[szukam] Nagrywarki DVD

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 4 kwie 2008, 00:47

[szukam] Nagrywarki DVD

Witam. Ostatnio moja nagrywarka zaczęła odmawiać posłuszeństwa i chyba będę musiał kopić nową bo aktualna już parę lat ma i skończyła się gwarancja. Jaką byście mi doradzili? Zależy mi na dobrym odczycie płyt bo mam taki paskudny nawyk, że zostawiam płyty na biurku i później mam problem z odczytem bo się rysują. Z góry dzięki :)

Obrazek
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 4 kwie 2008, 07:02

Re: [szukam] Nagrywarki DVD

polecam nagrywarki NECa.
Mi moja nagrywarka(NEC) służyła przez ponad 5lat i dopiero tak po jakiś 4,5 roku miała lekkie problemy z czytaniem, ale i tak wszystko odczytywała, tylko wolniej.

Pozdrawiam cpn.
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2008, 07:04 przez Capon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 4 kwie 2008, 07:15

Nagrywarek jest mnóstwo na rynku i nie różnią się za bardzo. Ja bym bardziej polecił coś z LG. Nagrywarki mają 2-letnią gwarancję, jak się coś spieprzy najczęściej dają nową. Jeśli zależy ci na dobrej korekcji błędów to musiałbyś zajrzeć w jakiś specjalistyczny test, bo z parametrów tego nie wyczytasz ;)
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 4 kwie 2008, 09:14

Właśnie teraz mam nagrywarkę NEC'a i od początku nie czytała mi za bardzo :kwasny: kolega też mówił że NEC'i mają dobre nagrywanie, ale słaby odczyt dlatego teraz szukam czegoś innego. Capon może miałeś fuksa i trafił Ci sie jakiś wyjątek, jaki masz model? Mi też coraz więcej osób poleca LG tylko teraz nie wiem który model :/ dzięki chłopaki za podpowiedź, czekam na następne :)
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2008, 09:17 przez Śledziks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

kratos31

Awatar użytkownika

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 4 kwie 2008, 09:52

Ja także proponuję ci coś z firmy LG, mi od 2 lat nagrała tyle płyt że mogę śmiało powiedzieć iż są to nagrywarki niezawodne. Popatrz na tą http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?ac ... el=NOTHING

Przy bardzo długich linkach kodowanie nie jest niezbędne - nieestetycznie rozszerza to stronę... MTS
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2008, 12:45 przez kratos31, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 4 kwie 2008, 11:47

Rozejrzyj się na forum:

Kod: Zaznacz cały

www.cdrinfo.pl
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 4 kwie 2008, 13:48

Ja polecam nagrywarkę Asusa, gwarancja jest, cicho chodzi przy odczycie, nagrywa szybko i sprawnie, ma kilka przydatnych bajerów i Nero w zestawie ;) ja kupiłęm swoą za 119 zł :zawstydzony:
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 4 kwie 2008, 14:42

A ja tylko dodam profilaktycznie, że nie warto kupować Samsung-ów - niech nie zachęca Cię ich niska cena, bowiem obecnie nagrywarki tej firmy znacznie odstają od najlepszych na rynku.
Swoja drogą było już kilka takich tematów na Forum - warto zajrzeć do nich zajrzeć, np do poniższego:
topics30/nastepna-prosba-o-pomoc-w-wybo ... nagrywarka
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2008, 15:41 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 4 kwie 2008, 14:58

MATchlesS ten temat co podałeś był założony prawie rok temu, a w sprzęcie rok to dosyć dużo, ale dzięki (w końcu z nagrywarkami dvd rok to nie jest znowu aż tak dużo :D ) ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
Obrazek
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 4 kwie 2008, 16:45

Śledziks pisze:ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
Jeśli będziesz nagrywał płyty DVD-RAM to zwróć na to uwagę w opisie - nie wszystkie nagrywarki to obsługują. A prędkości to drugorzędna sprawa, ja nigdy nie nagrywam z max. prędkością, większość osób chyba też, bo jak wiadomo, dane są wtedy "słabiej" nagrane.

Możesz również rozejrzeć się za modelem z Light Scribem - za jego pomocą możesz wypalać obrazki na specjalnych płytach.
<<

Miki

Post autor: Miki » 4 kwie 2008, 21:14

Ja osobiście polecam samsungi korzystam z nich od ponad 4 lat i nigdy mnie nie zawiodły gwarancja na okres 2 lat (wymiana na nową jeśli stara wyzionie ducha), fakt przez ten okres nagrywarki często wracały na serwis ale nie każdy zgrywa dziennie ze 100 płyt dvd i nagrywa min 50 dvd (coś jak archiwum danych) nagrywarki samsunga mają bardzo dobrą korekcję danych co do LG to badziew miałem dwie w domu i nie potrafiły wczytać nowych płyt czy to CD czy DVD które samsung odczytuje bez zająknięcia z dobrych firm to jeszcze NEC ,Pionner i LiteOn.
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2008, 21:16 przez Miki, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

maciek52

Post autor: maciek52 » 1 cze 2008, 20:48

Iwan pisze:Nagrywarek jest mnóstwo na rynku i nie różnią się za bardzo. Ja bym bardziej polecił coś z LG. Nagrywarki mają 2-letnią gwarancję, jak się coś spieprzy najczęściej dają nową. Jeśli zależy ci na dobrej korekcji błędów to musiałbyś zajrzeć w jakiś specjalistyczny test, bo z parametrów tego nie wyczytasz ;)
Tak masz dużą racje ja mam 2 LG są świetne mój kuzyn ma 2 nagrywarki 1 mu wysiadła 2 (LG) działa do dziś
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 1 cze 2008, 20:50

ojj tej firmy szczególnie nie polecam...
nie ma LG bez jakiejkolwiek skazy...
zawsze coś się z nimi dzieje :/
moja np. rysuje płyty.
Obrazek
<<

Śledziks

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Śledziks » 1 cze 2008, 23:15

Oj stary temat już o nim zapomniałem i zapomniałem napisać co kupiłem :D dzięki wszystkim za odpowiedzi już jakiś czas temu kupiłem nowego Samsunga i jestem z niego zadowolony :)
Obrazek