[problem] chłodzenie procesora a jego działanie
Mam problem z komputerem a wlaściwie nie ja tylko kolega ale on to totalny laik w tej dziedzinie .
Problem polega na tym, że po załączeniu kompa, zasilacz normalnie działa, ale komp się nie załącza... wentylator od procka tylko próbuje zabrać ale mu to nie wychodzi... jak go popchnę palcem to na chwile się kreci a pozniej znowu to samo... po wyłączeniu kompa, jak wyciągnę wtyczkę zasilania wentylatora do płyty głównej i ją "przedmucham" to działa już normalnie(zaskakuje, komp się załącza).
Zrobiłem mu formata, myślałem że pomoże, bo jakiś czas działał...
I na to wszystko wskazywało, zainstalowałem system i wszystkie sterowniki i poszedłem do domu.a po jakichś dwóch godzinach kolega do mnie dzwoni że znów to samo, tzn. komputer pochodzi z godzine, ekran się zawiesza, i PO naciśnięciu guzika reset wentylatorek staje i działa tylko zasilacz.. i znów trzeba "przedmuchać" wtyczkę( ) i znów, pochodzi z godzinke i wszystko się powtarza.
Oto jakie-takie info o podzespołach komputera(bo dokładnych danych nie znam niestety )
Płyta gł. Gigabyte ?????
karta graf. Gigabyte gf8600GT
Procesor Intel C2D ??????
Ram ???? 2x1gb
zaraz dodam filmik...
pozdro
Edit:
oto film:
Kod: Zaznacz cały
http://www.dailymotion.com/GiDProdakszyns/video/11607358
nie sugerujcie sie moim tekstem "jak go chcesz sformatować jak nie działa ten..." chciałem powiedzieć po prostu że sie komp nie załącza... czyli nie ma nawet charakterystycznego "pik":] a "wyłącz" chodzilo mi o kompa ;]