[Zapowiedź] Call of Duty: World at War

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

Co sądzisz o tematyce World at War:

Jest super - chętnie powalczę na wyspach Pacyfiku z Azjatami
13
57%
Nie jestem zadowolony - wolę współczesność
1
4%
Wolałem starcia w Europie...
4
17%
A co mnie to? Ważne, aby fajnie się strzelało! ;-]
5
22%

Liczba głosów : 23
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 9 cze 2008, 19:36

[Zapowiedź] Call of Duty: World at War

Obrazek W najnowszym numerze magazynu Official Xbox 360 Magazine pojawił się dość duży artykuł o piątej części gry Call of Duty. Znamy najważniejsze informacje, które poniżej przedstawiam:
- Jednym z teatrów działań w Call of Duty: World at War są wyspy na Pacyfiku, a tematem walki pomiędzy Stanami Zjednoczonymi a Imperium Japońskim.

- Podobnie jak w Far Cry'u 2 i Gears of War 2, tak i tutaj pojawi się miotacz płomieni. Z tym, że w CoD:WaW będzie on prawdziwym przyjacielem gracza. Spalić będzie można praktycznie wszystko!

- Udający trupa żołnierze będą wyczekiwać dogodnego momentu, aby zaatakować.

- Przeciwnicy znajdujący się na drzewach są do nich przywiązani linami. Gdy zastrzeli się ich, spadną i malowniczo zawisną nad ziemią.

- Call of Duty:World at War będzie prawdopodobnie najbrutalniejszą odsłoną serii.

- Kolejną nowością w serii jest możliwość... pływania, a nawet nurkowania.

- Wojna na Pacyfiku będzie tylko częścią gry. Po niej gracz przenosi się do Europy i wcielając się w żołnierza armii radzieckiej bierze udział w marszu na Berlin. Niestety to wszystko, co wiadomo na temat tego fragmentu.

- Call of Duty: World at War pojawi się najpewniej pod koniec roku na PC, PS2, PS3 i Xboksie 360.
Co sądzicie o nowościach? Czego oczekujecie od następnej części?
Jak dla mnie największą wadą prawie każdej części była niezbyt długa rozgrywka. I chyba ten aspekt, gdyby został naprawiony, najbardziej mnie ucieszyłby...
Ostatnio zmieniony 10 cze 2008, 10:32 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 9 cze 2008, 19:48

Re: [Zapowiedź] Call of Duty: World at War

Może być ciekawie...
Ja jedynie oczekuję tego żeby poprawili skrypty... bo to największa bolączka cod-ów... a drugie co mogli by poprawić to właśnie długość kampanii... mogli by też polaków dać ;]
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 9 cze 2008, 20:05

Fajna sprawa, biorąc pod uwagę, że nie ma tak naprawdę gry, która by na poziomie poruszała ten temat. Jeżeli rozgrywka byłaby dłuższa o kilka godzin niż w poprzednich częściach będziemy mieli jedną z lepszych gier tego roku. Pewnie znów dam się porwać klimatowi CoD'a :)
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 9 cze 2008, 20:07

Nowinki bardzo ciekawe. Zwłaszcza o tym udawaniu trupa i miotaczu płomieni. Oby nie przesadzili z brutalnością. I oby nie pośpieszyli się z tą grą za bardzo i nie była ona pełna błędów.

Ja tylko myślę jak do tego czasu zdobyć większą sumę pieniędzy na nowy sprzęt...
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 9 cze 2008, 20:27

Robertinho pisze:Oby nie przesadzili z brutalnością.
Przecież to wojna...Więc dlaczego gra nie ma być brutalna? Ale założę się, że nie będzie, producenci zrobią wszystko żeby dostać możliwie niską kategorię wiekową.
<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 9 cze 2008, 20:29

Chodziło mi o coś takiego, że co na drugim kroku odpadają głowy, nogi i wylewają się flaki...

