[Zapowiedź] NecroVision

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

kratos31

Awatar użytkownika

Topic author

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 25 sie 2008, 10:01

[Zapowiedź] NecroVision

Będziemy mieli polskiego Return to Castle Wolfenstein! A ściślej rzecz ujmując, połączenie RtCW z rodzimym Painkillerem. Z tym pierwszym NecroVision, dzieło gliwickiej grupy The Farm 51, dzieli pomysł na fabułę (no powiedzmy), z drugiego zaś zapożycza technologię (też tak nie do końca). Ale te odniesienia są w sumie mało ważne liczy się to, że kroi nam się kawał świetnego shootera, który ma szansę zabłysnąć mocniej niż większość dotychczasowych krajowych produkcji, wliczając w to także wspomnianego Painkillera.
W czym rzecz? Jest rok 1916, trwa Wielka Wojna, najokropniejsza rzeź, jaką ludzkość przeżyła do tej pory. Młody amerykański żołnierz służy jako ochotnik w brytyjskiej dywizji walczącej w Belgii i wydaje mu się, że znalazł się za życia w piekle. Niekończące się okopy, zwały trupów na ziemi niczyjej, polowania na smakowite szczury by mieć świeże mięso, apokaliptyczne jatki przy każdym ataku i kontrataku, ciągła mordercza pieśń artylerii, głośna i śmiercionośna. Ale dla naszego bohatera koszmar się jeszcze nie zaczął.
Okazuje się bowiem, że rzecz rozgrywa się na wielu równoległych poziomach. Zmagania w krwawej wojnie pozycyjnej na zachodnim froncie to tylko mała część większego konfliktu, walki Zła z... jeszcze większym Złem. Wieki temu wampiry, potwory z legend, uciekły przed słońcem do swego podziemnego królestwa, gdzie w trudzie, brudzie i ciemności budowały swoją technologiczną, industrialną cywilizację. Arogancja pchnęła je też do badań nad naturą mocy tajemnych - i w wyniku nieudanego eksperymentu otwarta została brama do innego świata, zamieszkanego przez prawdziwe potwory, demoniczne kreatury z samego serca chaosu. Rozpoczęła się wtedy straszliwa podziemna wojna wampirów z demonami, w której od samego początku przeważającą siłą były te drugie. Wampirom udawało się powstrzymać ich straszliwe natarcia tylko dzięki pomocy ludzi, zniszczonych psychicznie żołnierzy, którzy w wyniku wojennych okropieństw stali się podatni na wampirzy wpływ i stawali się Wojownikami Cienia, gwardią podziemnej rasy.
Wielka Wojna przyniosła wiele cierpień i śmierci - a najbardziej skorzystały na nich demoniczne hordy, karmiące się tymi potwornościami. Ostatnia ofensywa demonów uderzyła na wampiry - które jednak mają szczęście w nieszczęściu, bowiem dzięki tej samej wojnie szeregi ich ludzkiej gwardii szybko się powiększyły. Decydujące starcie się zbliża - i zgadnijcie kto znajdzie się w samym środku tej podziemnej bitwy? Ano, my.
Ale na początku będzie całkiem normalnie. W okopach, lejach po bombach, w labiryntach podziemnych bunkrów walczyć będziemy z Niemcami tak jak zwykle. Karabinem, bagnetem, granatem czy czymkolwiek co nam się pod rękę nawinie. Dopiero później natkniemy się na niewytłumaczalne fenomeny, wrogów nie do zabicia, bowiem już są martwi, dziwne kreacje chorej technologii - i w walce z nimi zwrócimy na siebie uwagę wampirzych władców, którzy wcielą nas do swojej potępionej armii, byśmy pomogli im ocalić nie tylko mroczne plemię, ale też całą ludzkość przed armią demonów. Walczyć będziemy zatem nie tylko na górze, ale też na dole, w korytarzach i salach ciemnych wampirzych miast, a może nawet w splugawionej krainie chaosu, z której wyprowadzają swe desanty diabelskie zastępy. Fajnie, nie?
Takie pomieszanie wojennych klimatów z elementami nadprzyrodzonymi, trochę tak jak w Return to Castle Wolfenstein, prawda? Tyle że tutaj akcja będzie bardziej ostra, będzie okazja wziąć do ręki bronie wampirów siejące zniszczenie wysokiej klasy i wypróbować je nie tylko na ludziach, martwakach, czy też demonach, ale też olbrzymich, przeogromnych, monstrualnych bossach, przy których wymiękają herbatniki i kiziory z Painkillera i Serious Sama. Autorzy obiecali parowe czołgi wielkości góry, demony dwudzestopiętrowe oraz większego, paskudniejszego i o wiele bardziej wrednego brata Wielkiego Cthulhu.
Gdybyśmy nie mogli sobie z nimi poradzić za pomocą zwykłej, bądź też wampirzej broni, to nasi nowi pracodawcy obdarzą nas też szeregiem cech niedostępnych zwykłym ludziom - niedostępnych do tego stopnia, że jako zwykły człowiek nie mam pojęcia jakież są te cechy. Ale wiem, że są, a właściwie będą do naszej dyspozycji w "NecroVision".
A gdy już zdepczemy wojskowymi onucami twarz księcia demonów i przyłożywszy mu do skroni lufę jakiejś przerośniętej giwery każemy powtórzyć kumplom, że był tu Duke Nukem... eee, przepraszam, kultowa scenka mi się przypomniała. Gdy już skończymy zamiatać w singlu, przyjdzie czas na porządki w sieci. Te zaś będą podwójne - jeden tryb przewidziany jest do realistycznej walki narzędziami z epoki, w deathmatchu bądź też bardziej rozbudowanej rozgrywce objective-based (czyli też jak w RtCW, nie?), drugi zaś pozwoli fantastycznie porzeźbić w bitwach wampirów z demonami, gdzie w grę wchodzą cięższe i bardziej efektowne argumenty. Brzmi ekscytująco, nieprawdaż?
I tak też wygląda. NecroVision korzysta z silnika Painkillera, ale po screenach nie da się tego stwierdzić raczej. Shadery, dynamiczne cieniowanie, HDR i cała masa usprawnień powoduje, że gierka wygląda nie gorzej niż inne współczesne, next-genowe produkcje. Pysznie, pyszniutko. Czujecie ten dreszcz podniecenia? Ba, ciężko się nie ekscytować, ciężko. Oby tylko chłopaki z Gliwic dali radę stworzyć taką grę, jaką nam obiecują - bo jak nie, to nici z naszego największego hitu eksportowego. Ale bądźmy dobrej myśli na razie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Filmik 1
Filmik 2
Filmik 3
Ostatnio zmieniony 25 sie 2008, 11:20 przez kratos31, łącznie zmieniany 1 raz.

