[Problem] Zacinanie się gier na nowym komputerze
Windows Vista Home Premium z Service pack 1
Procesor AMD Phenom(tm) 9500 Quad-Core Processor, 2200 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4
Karta Graficzna : Radeon 3870 (512 ram) (najnowsze sterowniki)
4 Giga Ramu DDR2 (choć Vista pokazuje że mam 3)
Problem polega na tym że część gier nie chodzi tak jak powinna.
Gothic III- totalna masakra, strasznie lubi przyciąć, patch 1.12 troche pomógł ,ale wciąż jest żle, nawet na najniższych detalach lubi "Chrupnąć" choć oczywiście troche mniej. Ciekawostka ,że gra sama ustawiła poziom detali na najwyzszy.
Crysis- także porażka, na średnich udręka, na niskich detalach da się grać ,ale tylko pojawi się więcej przeciwników i kicha. Grane na dx 10
The sims 2 + wszystkie dodatki - szok! Gra niby na max detalach chodzi płynnie ,ale jak się trafi na duuużą parcele ,to przemieszczanie kamery nie jest płynne i strasznie szarpie
Oblivion- tu akurat jest dobrze ,choć przy ustawieniu na max detale trzeba zmniejszyć rozdzielczość bo czasami lubi zwolnić
Można by pomysleć że sprzęt za słaby, mimo iz spełnia wymagania wyzszych gier z dużą nadwyżką. Jednak wiele gier chodzi bezbłędnie np.
Bioshock- Max detale, max rodzielczość a gra nie spada poniżej 50 klatek na sekunde
Race Driver: GRID- To samo, płynniutko ,bez żadnej przycinki
Hitman 4- max detale ,też ok
Overlord- max detale i też jest super
Assassins Creed- PRAWIE max detale i max rozdzielczość, dx 10 i super
Call of Duty 4- co prawda nie na max rozdzileczości, ale na niższej chodzi płynniutko
Mógłbym tak wiele wymieniać ,ale nie o to chodzi. Prosze was o pomoc- czego wina , że niektóre gry nie chodzą tak jak powinny? Sterowniki do karty mam zainstalowane najnowsze, więc to raczej nie ich wina. Komputer tez spełnia wymagania gier, chociażby crysisa który najbardziej mnie zdenerwował.
Tak więc proszę o pomoc i porady ,które rozwiążą ten problem. Z góry thx