Dla mnie by to była trochę przesada.
<<

Cuthbert

Post autor: Cuthbert » 9 cze 2008, 20:33

To już nie wojna, to Mortal Kombat by był :)
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 9 cze 2008, 20:35

No lepiej niech nie przesadzają z brutalnością. Tak jak było w CoD 4 to mogłoby być. Trochę krwi było, ale umiarkowanie. Latające głowy i nogi tylko by ekran zasłaniały.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 17 cze 2008, 10:51

Kilka najnowszych artów:

Kod: Zaznacz cały

http://www.recenzeher.eu/screenshot/call-of-duty-world-at-war/0/
Bez rewelacji, bo nie pokazują za dużo, ale zawsze jako ciekawostka. :]

P.S. ---> Zrobiłem ankietę. ;)

Pierwsze oficjalne screeny:

http://ga-forum.com/showthread.php?t=313307
Aha i prawdopodobne okładki:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 16:05 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 2 razy.
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 18 cze 2008, 11:22

Co do teatru działań to postawili sobie twórcy wysoko poprzeczkę, gdyż odwzorowanie tamtejszego terenu, klimatu i ogólnie przeprowadzanych działań wojennych nie jest niczym łatwym, a jak wiadomo twórcy MOH:PA nie dali rady i mnie osobiście zrazili do grania już w jakąkolwiek odsłonę tej gry, co do nowinek w stylu ludziki na drzewie, udawania trupa i miotacze ognia to jeżeli nie przesadzą to będzie dobrze :) co do brutalności to chyba nie muszę nikomu mówić co oznacza dżungla pełna żółtków na drzewach, którym jedyne co w głowie to wypruć amerykańskiemu żołnierzowi flaki i rzuć jej świniom na pożarcie ? to gra ze względu na teatr działań wojennych musi być brutalna.
No i nie można też nie wspomnieć o 'długości' rozgrywki, bo CoD4 jest fascynujący do bólu, ale zabijający w momencie gdy po 4-6h widzi się napisy końcowe x]
A i jak dla mnie to mogli by wprowadzić cywili, jako utrudnienie i nadanie klimatu, bo nie można przecież mówić o wojnie bez ofiar w cywilach.
<<

daniellll

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: daniellll » 18 cze 2008, 20:56

Jestem ciekaw jak sie to bedzie prezentowalo.I jak bedzie dluga bo jesli bedzie tak dluga ja 4 to odpuszcze sobie,popatrzcie na 5 oficjalny screen screen z tej stronki co podal MTS gra bedzie bardzo brutalna. :[
Windows XP=300ZŁPakiet Ofice=200ZŁ
Zdziwienie policji ze masz oryginalne oprogramowanie=Bezcenne
2x2,4ghz 4x1GB ram GeForce 8800GTS 320 MB
<<

Nivener

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Nivener » 19 cze 2008, 06:15

daniellll pisze:gra bedzie bardzo brutalna. :[
i dlatego mamusia nie pozwoli Ci w nią grać, hmmm a w ogóle czy któraś z serii CoD jest przeznaczona dla 11-sto latków, których mózg nie jest w stanie pojąć tego czym tak na prawdę jest wojna ? mój, a nawet nie raz dorosłego człowieka rozum nie jest w stanie pojąć tego wszystkiego, bo wojna nie sprowadza się tylko do radosnego biegania z jakimś maszyniakiem w ręku i wycinania co do nogi każdego kto się nadarzy !
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 21 cze 2008, 16:19

Zwiastun nowej części:

http://www.gametrailers.com/player/35340.html
Daje rade, pokazuje nawet co nieco, ale troszkę króciutki. :]
Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, 16:20 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

daras77721

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: daras77721 » 25 cze 2008, 17:40

W ogromne osłupienie wprawiła dziennikarzy wypowiedź Marka Lamia, szefa studia Treyarch, który oświadczył, iż CoD 5 nie powróci do II wojny światowej. Jak to jest więc możliwe, skoro akcja gry będzie się jednak toczyć podczas tych wydarzeń?

źródło onet.pl

Przyznam szczerze że troszkę mnie to zaszokowało.Co wy na to?
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 26 cze 2008, 09:06

No bo przecież jest napisane w #1 poście, że akcja będzie toczyć się na Pacyfiku (nowe MOH ? w którym IMO wykorzystano ten pomysł) Krok w tę stronę każe spekulować, że Call of Duty 4 sprzedała się świetnie. Właśnie w tej części wykorzystano bardzo nowatorskie pomysły. Autorzy nie chcą zanudzać nas już terroryzmem (bynajmniej nie w takim wydaniu). Bo szczerze mówiąc wyczerpali ten temat w poprzedniej części. Przecież nie przywrócą Al-Asada do życia, Zachajew także nie żyje (ach ta pamiętna scena na moście :))
Wykorzystali pomysł zagrożenia wojną atomową.
Cuthbert pisze:Ale założę się, że nie będzie, producenci zrobią wszystko żeby dostać możliwie niską kategorię wiekową.

