[szukam] poradnika do The Secrets of Atlantis

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

DjJoz

Początkujący

Post autor: DjJoz » 20 maja 2007, 14:58

[szukam] poradnika do The Secrets of Atlantis

poszukuje poradnika do gry przygodowej The Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy
najlepiej jakby był z serii "gry-online" :)

<<

Simek

Post autor: Simek » 24 lip 2007, 18:24

Re: [szukam] poradnika do The Secrets of Atlantis

Trudno znaleźć coś sensownego:

Kod: Zaznacz cały

http://pobieranie.gry.interia.pl/poradnik.asp?ID=14932
<<

Lukas

Post autor: Lukas » 20 wrz 2008, 11:43

witam wiem ze nie powinienem o to tutaj pytac ale po co robic kolejny temat a wiec sprawa wyglada tak chcialem sobie pograc z kodami ale problem tkwi w tym ze nie wiem jak je wlaczyc znalazlem tylko na necie taki cos "Uruchom grę z parametrem /CHEATS=1 " jak to wlaczyc prosze pomozcie mi z gory dzieki i przepraszam za ten post nie w tym temacie
<<

Horhend

Awatar użytkownika

VIP

Post autor: Horhend » 23 wrz 2008, 00:20

Lukas pisze:witam wiem ze nie powinienem o to tutaj pytac ale po co robic kolejny temat a wiec sprawa wyglada tak chcialem sobie pograc z kodami ale problem tkwi w tym ze nie wiem jak je wlaczyc znalazlem tylko na necie taki cos "Uruchom grę z parametrem /CHEATS=1 " jak to wlaczyc prosze pomozcie mi z gory dzieki i przepraszam za ten post nie w tym temacie
Jak uruchomię grę z parametrem?

Jeżeli chcesz uruchomić grę z parametrem, możesz to zrobić na parę sposobów. Najłatwiej będzie Ci zmodyfikować skrót prowadzący do gry. Kliknij prawym przyciskiem na skrót, którym uruchamiasz grę. Wybierz "Właściwości", a następnie zakładkę "Skrót". Przyjrzyj się polu element docelowy. Wygląda ono zazwyczaj tak: c:\program files\jakasgra\jakasgra.exe Jeżel chcesz uruchomić grę z parametrem -developer, dopisz go na samym końcu ścieżki. W efekcie powinno to wyglądać tak: c:\program files\jakasgra\jakasgra.exe -developer Teraz tylko naciśnij na "Zastosuj" i odpal grę - gra zostanie uruchomiona z parametrem -developer. Jeżeli nie chcesz modyfikować skrótu do gry, możesz uruchomić grę z parametrem korzystając z polecenia "Uruchom...". Znajdziesz je w menu Start. Do okienka w miejsce otwórz, wpisz ścieżkę do gry i parametr, który chcesz dodać. Jeżeli chcesz uruchomić grę z parametrem -developer, wpisz: c:\program files\jakasgra\jakasgra.exe -developer
Uruchamianie gry z parametrem

Krótki poradnik jak uruchomić grę z parametrem na komputerach PC
Strona główna > Uruchamianie gry z parametrem

Uruchamianie gry z parametrem to jedna z czynności, które będziesz musiał wykonać aby uruchomić cheaty w niektórych grach, np. w Max Payne, Half-Life 2 czy Halo: Combat Evolved. Jest to czynność dość prosta, przysparzająca jednak nieco kłopotów ciut mniej doświadczonym użytkownikom. Ale po kolei: co to jest i na czym to polega? Jak uruchomić grę z parametrem i po co w ogóle to robimy?

