[problem] wybór Procesora do 1200zł

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

minas

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 24 cze 2009, 20:39

[problem] wybór Procesora do 1200zł

Hej ponieważ mam zamiar zmodernizować swego kompa (praktycznie to kupić nowego) mam kilka pytań. Czy opłaca się kupić procesor trzy rdzeniowy? Taki AMD Phenom (trzy rdzeniowy) to lepszy wybór od Dual Core? Chcę przeznaczyć 1000-1200 zł na zakup płyty głównej, procka, obudowy, grafiki i ewentualnie dysku twardego co byście proponowali? Allegro jak najbardziej mile widziane ale części muszą być nowe. Czekam na wasze sugestie.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, 00:08 przez Maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: doprecyzowanie tytułu tematu

<<

szalmar

Post autor: szalmar » 24 cze 2009, 23:07

Re: [problem] Wybór Procesora

Bedzie ciezko. Jedni twierdza, że Intele sa lepsze ze wzgledu na cache, ja osobiscie wuazam, ze roznicy nie odczujesz, no ale jak tam kto woli. Ja mam Athlona X2 4800+, grałem na takiej samej grafie, podobnej pl. glownej i takiej samej grafie w grid'a i roznicy nie odczułem ;p Pozatym jak sie juz nastawisz na Athlona, pieniadze ktore moglbys przeznaczyc na X3 rpzeznacz na mocniejszego X2 :)
<<

minas

Awatar użytkownika

Topic author

Wysoko zaawansowany

Post autor: minas » 25 cze 2009, 19:51

Odp.: [problem] wybór Procesora do 1200zł

Czyli z prockiem trzy rdzeniowym byłoby wszystko wporzo? Najnowsze giery by na nim bezproblemowo śmigały?
<<

szalmar

Post autor: szalmar » 25 cze 2009, 23:05

Re: [problem] wybór Procesora do 1200zł

Słyszałem cośtam, że DC sa lepsze niz TC ale może to być tylko jakaś plota czy coś. Nie wiem. Na poczatku ze Cie zrozuumiałem Dual Core - przyszły mi na mysl produkty Intelowskie.