Taa, Counter-Strike jest od 16+
Nivener pisze:hmmm a w ogóle czy któraś z serii CoD jest przeznaczona dla 11-sto latków, których mózg nie jest w stanie pojąć tego czym tak na prawdę jest wojna ? mój, a nawet nie raz dorosłego człowieka rozum nie jest w stanie pojąć tego wszystkiego, bo wojna nie sprowadza się tylko do radosnego biegania z jakimś maszyniakiem w ręku i wycinania co do nogi każdego kto się nadarzy !
Doskonale powiedziane. Ciekawe czy któryś z 13-14-15 latków grających w chociażby Gta:SA zastanowił się, że jeśli ktoś sobie idzie ulicą, to nie znaczy że chce dostać kulką w łeb. Gra na pewno dostanie 18+ ale czy to powstrzyma dzieciaków? Oczywiście nie. Znając życie, wiele takowych osób (jeszcze dzieci) ściągnie grę z internetu. Nie chcę wchodzić na drażliwy temat piractwa. Ja np. COD4 mam oryginalne (a nawet 2 sztuki). Koniec moich (wyimaginowanych:?:) opowiastek
Obrazek
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 26 cze 2008, 09:54

drynda pisze:a np. COD4 mam oryginalne (a nawet 2 sztuki). Koniec moich (wyimaginowanych:?:) opowiastek
Tak a teraz przyznaj się kto Ci je kupił bo jeżeli masz 15 lat to nie mieli prawa Ci sprzedać... :]
Obrazek
<<

drynda

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: drynda » 26 cze 2008, 10:11

Allegro działa, zamawiane z konta mamy xD
Obrazek
<<

Quort

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Quort » 1 lip 2008, 07:57

No ja oczekiwania mam miłe co do nowego Call of Duty:) Nareszcie inne klimaty, wojna na pacyfiku, może być ciekawie, mogą być nowe bronie, jak wiadomo japończycy są odmienni i na pewno doświadczymy jakiś fajnych broni. Mi osobiśćie MOH:PA podobał się bardzo, to jakaś taka odmienność od tej II wojny światowej w Europie gdzie w każdej takiej grze zawsze jest misja w D-Day
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% - wklej to do opisu.
<<

Ignac

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Ignac » 16 lip 2008, 11:52

drynda pisze:Ciekawe czy któryś z 13-14-15 latków grających w chociażby Gta:SA zastanowił się, że jeśli ktoś sobie idzie ulicą, to nie znaczy że chce dostać kulką w łeb
No właśnie. Niektóre niewyżyte dzieciaki w GTA: SA zabijały dla radochy. Myślę że 10 lub 11-sto latki nie zrozumieją pojęcia wojna. Wojnę uważają za krwawą jatkę. Uważają że przywódcy tych państw które walczą pokłócili się w barze przy piwie i powołali swoje wojska aby wybiły się nawzajem. Ja myślę że seria COD miała na celu realistyczne pokazanie co to jest wojna. Dramatu tamtego okresu. A takie dzieciaki chcą każdą grę w której jest krew i w której się zabija. Na wojnie nie zabijano dla zabawy tylko za WOLNOŚĆ swojego kraju.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 16 lip 2008, 11:55

W nowym Call'u nie będzie DX10! I dobrze :P
Programiści Treyarch wypowiedzieli się w czasie targów E3 na temat World at War.
Cesar Stastny z Treyarch, który odpowiada za wersję PC, powiedział między innymi, że nie będzie żadnych różnic wizualnych między wersją PC, a Xbox 360 i PlayStation 3. Jednocześnie potwierdził, że nie ma potrzeby, by World at War posiadało wersję dla Direct X 10. Chociaż nie wykluczył, że takowa się pojawi, jeśli do czasu premiery ukażą się nowe karty graficzne wymagające właśnie DX 10.

W tym samym czasie Infinity Ward uchyliło nieco rąbka tajemnicy na temat nowych trybów multiplayer, które zostaną dodane do Call of Duty 4: Modern Warfare. Bare Bones Team Deathmatch to klasyczny zespołowy Deathmatch bez żadnych bonusów I power-up’ów. Tylko gracz, jego umiejętności i broń. Hardcore HQ to rozwinięcie znanego już trybu. W nowym więcej jednak od graczy wymaga się taktycznego zgrania oraz komunikacji. Multi-bomb Search and Destroy to grupowa zabawa w podkładanie bomb. Kto szybszy, ten lepszy. Hardcore FFA rządzą te same zasady co trybem Hardcore, ale nie ma HUD-a, odnawiania życia, a obrażenia są zwiększone.

Źródło

www.onet.pl
[/b]
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 13:06 przez stachu, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek