[informacja] Porównanie ofert abonamentowych

Wszystko o telefonach komórkowych GSM.

<<

stachu

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 5 wrz 2008, 14:18

[informacja] Porównanie ofert abonamentowych

Witam was wszystkich :) Otóż moja stara komórka się popsuła i "namówiłem" rodziców aby mi wzięli nową :) Padło na abonament :]

Najpierw byłem w PLAY'u. Super telefoniki, dość dobry abonament tylko on ma właśnie wadę. Jak wiadomo w abonamencie nie mamy pieniędzy tylko minuty lub sms'y :] W PLAY'u jest tak że niewykorzystane minuty/sms nie przechodzą na następny miesiąc... Gdy to usłyszałem odrazu ta firma odpadła. Jest to dla wielu ludzi wielkim minusem i narzekają na to, choć jednak niektórzy korzystają :P

Plus... tu cały czas miałem telefon na kartę więc myślałem że także teraz też ją wybiorę :) Lecz niestety na abonament 25 i 40 złotowy są tak żałosne telefony że nawet nie warto na nie patrzeć... To co proponują inne firmy w plusie jest to wprowadzane z wielkim opóźnieniem :( a szkoda. Minuty/sms w abonamencie przechodzą i są do wykorzystania przez 3 następne miesiące ...

Orange - szkoda czasu aby tą firmę opisywać... słabe telefony, najsłabszy zasięg więcej się o tym nie dowiadywałem ...

Era :] - to jest firma w której wziąłem abonament :] Ciekawe telefony np w abonamencie za 25zł jest m.in. se k770i (który wybrałem :P ) LG shine, samsung d900i, nokia 6300.
W droższym abonamencie (45zł) można juz dostać Nokię Xpress Music :] W erze mamy 2 oferty do wyboru: telefoniczna okazja czyli drogie telefony taniej :P lub pakiet gdzie jest więcej złotówek lub sms :) Nie narzekam jak narazie na tą firmę :P Mój wujek jest już w niej 8 lat i także nie ma zastrzeżeń :D

Wybór jest wasz lecz jak narazie KRÓLEM polskiej telefonii jest ERA :)

Pozdrawiam, jeśli ktoś ma coś do dodania proszę pisać w postach poniżej :D
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2008, 16:57 przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
<<

Tom

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Tom » 28 wrz 2008, 08:21

Re: [informacja] Porównanie ofert abonamentowych

PLAY - Kolega ma abonament i narzeka. Ceny masz takie jakie przy podpisaniu umowy ( nie możesz korzystqać z nowych pormocji ) i jak wysyłasz sms'a ( 1,22 2,44 itd. ) to to nie zabiera kasy z konta tylko do abonamentu dopisuje

PLUS - Na plus nie narzekam. W MIXPLUSIE za 30 zł są całkiem przyzwoite telefony. ( 50 doładowań po 30 zł i masz Nokioe E50. Musisz zapłacic jedynie 30zł )

Orange - Byłem i patrzyłem zetafon jak i abonament. Dziadowska oferta. W plusie o połowe taniej mamy ten sam telefon :)

Era - Ja za erą nie przepadam. U mnie nie ma zasięgu w ogole. Natomiast PLUS PLAY i ORANGE pełny :) Nigdy nie przepadałem za erą.
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...