Fifa manager 09 - kupowanie piłkarzy ( drogich )

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

REM

Post autor: REM » 14 lip 2009, 19:12

Fifa manager 09 - kupowanie piłkarzy ( drogich )

Witam , otóż mam taki problem , gram najsłabszą drużyną w lidze angielskiej bo chce ją wypromować i chciałbym zakupić drogich piłkarzy , taki jak Ronaldo , Messi , Inesta itd ale nikt nie chce do mnie przyjść xd ( pomimo że mam dużo kasy na nich ) wie ktoś co z tym można zrobić ?

2
Żeby kupić gracza klikasz na niego i pytasz o transfer i zazwyczaj jest nie , czy jest jakaś opcja że przy zapytaniu o transfer mogę wpisać sumę pieniędzy za jaką chciałbym kupić piłkarza ?

3 Nie działa mi Trainer + 4

<<

Robertinho

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Robertinho » 14 lip 2009, 19:40

Re: Fifa manager 09 - kupowanie piłkarzy ( drogich )

Żeby zakupić dobrych piłkarzy Twoja drużyna musi mieć osiągnięcia.

Nigdy do Poloni Warszawa nie kupisz od razu Ronaldo.

Musisz to robić małymi kroczkami.

Na początku Twoja drużyna musi mieć lepsze wyniki niż zawsze miała. Na przykład wyższe miejsce w tabeli o 2-3 miejsca. Wtedy kupujesz zawodnika, który nie powala ogólnie umiejętnościami ale jest dobrym transferem dla Twojego klubu. Kupujesz kilku takich piłkarzy, którzy mogliby zauważalnie wzmocnić zespół.

Dzięki nowym, lepszym zawodnikom znów kończysz sezon na lepszej pozycji i znów kupujesz lepszych piłkarzy.

Musisz zagrać wiele sezonów by dojść do pierwszej trójki (im wyżej w tabeli tym trudniej o zmiane pozycji na wyższą).

W momencie kiedy masz dobrą ekipę, jesteś w pierwszej trójce i bardzo zależy Ci na kupnie np. Iniesty - proponujesz bardzo drogi transfer i kontrakt dla klubu i zawodnika. Możliwe, że przejdzie ale pewnie dostaniesz informację, że masz za mało prestiżowy klub (bo czemu taki Iniesta chciałby przejść z najlepszej w kraju Barcelony do 3 czy 4 zespołu innej ligi?). W tym przypadku musisz zdobyć mistrzostwo ligi i kraju.

Jak widzisz, droga do wyprowadzenia słabej drużyny na szczyt tabeli jest bardzo długa i trudna.

Pamiętaj też o tym, że do najlepszej drużyny ligi meksykańskiej pewnie nie przejdzie Ronaldo bo liga jest mało prestiżowa. :)
REM pisze:Żeby kupić gracza klikasz na niego i pytasz o transfer i zazwyczaj jest nie , czy jest jakaś opcja że przy zapytaniu o transfer mogę wpisać sumę pieniędzy za jaką chciałbym kupić piłkarza ?
Na początku zawsze trzeba wysłać powiadomienie do drużyny o chęci zakupu piłkarza. Jeżeli piłkarz jest zbyt cenny dla drużyny to za obojętnie jaką kasę nie zostanie sprzedany (powodem może być brak dobrego następcy na przykład...). W przypadku gdy transfer jest możliwy (dla dobrych piłkarzy najczęściej są to bardzo wielkie sumy) to dostajesz informację o możliwych negocjacjach.
<<

bartek2903

Awatar użytkownika

Profesor

Post autor: bartek2903 » 15 lip 2009, 11:16

Re: Fifa manager 09 - kupowanie piłkarzy ( drogich )

Najlepiej otworzyc szkółke juniorow w kilku panstwach jak masz tak duzo kasy. Ja mialem takie talenty że 2 zawodnikow po 16 lat juz do pierwszego skladu wsadzilem i po 4, 5 latach byli warci ponad 30 milionow i ocene ponad 90, a gdy po 23 roku zycia jeden z nich przeszedł do MU byl warty ponad 120mln:P. Ale to wymaga czasu