<<

Quort

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Quort » 25 sie 2008, 21:16

Re: [Zapowiedź] NecroVision

Zapowiada się dobry polski tytuł. Czytając tą zapowiedź doszedłem do wniosku że fabuła tej gry nadałaby się do filmu. Bossowie wielkości gmachu o 20 piętrach ta gra na pewno będzie monumentalna, co lubię i co najczęściej spotyka się na konsolach (God of War).

Tylko niech ktoś wytłumaczy jedno, cała akcja gry rozgrywać się będzie w czasach I-II wojny światowej czy w czasach współczesnych? Bo słyszałem o takiej grze gdzie na początku zaczyna się żołnierzem Brytyjskich i nagle dochodzi trzeci sprawca konfliktu czyli demony, to była chyba ta gra.

Oglądając screeny widać, że grafika jest ładna i mroczna. Ale bardziej te creeny przypominają mi Painkillera, nie wiem jak wam.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2008, 21:18 przez Quort, łącznie zmieniany 1 raz.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% - wklej to do opisu.
<<

bartekmp

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: bartekmp » 25 sie 2008, 21:21

Quort, mi ogólnie cała gra Painkillera przypomina, o nieco zmienionej formule, ale przyda się odświeżyć Painkillera, na pewno zagram :).
Semper in altum
<<

kratos31

Awatar użytkownika

Topic author

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 26 sie 2008, 11:33

Bo te będzie duchowy spadkobierca Painkillera, osobiście bardzo lubię Painkillera więc także czekam na NecroVision.
A tak do Painkillera to przejdźcie go na najtrudniejszym pozimie jest całkowicie inne zakończenie gry i dwa dodatkowe poziomy ;)
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 26 sie 2008, 18:10

kratos31 pisze:Będziemy mieli polskiego Return to Castle Wolfenstein!
A czy tę grę przypadkiem nie dystrybuje 1C (Rosyjska firma)?
<<

Quort

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Quort » 27 sie 2008, 11:24

Ant pisze:
kratos31 pisze:Będziemy mieli polskiego Return to Castle Wolfenstein!
A czy tę grę przypadkiem nie dystrybuje 1C (Rosyjska firma)?

Na internetowej encyklopedii gier znalazłem takie coś że wydawca to: 1C / Cenega

Ja przynajmniej rozumię to tak że w Polsce wydawcą będzie Cenega a w Rosji 1C
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% - wklej to do opisu.
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 27 sie 2008, 13:35

