na dole do d*py, a u góry taki sobie.
Nie oceniam, bo mnie noga boli hehehe.

PS.
Śledziks pisze: Ja mam dosyć stary monitor (nowego nie mam zamiaru kupować, a jeżeli już to dopiero jak zostanę do tego zmuszony bo lcd'ki jak dla mnie są jeszcze do kitu wole mojego starego Flatorna) i przy takiej rozdzielczości mam odświeżanie 60Hz i przez to oczy mogą z orbit wyskoczyć.
Jak dla mnie LCD osiągnęły wysoki poziom i dorównują już CeeRTe-kom, a ich zaletami, którymi przesądzają swoją wyższość są wysoka rozdzielczość, małe rozmiary, niskie zużycie prądu, wysoka częstotliwość odświeżania i jakość obrazu (nawet koloryt czerni).
No ale ja cię nie zmuszę do zmiany tego działa elektronowego, którym niszczysz swoje oczy promieniowaniem gamma elektronów hehe.
Semper in altum
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 26 lut 2008, 16:20

bartekmp pisze:Ale jedno spieprzyłeś: otóż te "ciapki" stały się po zwiększeniu niewyraźne.
Wiem że tak się stało :/ ale nic na to nie poradzę praca była robiona dla rozdzielczości 1024 na 768 a po powiększeniu się skopciło

A co do drugiej pracy to w sumie tam jest tylko jeden render (skrzydła Illidana są duże) i 2 c4d a tak to nic więcej. Mi się praca podoba (dla mnie to jest najważniejsze), robiłem ją dla siebie, a Wam tylko pokazuję żebyście mogli ją ocenić :rotfl:

Czekam na kolejna oceny ;)
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 26 lut 2008, 16:38

Śledziks pisze:A co do drugiej pracy to w sumie tam jest tylko jeden render (skrzydła Illidana są duże) i 2 c4d a tak to nic więcej. Mi się praca podoba (dla mnie to jest najważniejsze), robiłem ją dla siebie, a Wam tylko pokazuję żebyście mogli ją ocenić
Moją rolę znasz :P. Może i jest jeden render, ale kaszana jak nic. Takie średnie, ale nie najgorsze, bo porównaj sobie z twoimi pierwszymi prackami, to zobaczysz różnicę.
Semper in altum
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 26 lut 2008, 19:56

A więc :) Twoje prace z BMW mi się nie podobają za bardzo... ta wersja od Maćka120 to straszna kaszana... te badziewne napisy, laska wisząca w powietrzu i nieciekawe tło...

Twoja poprawka ma całkiem ładne kolory, ale za bardzo naciapkałeś. W czarno-białej wersji ten fajny efekt kolorystyczny już zanika i pracka nie jest za ładna.

Kolejna przeróbka trochę lepsza od poprzedniej - usunałeś trochę ciapków.

Sygna może być, tylko wg mnie również wygląda ona jakby było tam więcej renderów, tam po prawej stronie, co psuje wygląd. Tło nawet ładne, ramka be, napisy OK. 7/10
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 26 lut 2008, 22:32

Iwan pisze:A więc :) Twoje prace z BMW mi się nie podobają za bardzo... ta wersja od Maćka120 to straszna kaszana... te badziewne napisy, laska wisząca w powietrzu i nieciekawe tło...
Jeżeli chodzi o te tapety to jest to projekt maćka120 i wiem, że dla niektórych mogą być kiepskie, ale on tak sobie to wymarzył, a ja tylko spełniłem jego marzenie :)
Iwan pisze:Sygna może być, tylko wg mnie również wygląda ona jakby było tam więcej renderów, tam po prawej stronie, co psuje wygląd.
Jeżeli o to chodzi to są po prostu skrzydła Illidana, ale widzę że to dosyć mocno psuje pracę to jutro postaram się dać inną wersję bo przed chwilą znalazłem render bez skrzydeł

Jeszcze jedna sprawa właśnie skończyłem nową pracę
bartekmp pisze:Takie średnie, ale nie najgorsze, bo porównaj sobie z twoimi pierwszymi prackami, to zobaczysz różnicę.
Nie bardzo zrozumiałem czy chodziło Ci o moje pierwsze trzy prace czy pierwsze udane, dlatego zrobiłem nową pracę w stylu tych pierwszych udanych.

Obrazek

Teraz jak na to patrze to widzę że jeden szczegół przeoczyłem, ale nie rzuca się on tak chyba w oczy więc zostawiam tą wersję :) Zapraszam do oceny
Obrazek
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 27 lut 2008, 00:07

Illidan: 9/10 :super:
Jest po prostu the best! :super:
renderek po prostu idealnie wtopiony i tło także świetne :ok:
powiększ tylko te sygnę i daję 10 :ok:

Geist: Za dużo tej abstrakcji i za bardzo razi w oczy, a render zlewa się całkowicie z tłem :/
6/10
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, 00:11 przez Capon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Post autor: bartekmp » 27 lut 2008, 09:01

Geist jest ładny. Wtopienie jest bardzo dobre i jak na ducha jest słabo widoczny, co pewnie było zamierzone. Kolorystyka również pasuje, efekty i ramka ok. Napis taki sobie - użyj w końcu innej czcionki (hehehe).
Śledziks pisze:bartekmp napisał/a:
Takie średnie, ale nie najgorsze, bo porównaj sobie z twoimi pierwszymi prackami, to zobaczysz różnicę.

Nie bardzo zrozumiałem czy chodziło Ci o moje pierwsze trzy prace czy pierwsze udane, dlatego zrobiłem nową pracę w stylu tych pierwszych udanych.
Chodziło mi o twoje pierwsze 3 najgorsze pracki, że ta Illidan nie jest taka zła w porównaniu do nich.
Semper in altum
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 27 lut 2008, 15:12

Mnie się podoba ;)
+ ładne tło
+ napisy oblecą
+ ramka też pasuje

- ten efekt na piersi jakoś mi się nie podoba...
8/10
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 27 lut 2008, 16:44

ostatnia praca oprócz napisu, stoi na dobrym poziomie, takim na solidną 4 w 6 stopniowej skali, a przedostatnia, gdzie znów napis kuleje dał bym jej już nawet 4+ :0 widać progrees, i to najwazniejsze :cwaniak:
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 27 lut 2008, 17:07

Zioomus takie słowa w Twoich ustach... a właściwie to takie słowa wystukane z Twojej klawiatury to dla mnie wielki komplement. Postaram się dzisiaj jeszcze zamieścić Illidana bez tych skrzydeł ;)
Iwan pisze:- ten efekt na piersi jakoś mi się nie podoba...
Właśnie o ten szczegół mi chodziło :zawstydzony:

Edit

Jako że niektórym nie podobała się praca Illidan bo wyglądało jakbym prawie nic tam nie zrobił i jakby było pełno renderów nawrzucane to właśnie zrobiłem dwie nowe wersje Illidana tylko że bez skrzydeł (mi się jednak ta całkowicie pierwsza bardziej podobała). Przypadkiem znowu użyłem podobnej czcionki, dopiero później się kapnąłem :/

Pierwsza wersja
Obrazek

Druga wersja
Obrazek

Zapraszam do oceny :)
Ostatnio zmieniony 28 lut 2008, 02:23 przez Śledziks, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 28 lut 2008, 02:09

obie wersje 8/10
pierwszy projekt mi się najbardziej podoba mimo opinii innych forumowiczów :P
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 28 lut 2008, 13:03

No teraz to mucha nie siada :)
Rewelacja, 10/10. Mówię o drugiej wersji, bo ładniejsza ;)