[Opinia] Pro Evolution Soccer 2009

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 23 cze 2008, 17:31

[Opinia] Pro Evolution Soccer 2009

News, którego sam napisałem dla pewnego portalu - macie w nim wszystko to, co wiadomo od dzisiaj o nowej części Pro Evolution Soccer:
Japońskie studio Konami oficjalnie zapowiedziało kolejną grę z serii Pro Evolution Soccer. Czy czeka nas rewolucja?

Wspomniana rewolucja może mieć miejsce na pewno w kwestii oprawy graficznej. Choć już zeszłoroczna część wyglądała bardzo dobrze, edycja 2009 ma prezentować się jeszcze lepiej – twórcy gry mówią, że będzie można pomylić grę z… prawdziwym meczem! Nawet jeśli to mała przesada, to screeny, które opublikowano wyglądają naprawdę zacnie i nie ma wątpliwości, że Pro Evolution Soccer 2009 będzie jedną z najładniejszych gier sportowych.

Najwięcej zmian będzie w gameplayu. Konami potwierdza, że kolejna część będzie jeszcze bardziej realistyczna, a dzięki zmianom w sterowaniu kontrola nad piłkarzami ma być bardzo intuicyjna. Niestety nie znamy jeszcze szczegółów, które pozwoliłyby na ocenę tych zmian.

Gra Pro Evolution Soccer 2009 trafi do sklepów najprawdopodobniej jesienią w pięciu edycjach – na PC, X360, PS3, PS2 i PSP. To na razie wszystkie informacje jakie opublikowało Konami na temat najnowszej części najlepszej serii gier piłkarskich.

Galeria:

Kod: Zaznacz cały

http://cdaction.pl/galeria/1750
Dla mnie (i mojego komputera ;-]) grafika w edycji 2008 była bardzo dobra, mam nadzieję, że wymagania nie będą kosmiczne. Liczę, iż Konami wykupi nowe licencje i zmieni co nieco w sterowaniu.
Czekamy na dalsze newsy :!:
Ostatnio zmieniony 2 paź 2008, 15:25 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

zioomus

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: zioomus » 24 cze 2008, 00:48

Re: [Opinia] Pro Evolution Soccer 2009

Nono, narazie się świetnie prezentuje, oby wymagania okroili do minimum, żeby mi i MTS chodziło przynajmniej :D A jak nie to chyba, będzie trzeba odkurzyć laptopa :)
Zapraszam do mojej galerii :)
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 1 sie 2008, 20:19

Gwiazdor FC Barcelony i reprezentacji Argentyny Lionel Messi pomacha do nas z okład gry Pro Evolution Soccer 2009 - poinformowali przedstawiciele firmy Konami. Piłkarz będzie ponadto uczestniczył w pracach nad materiałami dodatkowymi z nowej odsłony słynnej serii.
Fajnie - lubię tego piłkarza. :]
Chociaż nie ma co oceniać gry po pudełku. :P
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Carlik

Awatar użytkownika

Wysoko zaawansowany

Post autor: Carlik » 2 sie 2008, 00:23

takie skriny to dla mnie 'pic na wodę fotomontaż' chociaż jak będzie zobaczymy pod koniec roku :d .
Gigabyte GA-M720-US3,AMD Athlon II 245 2.9 3.534 1.4V,4GB Kingmax 800 811,WD Caviar 3200AAKS,Samsung F1 750GB,PALIT GF9600GT 512MB,X360 Arcade Falcon, PSP2004 5.00 m33-6.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 29 wrz 2008, 14:31

Japońska firma Konami, znana miłośnikom gier sportowych w szczególności z powodu kultowego cyklu Pro Evolution Soccer, poinformowała, że wersja demonstracyjna najnowszej jego odsłony – Pro Evolution Soccer 2009 – zostanie opublikowana już niedługo, bo 2 października, w wersjach na konsole Xbox 360, PlayStation 3 oraz PC.

Demonstracja umożliwi nam przetestowanie opcji 5-minutowego meczu towarzyskiego, pomiędzy w pełni licencjonowanymi zespołami Manchesteru United, Liverpoolu, Realu Madryt oraz Barcelony, a także narodowymi reprezentacjami Włoch i Francji. Dzięki temu będziemy mieć okazję do zapoznania się z większością zmian w systemie rozgrywki.