Ja jestem fanem gier od 1C i powiem tak:
1C to rosyjska firma robiąca gry i dystrybutor w jednym. Wg. mnie robi najlepsze gry pod słońcem które nie stety nie są wydawane w polsce. :mur: ****** dyskryminacja rasowa!!
A Cenega to polski dystrybutor który kiedyś wydał pare gierek od 1C pod rząd a potem już przestał wydawać gry od 1C.
Co prawda można na stronie Cenegi znaleść w zapowiedziach grę ПОЛНЫЙ ПРИВОД 2: HUMMER (COMPLETE DRIVE 2: HUMMER a w polsce 4x4 Hummer), Автопробег «Черное море» (Motor Run "Black sea" a w polsce Classic Car Racing).
Ale kto kupi te gry jak one mają już ze rok albo dwa? Może się ktoś znajdzie ale to jest taki nie wypał jak Aquadelic GT od CDProject, powinni zmienić nazwę na CDTurtle.
Ja w te gry zagrałem max. miesiąc po premierze i mnie do polskich napisów nie ciągnie.
Jak Polski dystrybutor chce zarobić to niech wyda UAZ Racing 4x4 2 które jeszcze nie zdobyłem, bo już nie długo będę miał pewnie po angielsku jak tego nie wydadzą w polsce co jest pewne na 99%.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 1 gru 2008, 15:36

Przyznam, że od dłuższego czasu przyglądam się tej gierce. Sam napisałem jej zapowiedź (link w profilu) i to, czego się dowiedziałem zbierając materiały, naprawdę napawa mnie dużym optymizmem. Nie chodzi o to, że jest to polska produkcja, ale o ciekawą fabułę (naprawdę zapowiada sie interesująco), świetną oprawę i wiele ciekawych pomysłów. Tytuł wskakuje na moją listę "Muszę mieć!" (i to na wysoką pozycję:)). Czekać ludzie, IMO szykuje sie coś wielkiego, coś na miarę Painkillera! ;)
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 1 gru 2008, 16:18

Jeżeli The Farm 51 jest polskim studiem to czemu swoją stronę mają w języku angielskim?
Ostatnio zmieniony 1 gru 2008, 16:20 przez Ant, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 1 gru 2008, 17:37

Ant pisze:Jeżeli The Farm 51 jest polskim studiem to czemu swoją stronę mają w języku angielskim?
Może dlatego, że twórcy dość szeroko reklamują grę na Zachodzie i Polska to niejedyny kraj, w którym się ona pojawi?
Zresztą dopiero kilkanaście dni temu bodajże potwierdzono, że grę w Polsce wyda Cenega. Może w związku z tym w najbliższym czasie zmienią co nieco na stronie...
Ostatnio zmieniony 1 gru 2008, 17:38 przez MATchlesS, łącznie zmieniany 1 raz.
MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

kratos31

Awatar użytkownika

Topic author

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 2 gru 2008, 09:25

Tu nowy trailer z GC 2008
NecroVision
Ostatnio zmieniony 2 gru 2008, 09:25 przez kratos31, łącznie zmieniany 1 raz.
<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Post autor: MATchlesS » 5 lut 2009, 16:07

Podano wymagania sprzętowe gierki.
Normal, ale optymalizacja ponoć kiepska. :kwasny:
<<

kratos31

Awatar użytkownika

Topic author

TOP Technik

Post autor: kratos31 » 5 lut 2009, 16:27

Oraz demko do pobrania
NecroVision
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 5 lut 2009, 16:37

Ja czekam na demko na x360. Kurde a wie ktoś gdzie dokładnie jest ich siedziba w Gliwicach to sie do nich przelece żeby mi orginał dali :D ?
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 5 lut 2009, 18:37

stachu
http://www.cenega.pl/firma
W Gliwicach, jest chyba tylko przedstawiciel, tzn. ma tam swój rejon czy coś, sam nie wiem : P
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 10 lut 2009, 21:39

Grałem w polskie demo.
Dubbing jest naprawdę dobrze zrobiony, grafa naprawdę niezła, świetne efekty i krew rozpryskująca się na wszystkie strony.
Coś czego nie spotkałem się jeszcze w żadnej strzelance (no... może Unreal). Z początku myślałem że to będzie jakaś mrożąca krew w żyłach strzelanka w której można się przestraszyć i grać tylko w dzień, ale... Myliłem się i dobrze! Świetna zabawa postrzelać sobie z niemieckich gnatów do zombii. W sam raz na odstresowanie się szkołą.
Z loadingu zawsze nie mogę z jednego fragmentu (Mniej więcej tak):
"Oto moja spowiedź Ojcze Niebieski, wiem że dawno się nie odzywałem ale jest dobra okazja, jestem w Piekle..."
BRAWA!!! :hurra: Nawet w takiej grze jest humor. :)
<<

stachu

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: stachu » 10 lut 2009, 22:01

Ant pisze:Dubbing jest naprawdę dobrze zrobiony
Dubbing jest prześmieszny a nie dobrze zrobiony :D
Obrazek
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 11 lut 2009, 10:29

"Chwidziałem na chwłasne chłoczy jak Anglik chrozcinął łopatą głowę Niemcowi..."
No fajny jest, mi się podoba.
Wiecie może jaka będzie cena w POLSCE? Już za miesiąc premiera, chętnie sobie kupię mimo iż nie przepadam za takimi grami.
<<

Uchiha Sasuke

Awatar użytkownika

Zaawansowany

Post autor: Uchiha Sasuke » 20 lut 2009, 20:51

Cena będzie wynosić najprawdopodobniej 99,90 (może jakieś zniżki).