[Przetłumaczenie] Krótki tekst o Nightmare Creatures 2

Pogaduchy na każdy temat. Siadaj, gadaj i opowiadaj! ;)
W tym dziale nie są zliczane posty!

<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 11 cze 2008, 18:49

[Przetłumaczenie] Krótki tekst o Nightmare Creatures 2

Witam.Jezeli kts z Was zanangielski to prosze o przetłumaczenie tego tesktu:
Come back out into the dining room and look at the table where you got the Blazing Axe from. Jump up onto the table with the sheet covering it, and climb up into the window. [table4] Follow the hallway around and knock open the next door. Kill the 4-tentacle zombie on the other side.

Break down another door, and save at the 7th save game point on this level. Kill the two bats and then use the metal items you’ve been picking up along the way(a crank, a bolt, and what looks like a gear) on the box on the right. It controls the bridge that you’re about the cross. [bridge4] Cross the bridge and kill the one male zombie on the other side. Climb the ladder at the end and kill the male zombie on the path above. Keep jumping and climbing up the mountain. Enter the tower at the top. Inside the tower is this levels boss. As you beat him he’ll start to break out of the chains that support him. To beat this boss be very careful of his long reach. Once he’s dead, you’ll drop down a chute and out into a fully raging storm, and jump into a biplane to fly you to Paris.

Tylko prosze zeby nie było to JA ISC POTEM SKOCZYC I JA WYGRAC.Bo tłumaczyłem jak w googlach wpisałem to było obok wyniku takie cos tłumaczenie strony i włąsnie tak ono tłumaczy.

<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 11 cze 2008, 19:24

Re: [Przetłumaczenie] Krótki tekst o Nightmare Creatures 2

Kod: Zaznacz cały

Wróc do jadalni i spójrz na stół z którego masz Płonący Topór. Wskocz na stół z obrusem(tkaniną?) przykrywającą go( to trochę bez sensu, nie znam kontekstu, może chodzi o to że masz go przykryć? :> ) i wespnij się przez okno. Podążaj korytarzem naokoło i wyważ następne drzwi. Zabij zombie z 4 mackami po drugiej stronie.

Wyłam następne drzwi i zapisz grę przy 7 gamepoincie w tym poziomie. Zabij dwa nietoperze i użyj metalowych przedmiotów które zbierałeś po drodze (korba, zasuwa(śroba, rygiel - róznie może być) i coś co wygląda jak (bieg, tryb, uprząż?) na pudełku po prawej. To steruje mostem, który masz zamiar przekroczyć. Przekrocz most i zabij jednego zombie po drugiej stronie. Wespnij się po drabinie na końcu i zabij kolejnego zombie na ścieżce u góry. Wspinaj się i wskakuj na górę. Wejdź do wieży na szczycie. W wieży jest boss tego poziomu. Kiedy go pokonasz, zacznie uciekać do komnat, które go wspierają. By pokonać tego bossa musisz uważać na jego długi zasięg. Kiedy umrze, spadniesz po pochylni w rozszalały sztorm i wskoczysz do samolotu który zabierze cię do paryża.
Tak pokrótce.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2008, 19:25 przez Cuthbert, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 11 cze 2008, 19:28

Dziekuje tylko ze mam znwou problem bo stoje przy tym pudle co steruje mostem i włozyłem ten kołek i nie umiem opuscic mostu teraz bo jak do tego znowu podejde to sie wyswietla taki przekreslony tryb(zebatka) i nie wiem co robic bo jak go opuscic.
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 11 cze 2008, 19:30

A bo ja wiem? Pierwszy raz o tej grze słysze :P Może jeszcze musisz użyć tego co wygląda jak 'gear', czyli właśnie jak tryb. A on miał leżeć gdzieś po drodze...
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 11 cze 2008, 19:39

Tutaj jest opisany cały etap.może cos wyczytasz.
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 11 cze 2008, 19:49

Żeś mi lekturę zadał, niech stracę :P
Więc tak, drugi z tych przedmiotów jest jak pokonasz jakiegoś żółtego kolosa i przejdziesz przez 6 gamepoint. Tam gdzieś wchodzisz po drabinie i znajdujesz pokój z białymi kratami. Tam jest drugi.
Trzeci jest kawałek dalej, musisz wrócić tą drogą skąd przyszedłeś, idziesz przez duży hall, mijasz zakrwawione łóżka i dochodzisz do następnego pokoju z tym żółtym czymś, zabijasz go, niszczysz palące się stoły żeby dostać jakieś ulepszenie do topora. Musisz popchnąć cegły w rogu i przejść do następnego pokoju i tam znów załatwić dwa stoły. tam jest trzeci przedmiot. Pierwszego zaraz poszukam :P Ale to trochę jak gadanie ze ślepym o kolorach.

To chyba o ten fragment chodzi :

Crowley has already left to Paris, and you’ll need to follow him.  Exit the room on the other side, and kill the Bag-o-bones in the next room.  Push aside the broken case to reveal a secret room. [case4]  Go down the hall and break the door into the janitor’s closet.  Grab the health boost and a special power-up not described by the book.  Go back out and climb the ladder up to the top of the secret closet entrance. 
Crowley wyjechał do paryża i musisz za nim podążać. Wyjdź z pokoju po prawej stronie i zabij Torbę Kości(??) popchnij z boku zepsute pudło/walizke żeby wejść do sekretnego pokoju. Idź w dół holu i wyważ drzwi do pokoju dozorcy. Podnieś życie i specjalny power-up nieopisany przez książkę. I to chyba o to chodzi, nie mam pojęcia, reszta mi nie pasuje.

Więcej Ci nie powiem, musisz sam kombinować.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2008, 19:58 przez Cuthbert, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

maciek120

Post autor: maciek120 » 11 cze 2008, 20:01

Dobra zczaiłem wiem gdzie to wszystko jest i byłem takm a ja dalej stoje jak duren przy tym pudle do zmiany biegów i chcem opuscic most.Prosze pomóz jescze jedno i wiecej nic nie chcem.
.Go straight and kill 2 bat creatures. Go next to a lever box and
put the axel, gear and lever in to operate the bridge. Cross the bridge and
kill the male zombie ahead. Proceed forward and climb the ladder. Turn to your
right and kill the male zombie. Continue forward. Jump onto the ledge and
continue to the top.

TYLKO TO PLEASE :padam:

I zobacz tu to jest zdjecie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/380834c5f284ae87.html
Ostatnio zmieniony 11 cze 2008, 20:08 przez maciek120, łącznie zmieniany 3 razy.
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 11 cze 2008, 20:05

Idź naprzód i zabij dwa nietoperze. Następnie idź do pudła sterującego mostem. Włóż oś, tryb i dźwignię żeby sterować mostem. Przekrocz most...Dalej już to tłumaczyłem.