[wasze opinie] Beijing 2008

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 13 sie 2008, 19:20

[wasze opinie] Beijing 2008

Witam. Chciałbym przeczytać wasze opinie na temat tej ww gry :)

Dla mnie gra jest słaba. Grafika fakt ładna lecz sterowanie... przyprawia o ból palców itd. Nie wiem co Ci ludzie myśleli tworząc to sterownie do tej gry... Jest okropne. Nie dość że trzeba klikać co najmniej 3 przyciski to dodatkowo trzeba to robić bardzo szybko. Tryb kariery jest także dziwny. Musimy przechodzić kwalifikacje a później nie wiem czemu i tak jest game over. (Może należy zaliczyć ileś tam konkurencji?!) Ogólnie:
+:
-grafika
-atmosfera
-:
-sterownie
-brak prawdziwych zawodników
-tryb igrzysk
-sterownie...
-mordercze klikanie
-...czy wspomniałem już o sterowaniu?

Razem jakieś 5-/10
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 20:18 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 13 sie 2008, 19:36

Re: [wasze opinie] Beijing 2008

stachu, to jest gra typowo reklamująca Igrzyska :]. Powiedz mi, która gra będąca na fali imprezy sportowej, była ciut lepsza, od innych? Chyba żadna... Więc to jest kiepska reklamówka,na której trzeba zarobić trochę pieniędzy :).
Semper in altum
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 13 sie 2008, 20:17

stachu pisze:Musimy przechodzić kwalifikacje a później nie wiem czemu i tak jest game over.
Zdradzę Ci sekret. Tylko nikomu nie mów. Zawody są dla tych, którzy sie do nich zakwalifikowali. Tobie się nie udało, więc w nich bierzesz udział. I dlatego jest "game over".

A grafika prezentuje się nieźle, szczególnie woda w basenach jest ładna (aż chce się tam wskoczyć). :)
I tak jak wspomniał bartekmp - typowa reklamówka. Ot, chwytliwa nazwa i tyle.
bartekmp pisze:Powiedz mi, która gra będąca na fali imprezy sportowej, była ciut lepsza, od innych? Chyba żadna...
Mi bardziej podobała się FIFA World Cup 2006 niż FIFA 2006. :]
Ale faktycznie - wyjątki, z reguły dodanie licencji i kilku bajerów i dzieciaki kupują, tudzież osoby niemające co robić z grubym portfelem...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 20:24 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 3 razy.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 13 sie 2008, 22:35

MATchlesS pisze:Zdradzę Ci sekret. Tylko nikomu nie mów. Zawody są dla tych, którzy sie do nich zakwalifikowali. Tobie się nie udało, więc w nich bierzesz udział. I dlatego jest "game over".
Kwalifikuje się do jakiś połowy zawodów później je gram i nie ma żadnej tabeli czy coś ino game over. Dzieje mi się tak po 3 dniu kwalifikacji :P
Obrazek
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 14 sie 2008, 21:09

Re: Beijing 2008

stachu pisze:Dla mnie gra jest słaba. Grafika fakt ładna lecz sterowanie... przyprawia o ból palców itd. Nie wiem co Ci ludzie myśleli tworząc to sterownie do tej gry... Jest okropne. Nie dość że trzeba klikać co najmniej 3 przyciski to dodatkowo trzeba to robić bardzo szybko.
Nienawidzę takich tekstów. Podobne bezsensy wygłaszano na temat DMC3, czy RE4, czy mnóstwa innych gier, których cechą wspólną jest to, że...

GRY TE BYŁY TWORZONE Z MYŚLĄ O KONSOLACH

W takim przypadku sterowanie, czy opcje dostosowania grafiki, czy mnóstwo innych rzeczy, nie jest tworzone z myślą o PeCecie.

Takie gry ocenia się zupełnie inaczej.

---------------------------------------------------

Osobną oceną jest ocena samej gry, najlepiej na platformie pierwotnej, w tym przypadku X360 - sterowanie nie jest wtedy straszną bolączką - prawda?!

---------------------------------------------------

Zupełnie osobno ocenia się PECETOWY PORT. I ten, przyznaję, prawie zawsze jest skaszaniony, głównie rozbija się rzecz o sterowanie (jak w przypadku Pekinu).

Gra jest znakomita, ale to PECETOWY PORT jest skaszaniony, a nie sama gra per se...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2008, 21:12 przez Delacroix, łącznie zmieniany 1 raz.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Ignac

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Ignac » 27 sie 2008, 21:27

Ale grając w Beijng 2008 można przecież korzystać z gamepada, przy czym sterowanie nie jest taką trudnością.