Ubuntu - zabawa szpona w zmianę wyglądu
Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.
- Poprzednia
- 1
- 2
Re: Ubuntu - pierwsze kroki z Linuksem
gnomeart słuzy ogólnie to zmian grafiki, tapeta, splash itd. Czy pasek zmienia, to nei wiem. A co do Gnomemenu
Spoiler:
Kod: Zaznacz cały
<a> Co właściwie znaczy słowo Ubuntu?
<b> W starym afrykańskim narzeczu: "nie umiem zainstalować Debiana"
Dzięki mad_prince
bartekmp, jak zrobiłeś taki pasek na dole:

Wiem, że można zmienić jego kolor poprzez PPM, Właściwości, ale jak zmieniłeś ikonkę kosza i tego kwadraciku opcji Pokaż Pulpit. Czy to jest jakiś styl GTK a może to styl GnoMenu albo Gnome Theme ?
bartekmp, jak zrobiłeś taki pasek na dole:

Wiem, że można zmienić jego kolor poprzez PPM, Właściwości, ale jak zmieniłeś ikonkę kosza i tego kwadraciku opcji Pokaż Pulpit. Czy to jest jakiś styl GTK a może to styl GnoMenu albo Gnome Theme ?
szpon, na Gnome-Look znalazłem obrazek tła i wstawiłem go we właściwościach paska. Prawdopodobnie niektóre style mają takie paski.
Semper in altum
Odp.: Ubuntu - pierwsze kroki z Linuksem
bartekmp, nie zrozumiałeś mnie chyba. Sprawdziłem przed chwilą i obojętnie jaki obrazek tła wstawię to nie zmienia się ta część:

szpon, bo to definiuje styl GTK, więc musisz zmienić styl GTK/GTK2.
Semper in altum
Odp.: Ubuntu - pierwsze kroki z Linuksem
Aha, dziękuję a jak ty na swoim pulpicie umieściłeś katalog domowy. Gdy ja chcę przeciągnąć go z panelu Miejsca na Pulpit to pojawia się:

2. W kostce mam 3 koła zębate które się obracają, jak je usunąc lub zmienić na coś innego. Szukam wszędzie w compizie w opcjach odpowiedzialnych za kostkę (rotate cube i desktop cube), ale nie ma chyba.

3. Da się dodać jakieś inne metody rozmieszczenia ikon. Bo tak to jest tylko uporządkuj według nazwy a przydało by się więcej, jak w Windowsie

2. W kostce mam 3 koła zębate które się obracają, jak je usunąc lub zmienić na coś innego. Szukam wszędzie w compizie w opcjach odpowiedzialnych za kostkę (rotate cube i desktop cube), ale nie ma chyba.

3. Da się dodać jakieś inne metody rozmieszczenia ikon. Bo tak to jest tylko uporządkuj według nazwy a przydało by się więcej, jak w Windowsie

Re: Ubuntu - zabawa szpona w zmianę wyglądu
Wydzieliłem wszystkie powyższe posty z tego tematu:
ubuntu-pierwsze-kroki-z-linuksem-t15263.html
niezły burdel zrobiliście, ale teraz jest już OK
ubuntu-pierwsze-kroki-z-linuksem-t15263.html
niezły burdel zrobiliście, ale teraz jest już OK
w compizie w dziale "efekty" masz koła zębate (coś z "gears")
też miałem wydzielić te posty, a dokładniej to chciałem jest scalić z tematem o graficznych mozliwościach linuksa, gdy temat się wyczerpie.
też miałem wydzielić te posty, a dokładniej to chciałem jest scalić z tematem o graficznych mozliwościach linuksa, gdy temat się wyczerpie.
Co za temacik
Wystarczyło odznaczyć Mechanizm kostki
. A jak z tym katalogiem domowym użytkownika. Bardzo często tam zaglądam, no jak pewnie każdy hehe i na pulpicie przydałby się.
Jak w tej kostce dać na dole jakiś obrazek. Obczaiłem chyba już wszystkie opcje związane z kostkami, umieszczałem obrazki w tych opcjach i nie mogę.

Wystarczyło odznaczyć Mechanizm kostki

Jak w tej kostce dać na dole jakiś obrazek. Obczaiłem chyba już wszystkie opcje związane z kostkami, umieszczałem obrazki w tych opcjach i nie mogę.

szpon pisze:A jak z tym katalogiem domowym użytkownika. Bardzo często tam zaglądam, no jak pewnie każdy hehe i na pulpicie przydałby się.
http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=50038
Semper in altum
ccsm>narzedzia>>obrazki na scianach kostki/wyglad\bottom image.szpon pisze:Jak w tej kostce dać na dole jakiś obrazek. Obczaiłem chyba już wszystkie opcje związane z kostkami, umieszczałem obrazki w tych opcjach i nie mogę.
Odp.: Ubuntu - zabawa szpona w zmianę wyglądu
bartekmp, dzięki
Nie wiem mad_prince co ty masz za wersję Compiza, ale drugi raz napisałeś mi złą lokalizacje. U mnie jest to w dziale efekty, Odbicie i deformacja kostki. Ale oczywiście dziękuję![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
z ubuntu w wersji 8.04, czyli 0.7.4
Nie wiem mad_prince co ty masz za wersję Compiza, ale drugi raz napisałeś mi złą lokalizacje. U mnie jest to w dziale efekty, Odbicie i deformacja kostki. Ale oczywiście dziękuję
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
z ubuntu w wersji 8.04, czyli 0.7.4