[Opinie] Gumowa klawiatura
Bo moja klawiatura to koszmar
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
Ta akurat jest prawda. Można ją wyginać itp. i nic jej się nie stanie.szpon pisze:Czy to co mówili to prawda, że może spaść z dużej wysokości i nic się nie stanie i żadna woda się do środka nie dostanie.
Jak dla mnie klawiatura taka jest mało wygodna - model, który testowałem (czytaj: bawiłem się nim w Media Markt ) był nie najlepszy - przy szybkim pisaniu klawisze wyślizgiwały się spod palców. Ten model nie przekonał mnie, ale z tego co wiem to takich produktów przybywa i możliwe, że pojawiły się już lepsze marki.szpon pisze:dobrze się na niej pisze, gra itp.
Kod: Zaznacz cały
http://www.microsoft.com/poland/hardware/mouseandkeyboard/productlist.aspx?type=Keyboard
Kod: Zaznacz cały
http://www.microsoft.com/poland/hardware/gaming/productdetails.aspx?pid=093
Najnowszych klawiatur MS nie używałem, jednak te starsze do najwygodniejszych nie należały. wg mnie lepiej wybrać klawiatury logitecha. jeżeli jednak wolisz MS to radziłbym sprawdzić w sklepie czy wysokość klawiszy i ergonomia ci odpowiadaZakup klawiaturę Microsoftu, to nie pożałujesz.
No więc sam sobie odpowiedziałeś. Raczej gdy ktoś kupuje obojętnie jaką klawiaturę, to sprawdza czy mu pasuje układ klawiszy, kształt itd., a jeśli nie pasuje, to jej nie bierze.pan jUzek pisze: Najnowszych klawiatur MS nie używałem, jednak te starsze do najwygodniejszych nie należały. wg mnie lepiej wybrać klawiatury logitecha. jeżeli jednak wolisz MS to radziłbym sprawdzić w sklepie czy wysokość klawiszy i ergonomia ci odpowiada
Nie wiem, które wg ciebie są starsze, a które nowsze, aczkolwiek ja uważam, że mi układ klawiszy idealnie pasuje, mogę pisać i grać bez problemu, a ten nietypowy układ, to kwestia kilku dni przyzwyczajania, bo wtedy już się nie pamięta o starej klawiaturze .pan jUzek pisze:Najnowszych klawiatur MS nie używałem, jednak te starsze do najwygodniejszych nie należały.
W sumie każdy ma swoje zdanie, domyślam się, że nie miałeś jakiegoś bliższego kontaktu z klawiaturą, ale jak dla mnie G15 jest najlepszą klawiaturą jaką do tej pory miałem, i nie żałuje sporej kasy którą musiałem wydać, żeby ją kupić.bartekmp pisze:Jedyną klawiaturą Logitechu, jaką znam, jest G15, ale jakaś dziwna jest wg mnie
Wyświetlacz, klawisze "G" na których możesz zaprogramować różne skróty klawiszowy, suwak blokujące klawisze windowsa, dzięki czemu nie musisz się martwić, że wciśniesz przypadkowa klawisz "Start", poza tym podświetlane klawisze i kilka dodatkowych przycisków multimedialnych (stop, pauza, itp.)bartekmp pisze:jedyny bajer chyba, to ten mały wyświetlacz
To zdanie to jakaś ironia z twojej strony, czy może niewiedza do czego można używać ten wyświetlacz. Jeśli to drugie to dla twojej i nie tylko twojej informacji wyświetlacz służy choćby do pokazanie zużycia procesora i pamięci RAM, albo możesz zobaczyć, która jest godzina (żebyś nie stracił kontaktu z rzeczywistością ), w niektórych grach pokazuje też np, jaki masz ping, frag, ile amunicji Ci zostałobartekmp pisze:w dodatku nie wiem do czego, skoro "większość" ludzi używa monitorów w dzisiejszych czasach.
To była ironia. Przecież w każdej grze pokazuje ilość fragów i ping...Mikolaj. pisze:To zdanie to jakaś ironia z twojej strony, czy może niewiedza do czego można używać ten wyświetlacz.
Nie miałem, ale korzystałem z niej (i jeszcze czasem korzystam) i nie uważam, że jest jakaś wspaniała. Bardziej odpowiadała mi MS Reclusa, mimo, że nie ma tylu "bajerów", które są dla mnie zbędne.Mikolaj. pisze:W sumie każdy ma swoje zdanie, domyślam się, że nie miałeś jakiegoś bliższego kontaktu z klawiaturą, ale jak dla mnie G15 jest najlepszą klawiaturą jaką do tej pory miałem, i nie żałuje sporej kasy którą musiałem wydać, żeby ją kupić.
A konkretniej to producenci takimi zbędnymi gadżetami "usprawiedliwiają" wysoką cenę urządzeńMikolaj. pisze:To zdanie to jakaś ironia z twojej strony, czy może niewiedza do czego można używać ten wyświetlacz.
Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko się zgodzić z tą opinią.Maciek pisze:A konkretniej to producenci takimi zbędnymi gadżetami "usprawiedliwiają" wysoką cenę urządzeń
korzystam w szkole z klawiatury MS z przed 2 lat, z podobnej ale z "ergonomicznym" układem klawiszy korzystałem u kumpla i obie były niewygodne. natomiast na logitech nigdy się nie rozczarowałem. ale najlepiej sprawdzić w sklepieNie wiem, które wg ciebie są starsze, a które nowsze