Holandia - Włochy: 3-0. Takiego wyniku się nie spodziewałem. Podejrzewałem, że Holandia może zagrać mega ofensywnie i widowiskowo, ale myślałem, że Włosi słynący z dobrej defensywy nie dadzą sobie strzelić tylu bramek, a tu się okazało, że Holendrzy momentami robili co chcieli. Gdyby nie Bufon to wynik mógłby być wyższy.
Ci co piszą, że pierwsza bramka była nie prawidłowa niestety ale się mylą, gdyż:
punkt 11.4.1. przepisów sędziowskich pisze:gracz drużyny przeciwnej nie jest na pozycji spalonej jeśli jeden z dwóch ostatnich obrońców znajduje się poza polem gry
Przepis rzadko stosowany, ale jednak taki jest. Uzasadnienie szefa komisji sędziowskiej federacji piłkarskiej Austrii można przeczytać na
onecie, lub na
sport.pl
Z tego co się dowiedziałem, o tym, że są to właśnie wyniki konfliktów a nie kontuzji mówił w studiu po meczu Tomaszewski
Tomaszewski ma to do siebie, że mówi dużo i nie zawsze mądrze. W tym wypadku to co powiedział ten pan jest akurat mało wiarygodne gdyż nie ma on (chyba) żadnego dostępu do kadry. Błaszczykowski wyjechał dlatego, że Leo chciał mieć na pierwszy mecz wszystkich graczy zdrowych i gotowych zagrać, a Kuba mógłby zagrać nie wcześniej niż w meczu z Chorwacją. Przynajmniej takie jest
oficjalne tłumaczenie Beenhakkera o tym dlaczego Błaszczykowski wyjechał
Dell XPS 1530 | 15.4" WXGA+ | Tuxedo Black | T8300 2,4GHz | 3GB RAM | GeForce 8600 256 DDR3 | 160GB Hard Drive | Bluetooth | 9-cell Battery | Genuine Vista Ultimate |