Czy warto zdjąć simlock za 200pln w salonie.
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
• Strona 1 z 1
Dziś dzwoniłam do sieci w której mam telefon i oni mogą mi sciągnąc simlocka za 200 zl z telefonu LG KT520 .Co robić ?Dać im zarobić ? Czy czekać aż ktoś wpadnie na kody .
Ostatnio zmieniony 6 paź 2008, 20:45 przez fado, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Czy warto zdjąć simlock za 200pln w salonie.
[Tytuł Twojego tematu jest niezgodny z zasadami tytułowania tematów. Jeśli nie wyedytujesz nazwy tematu w ciągu 48h to zamykam wątek, a Ty dostaniesz OSTRZEŻENIE]
[Forumowicze proszeni są o nie branie udziału w dyskusji, dopóki autor tematu nie spełni żądania MODERATORA]
[Forumowicze proszeni są o nie branie udziału w dyskusji, dopóki autor tematu nie spełni żądania MODERATORA]
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
A mozesz napisać to po polsku jestem tu nowa i nie bardzo wiem o chodzi ,czy mozesz mi pomóc ?
byłoby o wiele łatwiej, gdybyś przeczytała regualmin, w którym jest napisane, że wątki nalezy tytułować jasno Czyli tak, aby po spojrzeni na temat od razu było wiadomo, o co chodzi. Temat "200pln" nie jest określeniem jasnym (precyzyjnym), gdy forumowicze go zobaczą, nie będą wiedzieć o co chodzi. Czy masz 200 pln na telefon, czy jakas usługa Ci tyle zeżarła itd. itp. możliwości jest wiele. Podobnie określenie "czy warto" również nie jest jasne. Bo co warto? upić się warto Prawidłowy tytuł wątku to np. Czy warto zapłacić 200 pln za zdjęcie simlock'a. I wszystko od razu jasne, nie? Poprawiłem już, więc się nie martw
A co do Twojego tematu, to wg mnie nie warto, gdyż taka usługa kosztuje ok. 50pln w różnych serwisach GSM, a jeśli jest to telefon na abonament, to po skończeniu się umowy operator ma obowiązek zdjęcia simlock za darmo (o ile się upomnisz, oczywiście )
A co do Twojego tematu, to wg mnie nie warto, gdyż taka usługa kosztuje ok. 50pln w różnych serwisach GSM, a jeśli jest to telefon na abonament, to po skończeniu się umowy operator ma obowiązek zdjęcia simlock za darmo (o ile się upomnisz, oczywiście )
Ostatnio zmieniony 6 paź 2008, 17:25 przez mad_prince, łącznie zmieniany 1 raz.
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
dzięki muszę sie tu wdrożyć ,ciekawa stronka .Co do mojego telefonu to mam go dopiero 2 miesiąc i mieskam obecnie za granicą ,przydałby mi się tutaj dlatego chcę zdjąć simlocka ,niestety wielu salonach mnie odsyłali ,twierdząc że to nowy telefon i nie mają programu .Kiedy dzis zadzwonilam do sieci powiedzieli mi ,że sciągną mi go za 200 zł .Niewiem co robić . Pozdrawiam .
Odradzam zdejmowanie simlocka z tego telefonu. może wyjdzie taniej jesli sprzedasz ten telefon co masz a kupisz sobie identyczny lub inny który ci sie podoba w polsce i wyjdzie taniej.
dlaczego ,kupiłam go bo mi sie podbal i chcialam go kupic
No dobrze to teraz go sprzedaj z tym simlockiem a kup sobie bez simlocka np na allegro. Nastepnym razem pamietaj aby nie kupowac telefonów z zagranicznym simlockiem bo ja gdybym nie zapytał w serwisie ile kosztuje zdjecie sim locka z k800i to tez bym 200zł musiał wydac ale pewnie bym go sprzedał i kupił bez simlocka.
Wybór należy oczywiscie do Ciebie
Wybór należy oczywiscie do Ciebie
Uważam że tego typu karta to idealne rozwiązanie. Nie drogo i bez ingerowania w telefon. Pasiadam taką karte w noki E51. Polecam
http://allegro.pl/item448062865_karta_super_x_sim_4_99_9_tel_bez_utraty_gwarancji.html
Też posiadam takie coś i polecam kupiłem to za 45 zł i po simlocku. Jeszcze wtedy miałem nokię z Play za której złamanie simlocka oferowali mi 200 zł a telefon kosztował wtey nie całe 400.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% - wklej to do opisu.
dzięki bardzo za porade już zamówiłam tą kartę