Ustawienie parametru powoduje, że dany plik (np. główny plik .exe w katalogu, odpowiadający za start gry) uruchamia się z włączonymi dodatkowymi opcjami, które twórcy wcześniej w nim zaimplementowali. W przypadku cheatów te opcje to zazwyczaj "tryb developerski", przy pomocy którego twórcy testowali grę (np. używali kodu na nieśmiertelność by przedostać się przez etap szybciej - w ich przypadku było to konieczne, skoro musieli przedzierać się przez niego siedemdziesiąt razy dziennie). Po ukończeniu testów zazwyczaj nie usuwa się z kodu gry dodatkowych opcji, z cheatami włącznie, lecz publikuje się całość, dając szansę graczom na używanie kodów jeśli gra okazuje się dla nich za trudna. Parametr to więc niejako "furtka" do ukrytych w grze rzeczy.

Jak jednak ustawić samemu parametr? Jak w środowisku Microsoft Windows dodać do danego programu dodatkową ścieżkę parametrową, która pozwoli na uruchomienie nowych opcji? O tym poniżej.
Dodawanie parametru do pliku głównego gry

Przyjmijmy, że chcemy uruchomić grę o tytule "Moja Gra" (cóż za zachęcająca nazwa...) z dodatkowym parametrem "-cheats". Wchodzimy więc do katalogu głównego gry (np. "C:\Program Files\Moje Gry\Moja Gra") i znajdujemy w nim plik główny aplikacji, ten plik .exe, który odpowiada za odpalenie gry na naszym komputerze. W naszym przypadku będzie to plik "mojagra.exe". Jak uruchomić go z parametrem?

Kliknij prawym przyciskiem na pliku głównym (u nas "mojagra.exe", w twoim przypadku dowolny inny plik główny jakiejś tam gry) i wybierz opcję "Utwórz skrót". W katalogu z grą powinien pojawić się shortcut do twojej gry, nazwany np. "Skrót do mojagra.exe". Przenieś go do katalogu, z którego będziesz chciał go uruchamiać (np. na pulpit), po czym klliknij na nim prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję "Właściwości". Przejdź do pola "Obiekt docelowy" i po prostu dopisz do niego swój parametr, po spacji, nie kasując tego, co już tam jest. Jeśli więc mamy tam:

D:\Gry\Skrót do mojagra.exe

Dopisujemy do tego parametr "-cheats" i uzyskujemy:

D:\Gry\Skrót do mojagra.exe - cheats

Teraz, aby uruchomić grę z parametrem, nie korzystamy już z głównego skrótu (stworzonego podczas instalacji programu na pulpicie), ani z samego pliku .exe w katalogu gry, ale właśnie ze skrótu, który gdzieś przenieśliśmy i zmodyfikowaliśmy. Jeśli będziemy uruchamiać grę za jego pomocą - wszystko powinno się udać i powinniśmy otrzymać dostęp do trybu developerskiego danej gierki. Nasz skrót i jego zmodyfikowane właściwości pozwolą na szybkie uruchamianie gier z włączonym trybem cheatowania - co najpewniej znacznie ułatwi ci grę.
Cheaty się nie uruchamiają? Parametr nie działa?

Oczywiście wszystko potrafi się czasem skomplikować i zawsze zdarzyć może się sytuacja, że dany parametr nie będzie działać z twoją wersją gry - cóż, bywa, bardzo często twórcy zmieniają parametr dostępu do cheatów wraz z publikacją określonych patchy, modyfikacji, czasem wręcz ten parametr usuwają. Rzecz zmienia się często również w przypadku oficjalnych dodatków do gry.
Przeglądając tytuły gier, można odnieść wrażenie, że poza strzelaniem, gonieniem,
szlachtowaniem i uciekaniem, niczego nie oferują. A przecież to nieprawda!
<<

Dobrus

Wysoko zaawansowany

Post autor: Dobrus » 15 paź 2008, 19:26

Paczka a w niej poradnik którego szukasz (z gry-online)
The Secret Of Atlantis - The Sacred Legacy
The Secret of Monkey Island
The Secrets of Da Vinci - Zakazany manuskrypt
The Settlers - Dziedzictwo Krolów
The Settlers - Narodziny Imperium
The Settlers IV
The Simpsons - Hit & Run
The Sims - Abrakadabra
The Sims - Balanga
The Sims - Gwiazda
The Sims - Life Stories
The Sims - Pet Stories