[Ubuntu]Wyłączenie aktywnych aplikacji w Avant Window Navigator

Wszystko co związane z systemami operacyjnymi - problemy, uwagi, opinie.

<<

szpon

Awatar użytkownika

Topic author

Mega Prof. Świata

Post autor: szpon » 12 sie 2009, 23:22

[Ubuntu]Wyłączenie aktywnych aplikacji w Avant Window Navigator

Witam serdecznie, głowię się z tym długi czas, jak zrobić aby Avant Window Navigator wyświetlał mi tylko aplikacje które ja dodam, a nie również które mam uruchomione, robi się wtedy straszny bałagan. