[szukam] tani laptop do gry World of Warcraft
Musi oczywiście mieć kartę sieciową, przydałby się większy HDD, podstawka+2 dodatki, a kolejne są w przygotowaniu. Oczywiście nie może się nic ciąć. Chciałbym, żebyście poradzili mi, gdzie kupić - Allegro, sklepy internetowe, sklepy w "realu" (nie tym supermarkecie, tylko sklepy typu Avans - odpada, są do niczego wg. mnie, MediaMarkt itd.). Może wiecie coś o promocjach? Cena - no cóż, otwieram właśnie "fundusz laptopowy" (taka moja lokata u rodziców ), postaram się znaleźć jakąś pracę, będę przyjmować zlecenia, na przełomie stycznia i lutego także szykuje się zastrzyk gotówki - ok. 500 złotych. W tym tygodniu wracam do domu - także wypłata, liczę też na 500/600 zł. Tak więc - wstępna cena ok. 1200-1500 zł, może rodzice się dołożą . Pomóżcie i Pozdrawiam .Minimalne:
* System operacyjny: Windows XP (Service Pack 3)/Windows Vista (Service Pack 1)
* Procesor: Intel Pentium 4 1.3 GHz lub AMD Athlon XP 1500+
* Pamięć RAM: 512 MB dla XP i 1GB dla Visty
* Karta graficzna: karta 3D ze sprzętowym wsparciem T&L i 32 MB VRAM (takie jak ATI Radeon 7200 lub NVIDIA GeForce 2 albo lepsze)
* Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX
* Dysk twardy: 15Gb wolnej przestrzeni dyskowej
Rekomendowane:
* System operacyjny: Windows XP (Service Pack 3)/ Windows Vista (Service Pack 1)
* Procesor: Procesor Dual-core taki jak Intel Pentium D lub AMD Athlon 64 X2
* Pamięć RAM: 1 GB dla XP i 2 GB dla Visty
* Karta graficzna: karta ze sprzętową obsługą vertex i pixel shaderów i 128 MB VRAM (takie jak ATI Radeon X1600 lub NVIDIA GeForce 7600 GT albo lepsze)
* Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX
* Dysk twardy: 15GB wolnej przestrzeni dyskowej
Np. taki model:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item700872367_new_dell_d610_1_6_2gb_40_rs_lpt1_wifi_win_xp_pl.html