[Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej
O wszystkich dyscyplinach sportowych oraz o tym, co szczególnie kręci facetów - o Motoryzacji!
Raul, Totti Nedved to dla mnie wielka niespodzianka. Żeby Raul się nie zmieścił do składu?? W barwach Realu moim zdaniem dobrze grał. Nedved moim zdaniem był najlepszym piłkarzem Czech i też go nie ma. Szkoda...
Re: [Dyskusja] Mistrzostwa Europy w 2008 roku w piłce nożnej
Nie ma, bo zrezygnował z gry w kadrze po Mistrzostwach Świata...Robertinho pisze:Nedved moim zdaniem był najlepszym piłkarzem Czech i też go nie ma.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
Oj z tym Nedvedem to jaja ciągle są na początki zrezygnował z reprezentacji, później go namówili i miał grac aż w końcu znowu się uparł. Co do Raula straszna szkoda, niesamowity zawodnik, pamiętam jeszcze jak zaczynał karierę w Realu. No cóż czas niestety leci.
EURO zaczęło się!
Rozpoczęcie było bardzo ładne, organizatorzy popisali się inwencją i pomysłowością.
Pierwszy mecz, wbrew moim przypuszczeniom, bardzo zacięty. Przeważali (głównie w drugiej części spotkania) Szwajcarzy, którzy niestety przegrali (bo przynajmniej remis należał się i basta ) 1:0.
Obecnie trwa mecz Portugalia - Turcja, który powinien być bardzo ciekawy (interesuje mnie bardzo forma Portugalczyków, Turcy IMO mogą być "czarnym koniem" imprezy).
Miłego oglądania.
Rozpoczęcie było bardzo ładne, organizatorzy popisali się inwencją i pomysłowością.
Pierwszy mecz, wbrew moim przypuszczeniom, bardzo zacięty. Przeważali (głównie w drugiej części spotkania) Szwajcarzy, którzy niestety przegrali (bo przynajmniej remis należał się i basta ) 1:0.
Obecnie trwa mecz Portugalia - Turcja, który powinien być bardzo ciekawy (interesuje mnie bardzo forma Portugalczyków, Turcy IMO mogą być "czarnym koniem" imprezy).
Miłego oglądania.
Dobry mecz Szwajcarii. Dominowali bardzo często na boisku i stwarzali groźne akcje. Bardzo dobrze bronił Petr Cech. Wybronił wiele kluczowych strzałów meczu. Szkoda, że nie zagrał Baros bo dawno nie widziałem jak gra. Ale jednak ostatnio nie błyskał formą więc nie zagrał.
Teraz Turcja trochę przyciska Portugalczyków ale nasi dawni grupowi rywale też nie śpią na boisku. Pepe z dośrodkowania umieścił piłkę w siatce ale był na spalonym. To chyba na ten czas najciekawsza akcja. Ukryty Ronaldo choć też zagrał parę ładnych piłek.
Teraz Turcja trochę przyciska Portugalczyków ale nasi dawni grupowi rywale też nie śpią na boisku. Pepe z dośrodkowania umieścił piłkę w siatce ale był na spalonym. To chyba na ten czas najciekawsza akcja. Ukryty Ronaldo choć też zagrał parę ładnych piłek.
Coś czułem że Czesi wygrają nawet wytypowałem ich wygraną [tu była reklama]. A w meczu Portugalia : Turcja chyba wszystko może się zdarzyć, chociaż osobiście obstawiał bym Portugalię.
Ostatnio zmieniony 7 cze 2008, 23:16 przez Aq, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwsza część jednak po stronie Portugalczyków - Turcy stwarzali większe zagrożenie tylko po kontrach. Portugalia winna wygrać ten mecz, jest moim cichym kandydatem do finału (no ba - z takim atakiem!).
Ronaldo ładnie strzelił z wolnego, troszkę dryblował, ale na razie nie błyszczy.
Ronaldo ładnie strzelił z wolnego, troszkę dryblował, ale na razie nie błyszczy.
Podsumowanie pierwszego dnia typowania wyników:
http://www.portal24h.pl/aktualnosci/now ... _1273.html
http://www.portal24h.pl/aktualnosci/now ... _1273.html
Dwa pierwsze mecze dość dobre. Szkoda trochę Szwajcarów, bo grali naprawdę dobrze. Nie wiadomo jakby się mecz potoczył gdyby nie kontuzja Freia.
