[problem] Dodatkowe zasilanie dla karty? Jak to!
Zmieniałem niedawno płytę główną robił to mój znajomy. Mógł podczas przekładania karty graficznej czegoś nie podłączyć?
Telefon: SE K550i
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
TakFilip92 pisze:Czyli mógł nie podłączyć kabla?
Wydaje mi się że to inna wtyczka, taka kwadratowa...Filip92 pisze:zapewne chodzi o kabelek molex
No to chyba ten... bo "normalne" zasilanie karta ma z portu PCI-E, a dodatkowe właśnie z tej wtyczki. Czy ten komunikat występują od czasu kiedy wymieniłeś płytę? Czy może najpierw wszystko działało dobrze? Istnieje też możliwość że zasilacz jest za słaby, ale wydaje mi się że wtedy karta nie pluła by się o dodatkowe zasilanieFilip92 pisze:Sprawdzałem w środku kompa i tam jest podłączony jakiś kabelek z tyłu karty z białą końcówką chodziło o ten czy jeszcze potrzebna jest jakaś?
Jak będziesz wymieniać to powiedz ile chcesz na to przeznaczyć kasy, to Ci powiemy co masz kupić.Filip92 pisze:W razie czego kupię jakiś 400w. Tylko jaki?
Po co wraca do starego? Jak juz to uaktualnic do nowszej wersjiCarlik pisze:Sterownik - przywróć sterownik . Spróbuj ;] .
Wydaje mi sie, ze chodzilo ci o komunikat dotyczacy SLI.Carlik pisze:Ten komunikat wyskakuje , gdy aktualizowałeś sterownik do najnowszej wersji . Należy przywrócić sterownik do poprzedniej wersji i powinno działać ;] .