[Opinia] Mass Effect na PC
Co to jest Mass Effect"Electronic Arts zawarło z Microsoftem porozumienie, na mocy którego będzie wydawcą kolejnych tytułów z cyklu Mass Effect. Planujemy wypuścić ten tytuł w wersji na PC wiosną, a także inne produkcje w dalszej przyszłości"
Jedna z najlepszych gier na X360, która zdobyła wiele prestiżowych nagród (np: najlepsza gra ubiegłego roku). Miałem przyjemność pogrania w dłuższą chwilę w owy tytuł i mogę tylko powiedzieć: "Warto czekać!". W dodatku wersja komputerowa ma być wyposażona w kilka nowości, o czym wspomina poniższy cytat.
Czekam z wielką niecierpliwością na Mass Effect na PC! Co sądzicie o tym tytule?A co będzie oferowała produkcja BioWare'u PeCetowcom? Przede wszystkim zoptymalizowane sterowanie, wyższą jakość efektów wizualnych i nowy ekwipunek - broń oraz zbroje. Specjalne umiejętności mają być używane po wciśnięciu jednego klawisza, zatem rozgrywka powinna być bardziej dynamiczna, a uwaga skupiona na samej akcji.
Tegoroczna wiosna powinna być zatem wyjątkowo gorąca, w końcu Mass Effect to laureat wielu nagród w konkursach podsumowujących rok 2007. Fani RPG-ów muszą jednak wytrzymać do maja. Właśnie wtedy, według zapowiedzi EA, produkcja BioWare'u ukaże się na PeCetach.
Kilka screen'ów z wersji na PC:
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''