Autoukrywanie paska adresu w Operze w trybie pełnoekranowym

Gdy szukasz lub masz problem z jakimś programem.

<<

Tom

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Tom » 20 kwie 2009, 20:02

Autoukrywanie paska adresu w Operze w trybie pełnoekranowym

Nie sądziłem, że IE mnie zadziwi, a jednak!
Otóż w szkole w "przeglądarce" internetowej zwanej IE (nie wiem jaka wersja) była sobie ustawiona taka fajna funkcja(?). Był to tryb, który aktywuje się klawiszem F11 (tryb pełnoekranowy) ale z takim bajerem, że jak sie najeżdzało myszką na góre ekranu to sie wysuwał pasek taki jaki jest bez trybu pełnoekranowego (po prostu ten pasek u góry). I tu moje pytanie. Czy takie coś ta sie zrobić w Operze? :D Dobrze by było gdydby była możliwośc widoku godziny dodatkowo ^^

Z góry dzięki Operamasterzy :P

Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...
<<

Maciek

Awatar użytkownika

Administrator

Post autor: Maciek » 20 kwie 2009, 21:03

Re: Funkcja z IE w Operze?

Ale to zagmatwałeś, ale prościej to: chcesz mieć szybki i łatwy dostęp do paska adresu w trybue pełnoekranowym, żeby wpisać adres url.
Nie wysuwa się pole adresu tak jak w IE, gdyż w Operze jest coś takiego jak skróty klawiaturowe i gesty myszki, które "przywołuja" pole adresu. Skróty klawiaturowe (u mnie jest to m.in. F2*) jest w tym przypadku najlepszym rozwiazaniem, bo nie musisz myszką najeżdzać na pole adresu, klikać nią w te pole, następnie odkładać na bok myszkę aby wziąźć klawiaturę i wpisać dany adres url. Tylko od razu wklepujesz na klawiaturze.

*Proponuje zajrzec do opcji gdzie są wszystkie skróty klaw. i gesty myszki zdefiniowane.

Kod: Zaznacz cały

http://my.opera.com/polski/forums/topic.dml?id=267490
Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Obrazek
Gdy nie masz argumentów w dyskusji, napisz: "o gustach się nie dyskutuje"
<<

Tom

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor Świata

Post autor: Tom » 21 kwie 2009, 15:47

Re: Autoukrywanie paska adresu w Operze w trybie pełnoekranowym

Dzięki :)
Co prawda dla mnie wygodniejszym rozwiązaniem byłoby to z IE, ale takie tez jest eickawe :)
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...