[opinia] Gry rosyjskie w Polsce

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 14 lip 2008, 13:18

[opinia] Gry rosyjskie w Polsce

Ant pisze:POLSCY WYDAWCY TO DYSKRYMINACI RASOWI I NIE WYDAJĄ RUSKICH GIER!!!
Ile to super gier wyszło już od 1C Company:

- A.I.M. Racing,
- Death Track: Resurrection,
- Expedition Trophy,
- Paragraph 78,
- UAZ Racing 4x4,
- UAZ Racing 4x4 2,
- Oniblade,
- 4X4 Racing 2: Hummer,
- Motor Run "Black sea",
- Perimeter,
- Cryostasis: Sleep of Reason...

I poza 1C Company:

- InCrazyBall,
- Things on Wheels,
- Blob,
- Sprint Cars: Road to Knoxville,
- Goodyear Racing,
- The Ro(c)k Con Artist (druga nazwa: Rock of Pariahs),
- GunBound,
- Switchball,
- X Motor Racing,
- Trials 2 Second Edition,
- Sledgehammer,
- Mountain Bike Adrenaline,
- Wild Water Adrenaline,
- Pure,
- Arca Sim Racing 08,
- Turismo Carretera,
- Motorm4x,
- SCORE International Baja 1000...

I naprawdę wiele wiele innych gier które mogłyby być w pierwszej dziesiątce, kupiłbym te gry nawet za 100zł, a w Polsce nie są wydawane tylko dlatego że są rosyjskiej lub mniej znanej firmy produkcji. :mur:

Headlight na 100% też nie zostanie wydany w Polsce bo jest ruskiej produkcji :(

Pozwoliłem sobie zachować ten offtopic z tematu Crysis, bo mnie zaintrygował i chciałbym zabrać głos w poruszonej przez Ant'a kwestii.

Otóż:

Polscy dystrybutorzy nie są dyskryminantami. To, że nie wydaje się u nas wszystkiego jak leci, jest raczej przejawem rozsądku. A to, że w ogóle ruskie gry nie są wydawane? Kup sobie nowy mózg, kolego, oczy też wymień. Skąd bowiem przywędrował do nas Pathologic, Specnaz, Utopia City, Likwidator, czy z lat wcześniejszych jeszcze, ZAR? Ile strategii i RPG od naszych wshodnich, lub południowych sąsiadów pojawiło się na naszym rynku, jak Evil Islands, Tzar? Ba, nawet mamy produkcję bodajże z Niderlandów, DragonFire? Już nawet nie chcę wspominać o tureckim FearZone: Strefa 22.

To prawda, wielu tytułów nie wydano: Akuma: Demon Spawn (daleki Wschód), czy The Tainted (RPA) posiadam tylko dzięki piratom z warszawskiego Stadionu (hehe, tłoczone bootlegi, a nie jakieś CDR!). Nie mam co marzyć o oryginalnych wersjach Dynasty Warriors 4 Hyper, Dynasty Warriors 5 Special, Samurai Warriors 2, Warriors Orochi na PC...

Wydawcy polscy chodzą po grząskim gruncie. Muszą przede wszystkim wydawać gry, na których zarobią - przy rozpowszechnionym u nas ponad miarę piractwie nie mogą pozwolić sobie na ryzyko, że jakaś gra nie-wiadomo-skąd będzie im tylko ozdabiała półki sklepowe.

Jeżeli, drogi Ant, uważasz, że jest na rynku polskim miejsce na jeszcze jednego wydawcę gier komputerowych, udaj się do lokalnego urzędu pracy, rozpocznij działalność gospodarczą (jest dostępna nawet pożyczka na ten cel!) i wydawaj na naszym rynku tytuły, których uważasz, że brakuje. Droga wolna. Sam chętnie bym tak zrobił, ale nie chce mi się jakoś ryzykować, że zamiast zarobić, wpadnę w długi.

ED: Post Ant'a poddałem następującym zmianom:

- Gry wypunktowałem dla zwiększenia stopnia czytelności postu,
- Poprawiłem nazwę naszej Ojczyzny tak, by była pisana z DUŻEJ litery.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 13:20 przez Delacroix, łącznie zmieniany 1 raz.

Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 14 lip 2008, 13:34

Re: [opinia] Gry rosyjskie w Polsce

Delacroix pisze:ruskie gry
Ant pisze:RUSKIE GRY
Nigdy nie słyszałem o takich grach - może chodzi o ROSYJSKIE gry?
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 14 lip 2008, 13:38

pycckij - czytają russkij - stąd nasze polskie slangowe powiedzenie "ruski"
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 14 lip 2008, 13:41

Delacroix pisze:że jest na rynku polskim miejsce na jeszcze jednego wydawcę gier komputerowych
Co jak co ale ty powinieneś wiedzieć że będzie nowy polski dystrybutor gier i może on będzie wydawał Rosyjskie gry ?
Obrazek
<<

jack ryan

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: jack ryan » 14 lip 2008, 14:04

A Cd Action wydało ruską Instinct i kilka innych gier firmy Buka Entertainment (ruski developer)- [czytaj Mars Bunt Robotów, fakt że badziewie ale to inna historia]. I to jest niby dyskryminacja? Przeproś i wyjdź.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 14:05 przez jack ryan, łącznie zmieniany 2 razy.
<<

Quort

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Quort » 14 lip 2008, 21:19

Co do Rosyjskich gier to z tamtej strony zapowiada się pare hitów. Raczej zostaną wydane w Polsce. Są to takie tytuły jak:

King's Bounty: The Legend- hybryda strategi turowej coś jak Heroes:P
Cryostasis:Sleep of Reason- coś dla fanów Resident Evil
Theatre of War 2- kontynuacja według mnie dobrej strategi
Men of War- RTS/Akcja
NecroVision-dobrze zapowiadający się FPS, wzorujący się na Painkiller
Captain Blood-hack'n'slash

Te tytuły zapowiadają się naprawdę dobrze i mam nadzieję że zostaną wydane w Polsce.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% - wklej to do opisu.
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 15 lip 2008, 22:38

Rosyjski rynek jest ogromy, Rosyjscy producenci gier tak samo jak filmów po prostu mają świetny zbyt na własnym rynku. Nikt się szczególnie nie stara, żeby promować tego rodzaju rozrywkę na innym rynku niż ichniejszy, dlatego do Polski i innych krajów trafiają tylko co niektóre rzeczy.