[Opinia] Gry z serii LEGO (od Traveller's Tales)

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 13 maja 2008, 18:28

[Opinia] Gry z serii LEGO (od Traveller's Tales)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Zacznę tym razem inaczej, bo linkiem do wersji demostracyjnej (udostępniona kilka godzin temu, więc bardzo gorąca i świeżutka) najnowszej części gry producenta Traveller's Tales, a mianowicie LEGO Indiana Jones: The Original Adventures:

Kod: Zaznacz cały

http://www.gamershell.com/download_25786.shtml
Warto ściągnąć i spróbować sił, bowiem przygody plastikowego Indiana Jonesa w zapowiedziach prezentowały się naprawdę znakomicie. Poza tym demo "waży" bardzo mało - około 450MB!

Temat ten jednak poświęcony jest całej serii gier LEGO producenta Traveller's Tales.
Dwie z nich - opowiadające o przygodach w świecie Star Wars - zostały bardzo ciepło przyjęte przez prasę. Każdy kto myśli, że gra o klockach jest najprawdopodobniej denna i tylko dzieci mogą grając w nią dobrze się bawić, myli się. ;-]
Zarówno LEGO Star Wars i LEGO Star Wars II: The Original Trilogy to tytuły, przy których każdy z nas będzie się niezmiernie bawił - szybka akcja, mnóstwo humoru i wyjątkowa grafika sprawiają, że tymi tytułami naprawdę warto zainteresować się. Produkcje te są także wspaniałym prezentem dla dzieciaków - przemoc w tych produktach jest symboliczna.

Dla odważnych - linki do wersji demonstracyjnych dwóch pierwszych tytułów z serii LEGO:

LEGO: Star Wars:

http://www.instalki.pl/gry/download/akcji/Lego_Star_Wars.php
Lego Star Wars II: The Original Trilogy:

http://tnij.org/f4hs6f84h1sf
Seria ruszyła dalej - tym razem nie będziemy mieli okazji walczyć w klimatach Star Wars. Dwie nowe gry to LEGO Batman: The Videogame i LEGO Indiana Jones: The Original Adventures. W pierwszym tytule - jak nazwa wskazuje - będziemy kierowali plastikowym Batmanem (oczywiście będzie pomagać nam Robin ;-]). Premiera odbędzie się najprawdopodobniej w połowie przyszłego miesiąca. Drugi tytuł pojawił się na półkach już w pierwszych dniach czerwca. CZEKAMY!

A Ty, co sądzisz o serii LEGO :?:
Ostatnio zmieniony 24 maja 2008, 18:27 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

daniellll

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: daniellll » 13 maja 2008, 19:21

Re: [Opinia] Gry z serii LEGO (od Traveller's Tales)

Hmm.Star wawrs obie czesci byly fajne czekam na indiana jones i batman ale dema nie sciagne poniewaz lepiej poczekac na pelna wersje
Windows XP=300ZŁPakiet Ofice=200ZŁ
Zdziwienie policji ze masz oryginalne oprogramowanie=Bezcenne
2x2,4ghz 4x1GB ram GeForce 8800GTS 320 MB
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 13 maja 2008, 21:41

Wersje Star Wars bardzo mi się podobały. Kawał dobrej roboty. Można było spokojnie grać we dwóch co dodawało jeszcze więcej zabawy. Druga część bardziej mi się przypadła do gustu niż pierwsza.

A grał ktoś w mniej znane Lego Racer?? Wciągające wyścigi samochodami z LEGO. Można było konstruować swoje pojazdy co sprawiało mnóstwo zabawy. Polecam fanom LEGO. :)
<<

daniellll

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: daniellll » 14 maja 2008, 14:24

Ja tez gralem w leego racers tez fajna gierka
Windows XP=300ZŁPakiet Ofice=200ZŁ
Zdziwienie policji ze masz oryginalne oprogramowanie=Bezcenne
2x2,4ghz 4x1GB ram GeForce 8800GTS 320 MB
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 30 maja 2008, 14:02

W sieci pojawiła się pierwsza recenzja gry LEGO Indiana Jones: The Original Adventures.
Redaktorzy serwisu IGN ocenili produkcję Traveller's Tales na 8 punktów (na 10). IMO wynik bardzo dobry, tym bardziej, ze brak jakiś znaczących wad (najczęsciej narzekano na średnią pracę kamery i niektóre tekstury).

Dla ciekawskich - recenzja:

http://uk.pc.ign.com/articles/877/877817p1.html
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Ignac

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Ignac » 16 lip 2008, 17:48

MATchlesS pisze:Każdy kto myśli, że gra o klockach jest najprawdopodobniej denna i tylko dzieci mogą grając w nią dobrze się bawić, myli się. ;-]

Zgadzam się w 100% :ok: Zwłaszcza Lego Star Wars II. Postaci bardzo wiernie odwzorowane, dobra grafika i znakomita grywalność. Tryb gry na dwóch graczy, dodawał grze dodatkowego smaczku. Historia również była identyczna. Postacia jaka mi się najbardziej podobała w tej grze to Chewbacca :D Z niecierpliwością czekam na Indianę Jonesa.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 17 paź 2008, 17:04

Demko Batmana w świecie klocków LEGO:

http://i.download.idg.pl/fannef/7f6e95cee4604b4087e7a141b162331c/48f8a8ea/cyberjoy/08/081015/LEGOBatmanDemoSetup.zip
Niecałe 500 MB. ;)
Możemy pokierować Batmanem oraz Robinem.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2008, 17:06 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.