[Opinia] Seria Mortyr
Kod: Zaznacz cały
http://mortyroperacjasztormgame.com/
Na stronie znajdziemy także wymagania sprzętowe gry oraz kilka innych ciekawych informacji na temat tej produkcji.Do dyspozycji graczy oddano dwie misje. Jedna rozgrywa się we francuskim miasteczku Vervins, a druga w zamku Heinricha Himmlera. Demo waży 600 MB i można je znaleźć w dziale download.
Jednak temat ten nie jest tylko o czwartej części, lecz o całej serii, więc kilka słów na wstępie.
Grałem w dwie pierwsze części, trzeciej jeszcze nie mam, ale z tego co można wyczytać - jest przyzwoita. W pierwszą część grałem bardzo dawno na starym komputerze. Trochę trudno mi teraz oceniać tę grę, bo testując ten produkt byłem jeszcze małym bachorem, który nie zwracał uwagi na jakieś detale, szczegóły etc.
Z tego co pamiętam w grę grało mi się całkiem dobrze, musiała być niezgorsza skoro przeszedłem ją całą.
Jeśli chodzi o drugą część to pamiętam trochę więcej i to nie tylko dlatego, że grałem w nią niedawno z porównaniem do pierwszej części (czytaj: 2 lata temu), ale także z tego powodu, iż była, delikatnie mówiąc, słaba. Mortyr 2 to jeden z gorszych FPS-ów z jakim miałem do czynienia - paskudna grafika (nawet w dniu premiery), nudne misje oraz słabe AI wrogów (a właściwie jego brak).
Niedługo zagram w trzecią część i mam nadzieję, że będę znów bawił się świetnie, jak to było przy pierwszej części...
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''