Zasilacz - co oznacza dany parametr w Everest
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Witam. Zmieniłem ostatnio płytę główną i kartę grafiki. Wszystko działa tylko parametry zasilacza w Everest lub Hardware sensor monitor są nie takie jak trzeba (Voltages +12V - u mnie jest 1,15V i pali się na czerwono) Może mi ktoś wyjaśnić co oznacza parametr +12V i czy można coś na to zaradzić?. Płyta główna - GIGABYTE GA-EP43-S3L Intel P43 Socket 775 (PCX/DZW/GLAN/SATA/DDR2) , procesor IP4 Dual-Core E5200 2,5 Ghz, grafika GF 9500 GT 512/128 DDR3. Zasilacz Mustang - 400 W.
Re: Zasilacz
+12V
V-Volt ; p Napięcie, aż dziwne, żebyś miał 1,15V zamiast 12V. Jakbyś mial zamienione kable w zasilaczu, aż tak sie nie znam.
V-Volt ; p Napięcie, aż dziwne, żebyś miał 1,15V zamiast 12V. Jakbyś mial zamienione kable w zasilaczu, aż tak sie nie znam.
Odp.: Zasilacz - co oznacza dany parametr w Everest
Podejzewam ze Everest nie ma twojej plyty glownej w swojej bazie danych lub zle ja interpetuje (blad w programie) sciagnij najnowsza wersje lub poczekaj cierpliwie na kolejna - blad na pewno bedzie z czasem naprawiony.
Link do najnowszej wersji:
http://www.lavalys.com/beta/everestulti ... vs9qxr.zip
Link do najnowszej wersji:
http://www.lavalys.com/beta/everestulti ... vs9qxr.zip
Re: Zasilacz - co oznacza dany parametr w Everest
Tak było dokładnie Lucas McFly. Stary Hardware sensor monitor jak i everest home edition pokazywały głupoty. W biosie było wszystko ok. a dopiero Everest ultimate edition (ta nowsza wersja) pokazał wszystko jak na dłoni. 

Odkopuje temat. Mam parę parametrów i nie wiem który z nich to karta graficzna (Everest Ultimate Edition). Karta to Radek HD5770. Która to? I czy jest tutaj?

No też tak myślałem, ale czy mam na któryś konkretnie patrzeć czy na wszystkie trzy? I jaka jest rozsądna temperatura karty graf.? Znaczy ile powinna wynosić kiedy nie gram, a ile max. wynosi kiedy gram w coś? Jeśli oczywiście można to jakoś określić? Dodam, że zasilacz mam Chiefteca 400W. Bo dziś jak grałem w gierkę to mi się komp zresetował.
DispIO to przy wyjściach/wejściach na śledziu, MemIO, to przy pamięciach, Shader, to przy shaderach.
Co do temperatury, to dobrze by było, gdyby nie przekraczała 80 stopni Celsjusza
. A zasilacz na moje za słaby, ale żeby stwierdzić to na pewno, to podaj resztę komponentów komputera.
Co do temperatury, to dobrze by było, gdyby nie przekraczała 80 stopni Celsjusza

Semper in altum
No zasilacz super nie jest, gość w sklepie co kompa składałem powiedział, że starczy taki. Bo to pierwszy raz ten komp mi się zresetował jak w coś grałem. Reszta kompa to:
AMD Phenom II x4 4,32 GHz
2 GB Ram
Radek HD 5770
No i zasilacz: Chieftec 400W
Coś jeszcze podać?
AMD Phenom II x4 4,32 GHz
2 GB Ram
Radek HD 5770
No i zasilacz: Chieftec 400W
Coś jeszcze podać?