[Problem] Płyta główna a dysk twardy

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

freeman1990

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: freeman1990 » 14 lip 2008, 14:30

[Problem] Płyta główna a dysk twardy

Mam pytanie czy na płycie ASRock K7VT4A+ będzie działał mi dysk twardy WD 250GB, dokładnie ten:

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item398731302_dyski_wd_250gb_za_59_99zl_wyprzedaz_okazja_.html#photo
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 18:33 przez freeman1990, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 14 lip 2008, 14:33

Re: [Problem] Płyta główna a dysk twardy

Jeżeli weźmiesz na wejście ATA (taśmy) to będzie działać .
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 16 lip 2008, 11:19

Z aukcji:
Z powodu braku czasu oraz odpowiedniego sprzętu i oprogramowania do sprawdzenia dyski sprzedajemy za 30% wartości. Za tak śmieszne pieniądze warto zalicytowac! Pozniej mozna się już tylko zastanawiać: "przepłaciłem! bo nie kupiłem u nettypera!"

Kod: Zaznacz cały

Gwarancji udzielam na idealny stan wizualny i brak przepaleń na elektronice!!!
Czyli dyski prawdopodobnie zawieraja badsectory! A jak dysk ma badsectory jest w praktyce bezużyteczny. Za tak smieszną cenę (niską) na pewno dyski będą miały badsectory... Odradzam zakupu!!!
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 11:20 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

minas

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 16 lip 2008, 11:32

ale w komentarzach jest że dyski działają i przechodzą testy w 100% więc może naprawdę są sprawne zastanawiam się czy nie zaryzykować ;]
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 16 lip 2008, 13:56

minas, to już od ciebie zależy, możesz ryzykować, ale dysk z badsectorami jest praktycznie do niczego, wolno działa, albo wcale nie działa. Lepiej daj 100% ceny i miej dobry dysk, niż fake'a.
Semper in altum
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 16 lip 2008, 19:29

minas pisze:ale w komentarzach jest że dyski działają i przechodzą testy w 100%
Przeczytałeś wybrane pozytywne komentarze na wystawionej aukcji allegrowicza. Zapoznałeś się z tymi NEGATYWNYMI? Zapewne nie...

To zacytuje kilka negatywów:
Nie jestem pierwszą osobą, która otrzymała BUBEL /zachęcam do przeczytania wszystkich negatywów wystawionych temu sprzedającemu/. Towar niesprawny, złom nadający się na śmietnik.
towar szedł 10 dni z płatnoscia za pobraniem a ponadto towar w tym przypadku dysk hdd 80gb niedziała przypuszczam dlatego ze był on rozbierany bo nawet srubki brak i do tego zaplaciłem wiecej niz powinienem szczerze niepolecam tego użytkownik
Kupiłem dysk za 48 zł na własną odpowiedzialność. Zaryzykowałem i przegrałem. Dysk do kosza. Trudno.
Dysk uszkodzony, do wyrzucenia. Sprzedający nie odpowiada na e-maile. Wielkie rozczarowanie, nie polecam.
W aukcji Sprzedawca nigdzie nie wspomina o niesprawnych dyskach. Telefonu nie odbiera celowo bo wie dokładnie co za sprzęt sprzedaje (czyli 100% wie ,że jest on niesprawny) Dogadywać się z Klientem też <font color=red><b>po prostu</b></font> celowo nie chce. Odradzam Kupna
Zdecydowanie negatywny z kilu powodów: 1. brak kontaktu ze sprzedającym (tel wyłączony przez kilka dni) 2. wybór spedytora - po bezskutecznym JEDNORAZOWYM awizo przesyłkę musiałam odebrać 40 km od miejsca zamieszkania 3. dysk zepsuty
Super interes- chyba tylko dla sprzedającego. To co sprzedaje nie jest warte złotówki i nadaje się tylko na śmietnik, sprytnie wystawiane w kat. uszkodzone.Nie chciał się nawet dogadać w sprawie wymiany dysku. Nie dajcie się naciągać!!!
Kupiłem 2 dyski, jeden padnięty. Sprzedawca wysyła mnie do podstawówki na naukę czytania. Informacji że sprzedaje dyski uszkodzone nie znalazłem, za to sprzedawca mówi że powinienem się cieszyć że jeden działa :))REWELACJA!!
45 zł Wyrzucone w błoto dysk nie działa !!!!
Dysk kupiony zamienia prąd na ciepło -totalne oszustwo!!!!!!!!!! NIE POLECAM.Skupuje niesprawne a sprzedaje jako dobre!!!!!
dysk obity - <font color=red><b>w ogóle</b></font> nieszło podłąćzyć - WIELKA PORAŻKA!!
Czytajcie komentarze sprzedającego!!!

freeman1990, juz się nie mogę doczekac Twojego komentarza po zakupie :P
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 19:31 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

freeman1990

Awatar użytkownika

Topic author

Średnio zaawansowany

Post autor: freeman1990 » 16 lip 2008, 20:14

Maciek pisze: freeman1990, juz się nie mogę doczekac Twojego komentarza po zakupie :P
No i się nie doczekasz :P odpuściłem sobie po tym jak dziś wszedłem w negatywy ;) 80zł nie warto ryzykować xD
Obrazek