Re: [Pytanie] Jaką wybrać komórkę?
No wiec ostatnie serie Nokii są znane z krótkiego trzymania baterii 2-3 dni to max.
Te z wyświetlaczami, ile to bylo 65 tys czy 16,2 mln kolorow?
Wszystko o telefonach komórkowych GSM.
W sumie czego się więcej spodziewać po telefonie który ma w sobie procesor o taktowaniu wyższym niż pierwsze w miarę dostępne komputery stacjonarne i wyświetlacz o przekątnej ok 2,5 cala.No wiec ostatnie serie Nokii są znane z krótkiego trzymania baterii 2-3 dni to max.
Do takich wymagań to mogę polecić np. Nokie e51, mój tata używa takiej od prawie roku, przesiadł się z Nokii 6230i i oprócz tego że bateria trzyma mu ok 2 dni (przy dość częstych rozmowach), mówi, że jest z niego bardzo zadowolony. Telefon się nie zawiesza i ma wszystkie potrzebne mu funkcje. Jest dość chudy, czy wygląda ładnie? o gustach się nie dyskutuje, mnie się podoba, wykonanie jest dość dobre, obudowa jest częściowo wykonana z aluminium czy innego podobnego materiału. Jak już pisałem wcześniej bateria trzyma raczej krótko. mp3 odtwarza, w sumie to jak wgrasz odpowiednie oprogramowanie to odtworzy wszystkie pliki audio. filmiki do też kwestia oprogramowania, od zwykłych 3gp, czy mp4, aż po divx-y z polskimi napisami (tego w sumie nie próbowałem na jego telefonie, ale na mojej N85 można takie coś oglądać), smsy to wysyła każdy telefon, w gierki też można sobie pograć.chudy musi być, ładnie wyglądać, w miarę długo trzymać na baterii, mp3 odtwarzać, jakieś filmiki też, smska wysłać no i ewentualnie jakaś prymitywna gierka.
Jeżeli instalujesz wszystko jak popadnie i na dodatek wszystko to aplikacje przerobione przez piratów, to wybacz dziwne zeby system do ktorego są dodawane kolejne i kolejne biblioteki oraz programy do autostartu był superszybki jak świezy, nowy system. Jaki administrator systemu taki i systemwelll1 pisze:Symbian który zaczyna zwalniać gdy mamy za dużo programów
Wina systemu czy aplikacji? Ubiegając odpowiedź Symbian jest stabilniejszy niż WM. Można wręcz powiedzieć ze jego najnowsze wersje to po prostu "skały" stabilności.welll1 pisze:wiele z nich się zwiesza
A jakie są standardy sieci Wifi? I od czego zalezy jaką będziesz miał "moc sygnału"?welll1 pisze:Wi-fi... nie wiem jakie są standardy w komórkach
Że niby co? Jest jakiś problem z autoryzacją? Na E51 żadnych takich nie uświadczyłem, no ale przecież to nie N95 i sam nie napisałeś jakie to kłopoty, więc nie potrzebnie się czepiam.welll1 pisze:Nie ma problemów z autoryzacją ponieważ jest widziany jako komputer przez inne telefony i komputery stacjonarne bądź laptopy
A funkcjonalny też?welll1 pisze:że PDA wygląda bardziej "szpanersko"
Właczony odtwarzacz muzyki, poczta email, przegladarka Opera, manager plików, notatnik, kalendarz, office word, pisze sms na E51 - sprawnie i szybko. Więc o co chodzi?welll1 pisze:Poza tym odpalcie na waszych Nokiach kilka programów na raz i spróbujcie chociażby napisac sms-a
Wielozadaniowy system to własnie jest Symbian. Proszę o przykłady systemów operacyjnych w komórkach napisanych w javiewelll1 pisze:co wielozadaniowy system operacyjny to nie symbianik czy java
jak się miało k300 albo coś innego z joy'em to nie ma dziwnezioomus pisze:Nie chciałbym aby był to SE, bo mam niemiłe doświadczenia z tymi telefonami
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item564693744_sony_ericsson_k770i_szary_24m_gw_poznan.html
http://allegro.pl/item564542949_nokia_e51_plus_gsm_24m_gw_poznan_sklep_okazja.html
http://allegro.pl/item564694067_nokia_6500_slide_plus_gsm_24m_gw_poznan.html
http://allegro.pl/item571766255_nokia_7610_supernova_nowy_sklep_gaw_kom_fv_gw.html
N95 i N98 8GB nie róznią się tylko tymi 8Gb ale jest jeszcze pare istotnyvch zmian, pisałem nie raz, internet też zawiera o nich dużo informacji.zioomus pisze: Nokią N95, tylko że jest strasznie duża Lepiej jak coś to 8gb czy raczej nie?
nom i klawisze czasem jak się wciska. Jakieś pyłki muszą tam włazić.stachu pisze:-trzeszczy obudowa
to albo ja mam jakąś specjalną wersję k770i albo Ty się nim posługiwać nie umiesz no albo nie wiesz, że na wyższych jakościach zoom jest niedostępny i trzeba ją zmniejszyć na VGA, żeby mieć do niego dostęp. tylko po co?stachu pisze:-aparat nie ma przybliżenia
czy ja wiem, klawisze raczej ma wąskie niż małe, ale dość duże przerwy są między nimi, więc nie ma problemu. Aparat ma 3.2 MPx i zdjęcia IMO wychodzą bardzo ładne. Podobnie ostrość wyświetlacza jest wg mnie dobra. Kontrast nie wiem, bo nie porównywałem, ale to sobie można poustawiać. Ja osobiście lubię SE, miałem t290i, k550i, k770i czyli wszystkie moje telefony oprócz pierwszego - Sagem'a i nie miałem z nimi żadnych problemów.Iudex pisze:ma małe klawisze i słaby aparat.
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Kto Ci taką staroć zaproponował? Tego już za darmo nie rozdają?Robertinho pisze:Nokię n70.