W drugim meczu dominacja Portugali i w pełni zasłużone zwycięstwo. Wprawdzie w typerze obstawiałem trochę inny wynik, ale dużo się nie pomyliłem. A i to wejście Pepe - niczym rasowy napastnik, a nie środkowy obrońca (w dodatku taki, który według komentatora częściej siedzi na ławce w Realu niż gra, swoją drogą ciekawi mnie czy ten pan który to komentował oglądał choć jeden mecz Realu w tym sezonie)
Zobaczymy co jutro Polacy pokarzą. Na zwycięstwo nie liczę, ale remis byłby dość dobrym wynikiem.
W drugim meczu dominacja Portugali i w pełni zasłużone zwycięstwo. Wprawdzie w typerze obstawiałem trochę inny wynik, ale dużo się nie pomyliłem. A i to wejście Pepe - niczym rasowy napastnik, a nie środkowy obrońca (w dodatku taki, który według komentatora częściej siedzi na ławce w Realu niż gra, swoją drogą ciekawi mnie czy ten pan który to komentował oglądał choć jeden mecz Realu w tym sezonie)
Zobaczymy co jutro Polacy pokarzą. Na zwycięstwo nie liczę, ale remis byłby dość dobrym wynikiem.
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |
Podano składy w jakich wyjdą drużyny Polski i Niemiec - oto one:
POLSKA: Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Jacek Bąk, Paweł Golański - Wojciech Łobodziński, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski - Euzebiusz Smolarek.
NIEMCY: Jens Lehmann - Phillip Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Marcell Jansen - Clemens Fritz, Torsten Frings, Michael Ballack, Lukas Podolski - Miroslav Klose, Mario Gomez.
Do końca nie wiadomo było, kto zagra na lewej obronie. Okazało się, że tym zawodnikiem będzie Paweł Golański, który jest z reguły prawym obrońca. Bardziej spodziewałem się przesunięcia Żewłakowa na lewą flankę i zastąpieniem go w środku Jopem. Ale co tam - ważne, aby mecz był udany.
POLSKA: Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Michał Żewłakow, Jacek Bąk, Paweł Golański - Wojciech Łobodziński, Dariusz Dudka, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski - Euzebiusz Smolarek.
NIEMCY: Jens Lehmann - Phillip Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Marcell Jansen - Clemens Fritz, Torsten Frings, Michael Ballack, Lukas Podolski - Miroslav Klose, Mario Gomez.
Do końca nie wiadomo było, kto zagra na lewej obronie. Okazało się, że tym zawodnikiem będzie Paweł Golański, który jest z reguły prawym obrońca. Bardziej spodziewałem się przesunięcia Żewłakowa na lewą flankę i zastąpieniem go w środku Jopem. Ale co tam - ważne, aby mecz był udany.
Niedawno została nam strzelona bramka przez Podolskiego. Obrona się zagapiła ale także dobre podanie pomocnika Niemiec. Polska ostro zaczęła. Zobaczymy czy starczy im sił do końca meczu.
Niemcy 2, Polska 0. Spodziewałem się takowego wyniku (obstawiałem podobnie, bo 1:0) i nadal uważam, że naszemu zespołowi dość daleko do drużyn pokroju naszego przeciwnika. IMO z Chorwacją będzie gorzej, z Austrią liczę na remis.
Szkoda drugiej bramki - wpadła przez głupi błąd...
Szkoda drugiej bramki - wpadła przez głupi błąd...
Ale Polacy durnie stali w miejscu a Niemcy biegali powinni rozwiązac nasza reprezentacje biedy bo tylko wstyd ja im nie kibicuje bo to siara.Tamci sprzed 30 lat by lepiej zagrali a nasz obecny skład nawet by nie dał rady gdyby było 22 Polaków i 11 niemców.Takie jest moje zdanie.
Ale jedno mam na pocieszenie! POLAK strzelił 2 bramki xD.
Ale jedno mam na pocieszenie! POLAK strzelił 2 bramki xD.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2008, 22:43 przez maciek120, łącznie zmieniany 1 raz.
