Z jednej strony ignacq133 masz rację ale popatrz na to z innej strony. Barca ma inne gwiazdy i kupiła parę dobrych zawodników. Najważniejsze, że MŁODYCH. Dla mnie najbliższym hitem Katalończyków będzie Bojan i Messi. Ten pierwszy bardzo dobrze zaczyna a ten drugi jest w doskonałej formie cały czas. Po za tym jak Barca sprzeda Ronaldinho to nie tylko się na tym wzbogaci ale pozbędzie się słabego zawodnika. Nie boję się powiedzieć słabego ponieważ u brazylijczyka skończyły się lata doskonałej formy i grzeje ławę. Jedynie to trochę się popisał na meczu Koledzy Ronaldinho vs. Koledzy Messi. Tam pokazał klasę. Szkoda, że tylko tam. A za te 21 mln mogą kupić dobrego zawodnika.
Co do ogólnego okienka transferowego.
Bardzo jestem zadowolony z Nasri w Arsenalu. Następna młoda gwiazda w składzie Kanonierów. Wszyscy widzimy jak odmłodnił się teraz skład tej drużyny.
Kontynuując z Arsenalem. Zauważyłem, że wiele dobrych klubów stara się o Adebayora, który pokazał wielką klasę w Kanonierach. Jednak pozostanie on w swoim klubie. I bardzo się z tego cieszę.
Hitem miał być Cristiano Ronaldo wędrujący do Realu Madryt. Zaoferowali oni 100mln euro! Kosmiczna suma. Jednak na ten czas Portugalczyk pozostaje pod ,,skrzydłami" Czerwonych Diabłów.
Jeszcze większym hitem aktualnie jest Kaka. Roman Abramowicz, szef Chelsea Londyn zaoferował Milanowi za brazylijczyka 150 mln Euro!! To byłby chyba rekord jeżeli chodzi o transfer na świecie. Jednak i tu chyba brazylijczyk podobnie jak Ronaldo pozostanie w swoim klubie. Milan orzekł, że ta gwiazda nie jest na sprzedaż.
Ogólnie rzecz biorąc dla mnie to okienko transferowe jest bardzo ciekawe. Gdyby te 2 gwiazdy na końcu mojej wypowiedzi zmieniły klub za takie sumy to moim zdaniem byłby to chyba najciekawszy okres przeprowadzek w historii piłki nożnej.