[Problem] Zwieszki gier

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Minis

Post autor: Minis » 13 sie 2008, 11:56

[Problem] Zwieszki gier

A Więc : Odkąd mam nową kartę graficzną i ram i załączam obliviona na początku jest wszystko dobrze ale gry pogram z jakieś 10 minut to zwiesza mi się cały komputer a dźwięk się wyłącza więc muszę zrestartować komputer.Ten sam problem dotyczy gry Star Wars Jedi Academy gdy włączam MP i podczas grania prędzej czy później znów się zawiesi.Przeinstalowywałem te 2 gry po kilka razy ale to nic nie pomogło :/ .
PS. Wątpię żeby to była wina nowej karty i ramu bo na starej mi się tak nie robiło :/

Mój komputer:

procesor: Intel Celeron D 3082 MHz
ram: 1024 MB | DDR
karta graficzna: NVIDIA GeForce 7300 GT (512 MB)
HDD: 80 GB

Przenoszę do "Sprzęt", bo problem najprawdopodobniej leży po stronie sprzętu. MTS
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 12:44 przez Minis, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

DDragon

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: DDragon » 13 sie 2008, 12:29

Re: [Problem] Zwieszki gier

a gdy zainstalowałeś nową kartę grafy to sterowniki starej najpierw odinstalowałeś a potem zainstalowałeś stery do nowej?? i przy wymianie kart grafiki dobrze jest zrobić reinstalacje systemu bo zawsze jakieś śmieci zostają po starej :/ niestety
Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
<<

grzecho

Mega Prof. Świata

Post autor: grzecho » 13 sie 2008, 12:32

Ja montowałem te karte i ram i przy tym robiłem formata wiec to nie wina sterownikow ;P

i nie kapuje textu
Minis pisze:PS. Wątpię żeby to była wina nowej karty i ramu bo na starej mi się tak nie robiło
<<

Minis

Post autor: Minis » 13 sie 2008, 12:43

Format był zaraz po montażu tak jak juz Grzecho napisał więc to nie wina sterowników.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 13 sie 2008, 12:47

Tematy tego typu były poruszane na Forum wiele razy. Ot, choćby tutaj:
topics30/problem-z-galaxy-nvidia-geforc ... esetowanie

Zastosuj się do tamtych rad (przede wszystkim usuń kurz z podzespołów komputera) i opisz, czy pomogły. Podaj wersję sterowników do karty graficznej oraz temperatury poszczególnych podzespołów podczas grania. Wykonaj polecenia zawarte w punktach 8 i 9 w TYM temacie.
Nie udostępnisz tych informacji = nie ma sensu rozmawiać.

[Forumowicze proszeni są o nie branie udziału w dyskusji, dopóki autor tematu nie spełni żądania MODERATORA]
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 12:54 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''