<wstrzymał oddech, po czym stwierdził, iż odpuści>maciek120 pisze:Tamci sprzed 30 lat by lepiej zagrali a nasz obecny skład nawet by nie dał rady gdyby było 22 Polaków i 11 niemców.
Większa siara chyba jest wtedy, gdy się przyznajesz, że kibicujesz na siłę, bo po tym poznaje się tchórzy.maciek120 pisze:tylko wstyd ja im nie kibicuje bo to siara
Nie wiem w jakim kontekście może to być pocieszenie, ale niech Ci będzie...maciek120 pisze:Ale jedno mam na pocieszenie! POLAK strzelił 2 bramki xD.
najgorzej, że straciliśmy dwa bramki przez błędy i to rażące. Według mnie najlepsza grą wykazał się Roger.
Nie wiem jak to jest, ale może zrozumiem w końcu Życia uczę się stale by pojąć wiedzę ojców
Prawda - skutecznie dryblował, mądrze rozgrywał oraz oddał, jeśli dobrze pamiętam, dwa niezłe strzały. Jak na 45 minut pokazał się z bardzo dobrej strony.d6mi6n pisze:Według mnie najlepsza grą wykazał się Roger.
Również dobrze grał Piszczek, który zastąpił mocno średnio grającego Łobodzińskiego.
Nie było tak znów najgorzej. Od początku było wiadomo, że graliśmy z lepszym przeciwnikiem ale łatwo skóry nie oddaliśmy. Błędy w obronie rażące, ale reszta nie była już taka najgorsza, ja mimo wyniku jestem nastawiony pozytywnie. Z taką grą mamy szansę z Chorwacją, patrząc jeszcze pod kątem tego co zaprezentowali dziś.
No cóż ja obstawiałem 1:0 dla Polaków niestety się przeliczyłem. Według mnie mecz był dobry, widać było że chłopaki się starały. Obrona zawaliła kilka błędów i dwie stracone bramki. Roger bardzo dobrze się za reprezentował, mam nadzieję że Leo wystawi go w następnych meczach w pierwszym składzie. Piszczak też dobrze się spisał bo Łobodziński raczej słabo sobie radził. W sumie to nie mam żalu do naszych starali się, ale jak widać z Niemcami nie da się tak łatwo wygrać. Cóż mam nadzieję, że Leo wysunie jakieś wnioski i że z Chorwacja i Austrią pójdzie lepiej
Do przerwy obstawiałem 1:0 a końcowy 2:1. Ten jeden gol dla Polski dałem tylko jako patriota, bo miałem obstawić końcowy 2:0, więc przewidziałbym kompletnie wynik
Smutno jest czytać komentarze d.ebili na onecie, wp itp. że jaka to Polska reprezentacja słaba itp. itd. Tak komentują smarkacze i ludzie nie znający się kompletnie na piłce! Przecież nie ma co ukrywać że niemiecka reprezentacja to klasa wyżej od polskiej. Polscy zawodnicy grzeją ławy za granicą więc - skąd zaskoczenie z przegranej? Najważniejsze, że starczyło im sił do końca i AMBICJI. Walczyli dzielnie ze zdecydowanie lepszym przeciwnikiem
Wpadły 2 gole bo szkolnych błędach linii defensywnej. "Rodżer" pokazał się z dobrej strony i pewnie wyjdzie następnym razem w pierwszym składzie lub od połowy.
Smutno jest czytać komentarze d.ebili na onecie, wp itp. że jaka to Polska reprezentacja słaba itp. itd. Tak komentują smarkacze i ludzie nie znający się kompletnie na piłce! Przecież nie ma co ukrywać że niemiecka reprezentacja to klasa wyżej od polskiej. Polscy zawodnicy grzeją ławy za granicą więc - skąd zaskoczenie z przegranej? Najważniejsze, że starczyło im sił do końca i AMBICJI. Walczyli dzielnie ze zdecydowanie lepszym przeciwnikiem
Wpadły 2 gole bo szkolnych błędach linii defensywnej. "Rodżer" pokazał się z dobrej strony i pewnie wyjdzie następnym razem w pierwszym składzie lub od połowy.