Oprócz tego w demie będziemy mogli znaleźć filmy, które przybliżą nam następujące tryby rozgrywki: „Become a Legend” oraz sieciowy „Legends” (w obu przejmiemy kontrolę nad jednym tylko zawodnikiem w celu wyniesienia go na szczyt piłkarskiego świata).
Yupi! :ok:
Przynajmniej fajniejsze drużyny niż w demie FIFA 09. :)
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 29 wrz 2008, 16:54

Ciekawi mnie jak będzie zrealizowany tryb "Become a Legend", który jest oczywiscie plagiatem z FIFY ;)

Ciekawe również czy będą jakieś większe zmiany w stosunku do poprzedniej wersji. Może by były gdyby ze strony FIFY byłaby jakaś większa konkurencja ;)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 24 paź 2008, 19:37

Demo:

http://pccentre.pl/download/details/Pro_Evolution_Soccer_2009/id=291
lub

http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1899
Expander:

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=56283
EDIT:
Mam tego farta, że dostałem gierkę do recenzji i mogę się nią cieszyć od dobrych kilku dni.
Krótko: to samo co edycja 2008, ale - w przeciwieństwie do nowego Fifloka - bardziej dopracowane i po prostu grywalniejsze. Grafika nieznacznie poprawiona, ale produkcja jest o wiele lepiej zoptymalizowana. No i Become a Legend jest o wiele fajniejszy od "elektronicznego" Be a Pro (czytaj: bardziej realistyczny).

Aha - jest już pierwszy patch. Można go pobrać stąd:

http://pccentre.pl/download/details/Pro_Evolution_Soccer_2009_-_patch/id=319
Ostatnio zmieniony 24 paź 2008, 19:39 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Aq

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Aq » 27 paź 2008, 23:13

To może teraz ja. Grałem z dobrym przyjacielem cały weekend, oczywiście przeciwko sobie. Gra w stosunku do swojej poprzedniczki z 2008 roku jest dużo lepiej zoptymalizowana. Nie tnie się i nie skacze, no może jedynie w niektórych momentach przy jakiejś ostrzejszej kopaninie pod polem karnym, ale to kompletnie mi nie przeszkadzało. Grafika jest bardzo dobra, chociaż osobiście do tego od dłuższego czasu nie przykładam aż takiej wagi. Dźwięki pozytywne, ogólnie dobre opracowanie pod względem audio wizualnym. Kilka minusów. Większość wejść wślizgiem, jak nie 90% kończy się kartką i to nie tylko żółtą, co dla mnie jest wielką przesadą, bo wiele banalnie niegroźnych wejść kończy się wykluczeniem z gry. Co najbardziej mnie drażni w tej serii, (nie tylko w tego rocznej) to strasznie pochrzanione zachowania piłkarzy. Np. przy podaniach przeciwników między sobą, nasz gracz, który powinien przejąć piłkę, jest kompletnie nie aktywny, albo stoi w miejscu, albo tak jakby trafia na niewidzialną ścianę, przez która nie da się przebiec. I w taki sposób nie dochodzimy do piłki, którą powinniśmy spokojnie mieć przy nodze. W niektórych momentach tragiczne jest także zachowanie bramkarzy, którzy wpuszczają takie szmaty, że aż strach. Ogólnie rzecz biorąc można się pobawić, najlepiej w dwie osoby, bo wtedy jest prawdziwy ostrzał w obie strony.
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 27 paź 2008, 23:35

Najlepszej piłki kopanej na monitorach ciąg dalszy!
Na Hyperze ostatnio udowodniono że wraz z wejściem fify09, PES spada na drugie miejsce, a fifa staje się wkońcu królem.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 23:36 przez Capon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 28 paź 2008, 16:26

Capon pisze:Na Hyperze ostatnio udowodniono że wraz z wejściem fify09, PES spada na drugie miejsce, a fifa staje się wkońcu królem.
Podaj konkrety. Bo chcę sie pośmiać...
No chyba, że masz na myśli edycje konsolowe, ale to jest temat o wersjach PC...

Nie znam czasopisma albo portalu, na którym FIFA została lepiej oceniona niż nowy PES (wersja na PC, podkreślam jeszcze raz).
Ostatnio zmieniony 28 paź 2008, 16:37 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

Capon

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Capon » 28 paź 2008, 22:29

MATchlesS, wersja PC a konsolowa, to chyba o ilę się nie mylę to samo, tylko że bez pada na PC nie można zrobić wielu rzeczy.
Obrazek
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 29 paź 2008, 01:21

Capon pisze:wersja PC a konsolowa, to chyba o ilę się nie mylę to samo,
Jeżeli masz na mysli PEs to tak, jeżeli myslisz o FIFIE to są to dwie różne/inne gry (edycja konsolowa a PC)
Ostatnio zmieniony 29 paź 2008, 10:17 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Topic author

Post autor: MATchlesS » 29 paź 2008, 15:28

Capon pisze:MATchlesS, wersja PC a konsolowa, to chyba o ilę się nie mylę to samo, tylko że bez pada na PC nie można zrobić wielu rzeczy.
Taaa... CHYBA jesteś w błędzie.
Maciek pisze:jeżeli myslisz o FIFIE to są to dwie różne/inne gry (edycja konsolowa a PC)
Przy czym edycja konsolowa jest oczywiście lepsza. :]

Czyli na Hyperze testowali wersje konsolowe.
Koniec problemu. :)
<<

grubby

Post autor: grubby » 8 gru 2008, 22:24

słyszałem że ma być spoko grafika(+)
może zmienią sterowanie dobrze by było
i może będzie lepsze menu niż w 2008