[Opinia] Pro Evolution Soccer 2009
Japońskie studio Konami oficjalnie zapowiedziało kolejną grę z serii Pro Evolution Soccer. Czy czeka nas rewolucja?
Wspomniana rewolucja może mieć miejsce na pewno w kwestii oprawy graficznej. Choć już zeszłoroczna część wyglądała bardzo dobrze, edycja 2009 ma prezentować się jeszcze lepiej – twórcy gry mówią, że będzie można pomylić grę z… prawdziwym meczem! Nawet jeśli to mała przesada, to screeny, które opublikowano wyglądają naprawdę zacnie i nie ma wątpliwości, że Pro Evolution Soccer 2009 będzie jedną z najładniejszych gier sportowych.
Najwięcej zmian będzie w gameplayu. Konami potwierdza, że kolejna część będzie jeszcze bardziej realistyczna, a dzięki zmianom w sterowaniu kontrola nad piłkarzami ma być bardzo intuicyjna. Niestety nie znamy jeszcze szczegółów, które pozwoliłyby na ocenę tych zmian.
Gra Pro Evolution Soccer 2009 trafi do sklepów najprawdopodobniej jesienią w pięciu edycjach – na PC, X360, PS3, PS2 i PSP. To na razie wszystkie informacje jakie opublikowało Konami na temat najnowszej części najlepszej serii gier piłkarskich.
Galeria:
Kod: Zaznacz cały
http://cdaction.pl/galeria/1750
Czekamy na dalsze newsy
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''