Re: Ubuntu - pierwsze kroki z Linuksem
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
czyli jak z Twojej wypowidzi wynika KDEbartekmp pisze:mad_prince, nie mam pojęcia gdzie to się zmienia w KDE...
Obecnie najnowsza testowa wersja to Firefoxa to RC1 i taką mam właśnie na Ubunciakupan jUzek pisze:jest firefox beta 5
jeszcze nie ma FF 3 RC1 w aktualizacjach, tylko do pobrania ze strony mozilliObecnie najnowsza testowa wersja to Firefoxa to RC1 i taką mam właśnie na Ubunciaku
Jest i tak i tak. Więcej info:pan jUzek pisze:jeszcze nie ma FF 3 RC1 w aktualizacjach, tylko do pobrania ze strony mozilli
http://www.forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=74703
Wtedy, po ponownym uruchomieniu Ubuntu wszystko chodzi jak ta lala .1. System > Administracja > Sieć
2. Odblokuj potem Uwierzytelnij
3. W połączeniach przewodowych Właściwości
4. Wyłączyć Tryb roamingu
5. Ustawić Konfiguracje automatyczną DHCP
spróbuj poszukać procesu opery w monitorze systemu i zamknij goCo do tego offline w ff, to nie wiem za bardzo gdzie to znaleźć w KDE. Grzebałem w "ustawieniach sieci" ale nic tam nie znalazłem. Z resztą nieważne, bo w FF2 nie ma tego problemu, a i konquerora własnie udało mi się uruchomić aby działał on bez problemu, należy wyłączyć Bufor. I po problemie Teraz mam tylko problem z Operą, reinstalowałem ją, wywalałem przez purge, i nic. Ciągle pojawia mi się komunikat, że jakaś opera jest już uruchomiona, bo jest używany plik lock w folderze ~/.opera, a co najśmiesznijesze, to w ogóle nie mam takiego folderu
Wejdź do konsoli i wpisz "network-admin". Pokaże ci się to okno i tam ustawiasz to, co wyżej napisałem .mad_prince pisze: Co do tego offline w ff, to nie wiem za bardzo gdzie to znaleźć w KDE.