[Zapowiedź] Prince of Persia: Prodigy
Rozmowy o legalnych grach komputerowych.
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna
Na gry-online.pl Prince ma nawet całkiem, całkiem, screeny z 360-siątki. Postacie mi przypominają postacie z Final Fantasy (nieoglądałem anime FF i niegrałem w FF więc za błąd w skojarzeniach sorry), wymagania będzie chyba miało mniejsze od Assasins Creed'a.
Re: [Zapowiedź] Prince of Persia: Prodigy
Nie powinno być tak źle z wymaganiami. Assassin's Creed nie ma aż takich wyśrubowanych wymagań.
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, 16:25 przez kratos31, łącznie zmieniany 1 raz.
Zobaczyłem przed chwilą jakie wymagania ma Assassin's Creed, zdziwiło mnie że malutkie, kumpel co ma pirata tej gry, śmiał się ze mnie, że mam kartę z 256MB Ram, i mi niebędzie chodzić, a tu okazuje się że nawet pogram sobie na maks. bo procesor i RAM to może nadrobić (ale bez przesady).
Więc ten Princ może mieć nawet mniejsze od AC.
Więc ten Princ może mieć nawet mniejsze od AC.
Wykonawca Assassin's Creed zmniejszył wymagania gry przed premierą, pierwotnie miały być dużo większe. Ja też myślę że nowy Prince of Parsia będzie jeszcze lepiej śmigał.
Zmniejszył wymagania? To znaczy że okrojił AC to takiego poziomu jak na konsole? 

Tak wyczytałem na necie, gra miała mieć większe wymagania. Ale co za tym idzie mniejszą sprzedaż, więc zostały zmniejszone. Te wszystkie wyśrubowane parametry w grach to nic innego jak marketing producentów kart graficznych. Idzie zrobić grę o dobrej grafice z normalnymi parametrami tylko trzeba chcieć.
I tak grafika niejest ważna, liczy się grywalność, a wracając do Princa: Czy na pewno będzie się nazywał Prodigy? Słyszałem że było wcześniej coś innego, potem podali Prodigy, a teraz ma być jeszcze coś...
A co za różnica jak się bedzie nazywał
Przecież:

Ant pisze:liczy się grywalność
No wiem, ale ciekawi mnie jaki będzie tytuł.
Mamy datę premiery:
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
No i fajnie, bo były spekulacje o wydaniu gry dopiero w przyszłym roku.Firma Ubisoft wreszcie zdecydowała się, kiedy na półki sklepowe trafi najnowsza gra z serii Prince of Persia. Fani fikuśnych fikołków Księcia powinni nastawić budziki dopiero na 5 grudnia. Na rynku pojawią się jednocześnie wszystkie wersje - na Xboksa 360, PlayStation 3, peceta i DS-a.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
szykuje się niezły prezent na Mikołaja
tylko żeby do tego prezentu jeszcze nowego kompa dali (
) to byłoby super 

Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
uwielbiam te gre, jak dla mnie jest swietna, ciekawe jak to bedzie z wymaganiami i cena
Cena zapewne będzie w wysokości 99.99 zł. A wymagania...Zapewne 6600 Geforce,3.00 ghz,1 gb ram.
"We've got two words for 'ya... Suck It!!" - Triple H & Shawn Michaels vel DX
No, masz w sumie rację - właśnie ujawniono minimalne wymagania:Uchiha Sasuke pisze:A wymagania...Zapewne 6600 Geforce,3.00 ghz,1 gb ram.
Optymalnie.* Supported OS: Windows XP/Windows Vista
* Processor: Dual core processor 2.6 GHz Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2 3800+ (Intel Core 2 Duo 2.2 GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+ or better recommended)
* RAM: 1 GB Windows XP/2 GB Windows Vista
* Video Card: 256 MB DirectX 10.0-compliant video card or DirectX 9.0-compliant card with Shader Model 3.0 or higher (ATI RADEON X1600/1650-1950/HD 2000/3000 series, NVIDIA GeForce 6800/7/8/9 series)
* Sound Card: DirectX 9.0 or 10.0-compliant sound card (5.1 sound card recommended)
* DirectX Version: DirectX 9.0 or 10.0 libraries (included on disc)
* DVD-ROM: DVD-ROM dual-layer drive
* Hard Drive Space: 8 GB
* Peripherals Supported: Keyboard, mouse, optional controller (Xbox 360 Controller for Windows recommended)

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
No to malutkie te wymagania. 

Wymagania może i małe ale zobaczymy jak będzie wyglądać gra. W jakimś czasopiśmie czytałem,że gra jest strasznie filmowa i nie da się zginąć!
Co to za gra w której nie da się zginąć? Mam nadzieję,że twórcy poprawią ten błąd.

Hmmm... Prey?Uchiha Sasuke pisze:Co to za gra w której nie da się zginąć?
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
skąd wiesz że to błąd?? a tak w ogóle co że nie da sięzginąć to nie znaczy że gra będzie łatwa (np Legacy of Kain Soulreaver czy jakąś tak)Uchiha Sasuke pisze:Mam nadzieję,że twórcy poprawią ten błąd.
może jakiśpowiew świeżości będzie?Uchiha Sasuke pisze:W jakimś czasopiśmie czytałem,że gra jest strasznie filmowa
no raczej jak nie wyższa (chociaż wątpie bo cena jakiegokolwiek Princ'a nie przekraczała zazwyczaj 90 zł) bo wydawca nie puści nowości za 20złUchiha Sasuke pisze:Cena zapewne będzie w wysokości 99.99 zł

Czasem słońce, czasem deszcz... niestety zawsze piach prosto w oczy...
Ja powiem tak. Grałem we wszystkie części po kilka razy i możliwość śmierci była motywacją. Wiesz,dla mnie to jest błąd. W niektórych grach może to pasuje ale dla mnie,do Prince'a-nie. Co do ceny,mam nadzieję,że nie będzie ona większa tylko mniejsza.
Też przeszedłem poprzednie części po kilka razy i jak dla mnie to, że w nowej części nie będzie się ginęło, nie jest jakimś wielkim błędem. W poprzednich częściach wystarczyło cofnąć czas i tak na prawdę też się rzadko ginęło. W tej części z tego co pamiętam to koleżanka Prince'a będzie nas ratowała z opresji, tak więc jeśli spadniemy w przepaść, ona nas w ostatniej chwili wyciągnie i sprowadzi do bezpiecznego miejsca więc w sumie wychodzi na to samo tylko, że zamiast cofania czasu ona nas będzie cofać.