[Problem]BSOD tzw. ekran śmierci
2.Czy to może dysk jest uszkodzony i należy go oddać do gwarancij.Prosze o pomoc.
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
sprawdź programem HD Tune (zakładka health, czerwone wartości są nieprawidłowe),Czy to może dysk jest uszkodzony i należy go oddać do gwarancij
Wiem ,że to jest za dużo ,a czy wymiana coolera dała by coś?Moj aktualny cooler to i czy koniecznie tez musze wymienic zasilacz?Maciek pisze:MamPytanie, ze zdjęcia w HDD Tune wynika że temperatura Twojego dysku to 49st C
To o jakieś 10st za duzo! Nic dziwnego że masz blue screeny! Natychmiast odłącz dysk od komputera zanim zrobią Ci się fizyczne bad sectory lub coś gorzszego i dysk pójdzie na śmietnik! Takie temperatury trudno osiągnąć nawet jak były upały po 35st w cieniu...
I zastanów się czemu dysk się tak nagrzewa, cyrkulacja powietrza...
mam dokładnie TAKĄ SAMĄ konfiguracje i.... niedawno spalił mi się CODEGEN 300W! Zmień to g.ówno jak najszybciej!!Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+
1GB RAM kingston
karta graficzna:radeon 9550 128bit/128mb
Mocniejszy niekoniecznie, ale markowy zasilacz (np. Modecom MC, Chieftec) to i owszem mógłbyś kupić, ale taki zasilacz to wydatek ok. 100złMamPytanie pisze:Co do zasilacza chodziło mi o to ,czy gdybym kupił mocniejszy to było by ogółem lepiej dla mojego kompa?
Z tymi upałami to się nie zgodzę, u mnie zwykle jest do 40st, a w starym komputerze dysk miał max 47C i problemów nie było. aczkolwiek lepiej żeby dysk aż tak się nie nagrzewałMamPytanie, ze zdjęcia w HDD Tune wynika że temperatura Twojego dysku to 49st C
To o jakieś 10st za duzo! Nic dziwnego że masz blue screeny! Natychmiast odłącz dysk od komputera zanim zrobią Ci się fizyczne bad sectory lub coś gorzszego i dysk pójdzie na śmietnik! Takie temperatury trudno osiągnąć nawet jak były upały po 35st w cieniu...
SP3 może powodować problemy, o ile dobrze wiem jeszcze oficjalnie nie wyszłoWindows xp professional sp3
Nie zauważyłem tego.Temp. procka wynosi 44°C,płyty głownej 34°C
Jak widać na konkretnym przypadku dysk MamPytanie nie "znosi"pan jUzek pisze:Większość dysków bezpiecznie znosi temp. do 55 st
Czy wykręcenie i ponowne wkręcenie 4 śrubek to taka arcytrudna czynność do której musisz wzywać znajomego?MamPytanie pisze:Czekam teraz na znajomego ,który mi przestawi dysk w inne miejsce
Hehe nie specjalnie go wzywam do tego.Po za tym ja te dyski mam na taśmy i gdy podłanczałem ten nowy dysk miałem problemy z dobrym zamontowaniem tasm,bo gdy źle je podłączyłem podczas uruchamiania kompa wyskakiwał na czerwono jakiś error więc wole sie za to nie brac samodzielnieIwan pisze:Czy wykręcenie i ponowne wkręcenie 4 śrubek to taka arcytrudna czynność do której musisz wzywać znajomego?MamPytanie pisze:Czekam teraz na znajomego ,który mi przestawi dysk w inne miejsce
Jak byś mógł możesz zrobić nie powiem ,bo by sie takie coś wielu ludzią przydało.drynda pisze:Może niedługo zrobię tuta (ze screenami) jak dobrze zamontować dysk (Serial ATA i ATA)