Dysk zewnętrzny którego nie widzi komputer stacjonarny w pracy to jest dysk SATA 320Gb w obudowie USB firmy 4World. W komputerze stacjonarnym w domu i na laptopie ten dysk bez problemu działa.
Borys666, problem opisałem chyba najprościej jak się dało.... nie wiem po co Ci tyle danych... No ale skoro chcesz:
1. komputer w pracy: płyta główna Asrock K7S41GX, procek AMD Athlon XP 2000+, RAM 1,5 Gb DDR, HDD 1 x WD Caviar 80 Gb ATA i 1 x Samsung 250 Gb ATA - na nim dysk zewnętrzny nie działa
2. dyski w komputerze biurowym są jedynie ATA, a ten dysk zewnętrzny USB jest jedynym dyskiem SATA który podpinałem do powyższego komputera, co najlepsze - bez problemu działają na tym komputerze biurowym wszystkie pendrive'y oraz czytniki kart pamięci które miałem możliwość używać
3. dysk zewnętrzny, który nie działa na komputerze w pracy jest Samsung 320Gb SATA
4. komputer domowy i laptop na których dysk zewnętrzny dział są sprzętami nowymi (procesory Intel Core 2 Duo, pamięci 2 Gb DDR800, dyski twarde SATA 500Gb, 250 Gb i 160 Gb, płyta główna kompa stacjonarnego Asus (nie pamiętam modelu) - zarówno komputer jak i laptop kupowane były max pół roku temu)
5. po co sterowniki USB do dysku dla Win XP SP 3 ??
do tej pory WSZYSTKIE dyski jakich używałem same się pod XP-kiem instalowały i nie trzeba było żadnych sterowników. Takich sterowników wymaga chyba jedynie Win98
"Siedzę" w komputerach już dobre 15-20 lat i do tej pory nie spotkałem się z takim problemem.
Captain Jack Sparrow: Me? I'm dishonest. And a dishonest man you can always trust to be dishonest. Honestly. (...)