[problem] Ze słuchawkami Philips SHE 3600

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 15 lip 2008, 22:31

[problem] Ze słuchawkami Philips SHE 3600

Otóż tak: posiadam słuchawki Philips SHE 3600. Są fajne, ładnie grają itd. Wykosztowałem się za nie 50zł.

A teraz sedno sprawy: Ostatnio słucham sobie, na moim Maxo, Beat it Jacksona (wiem, ze to nie potrzebne, ale moooże xD) i coś zaczęło mi przerywać, tzn. dźwięk stawał sie jakiś cichy i "bezbarwny", jak z głośników 2.0 za 15zł z kiosku. Zbadałem sprawę i doszedłem do wniosku, że kabelek przy złączu mini-jack się przerwał prawdopodobnie, ale jeśli trochę nim poruszam i przytrzymam w 1 miejscu, to słuchawki grają dobrze. I tutaj moje pytanie: czy da się naprawić to w jakiś domowy sposób? Słuchawki są na gwarancji, ale to nic nie da (chyba).

PS. Muszę to naprawić, bo kasy na nowe nie mam, a te dołączone do Maxo kaleczą moje uszy niemiłosiernie...
Ostatnio zmieniony 15 lip 2008, 22:47 przez bartekmp, łącznie zmieniany 1 raz.

Semper in altum
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 15 lip 2008, 22:39

Re: [problem] Ze słuchawkami Philips SHE 3600

Kupujesz końcówkę jack 3,5 za parę złotych, odcinasz starą i kabelki łączysz do nowej :) Kabelki będą 4 najprawdopodobniej. Dwa o takich samych kolorach idą na boki, bo to kanał lewy i prawy, a kolejne 2 idą do środkowego mocowania (masa). Pewny nie jestem na 100% więc wszystko robisz na własną odpowiedzialność :P
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: bartekmp » 15 lip 2008, 22:43

Iwan, nie piernicz mi takich rzeczy, bo ja nie wiem o co chodzi, diable piekielny jeden.

W ogóle, to nie wiem wcale ile tam jest kabelków, nie chcę sprawdzać. Gorzej jak okaże się, że jest ich 50. Jakby co, to mi kasę oddasz, nie? :D

A tak na poważnie, to nie ma innego sposobu na naprawę?
Semper in altum
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 15 lip 2008, 22:52

Ewentualnie możesz wymienić cały kabel bo w nim jest przyczyna... Ucinasz ciachu ciachu i po sprawie :D

Co do pomiota co od czarta przyszedł to on posty nabija :P
Obrazek
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 15 lip 2008, 23:00

Jak są na gwarancji to idź z nimi do serwisu, gwarancja powinna to objąć a jak nie to rozetnij delikatnie i sprobuj polutować. Jednak najprostszy sposób to obkleić je taśmą w miejscu gdzie trzymasz i działają poprawnie.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: bartekmp » 15 lip 2008, 23:03

Aq, z gwarancja byłoby fajnie, tyle, że jakoś nie mam jak jechać 60km do Bydgoszczy do Euro RTV, żeby dać je na gwarancję, no i jest wariant, że ich nie przyjmą :P.

Z taśmą spróbuję, można sprawdzić ;).
Semper in altum
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 16 lip 2008, 08:23

bartekmp pisze:Iwan, nie piernicz mi takich rzeczy, bo ja nie wiem o co chodzi, diable piekielny jeden.

W ogóle, to nie wiem wcale ile tam jest kabelków, nie chcę sprawdzać. Gorzej jak okaże się, że jest ich 50. Jakby co, to mi kasę oddasz, nie? :D
No więc lepiej się za to nie bierz. Ja rozebrałem dziś jakieś badziewne słuchawki za pare zł ktore kiedys dał mi jakiś kolega i istotnie były 4 kabelki (a konkretnie 2 pojedyczne i 2 wiązki) :) Niestety w słuchawkach kabelki były baardzo cienkie co by utrudniało całą operację. Tak więc lepiej odeślij je do producenta na gwarancję :P Lub do najbliższego Euro. Myślę że w innym oddziele też je przyjmą.