[problem] dziwny ekran w grach

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

niemar

Post autor: niemar » 5 lip 2009, 20:12

[problem] dziwny ekran w grach

Witam wszystkich serdecznie. Nie wiem czy jest tu dział powitań, bo nie znalazłem? Jest to mój pierwszy post, więc jeśli czegoś nie doczytałem, to wybaczcie.

Mój problem polega na tym, że od pewnego czasu przestały mi działać gry na kompie. Gry, które wcześniej działały. Przetestowałem wszystko co można, deinstalowałem i wgrywałem na nowo DX 9.0, testowałem i nic... Stąd moja desperacja. Google też nie pomogło. A co jest? Właczam grę i mam - Czarny ekran lub czarny ekran z kursorem. Jest kilka wyjątków, gdzie pojawia się "tło" z gry, ale menu (tam gdzie jest napisane - NOWA GRA, WCZYTAJ itp.) już nie wyświetla. Jak pojeżdżę myszką (której akurat nie widzę) to słychać efekty dźwiękowe, które były w grze po najechaniu na odpowiedni przycisk. Niestety tych nie widać. Nie wiem czy opisałem to dość czytelnie... Możecie mi pomóć???

Tak wygląda menu gry

SCREEN:
Obrazek

PS. Win Xp, Procek AMD Athlon 3500+, Geforce FX 5500, Ram 512, DX 9.0

<<

Fisher

Awatar użytkownika

Ekspert

Post autor: Fisher » 5 lip 2009, 20:34

Re: GRY: czarny ekran

Sprawdź może, czy przyspieszenie sprzętowe masz włączone, i czy masz najnowsze sterowniki od grafiki.
<<

niemar

Post autor: niemar » 5 lip 2009, 21:53

Włączone, sterowniki najnowsze.
<<

niemar

Post autor: niemar » 6 lip 2009, 13:31

:zalamany: widzę, że nikt nie zna takich objawów... dodam tylko, że w gierkach on-line (opartych na adobe flash/java nie znam się) jest podobnie.
<<

niemar

Post autor: niemar » 8 lip 2009, 13:00

Re: [problem] dziwny ekran w grach

Żałuję, że piszę post pod postem, ale może jednak ktoś mi pomoże?

Gierka on-line http://www.stungames.com/shooting-games ... sphor.html

U mnie nie widzę punktacji, celownika, "widzę" przez ściany:

Obrazek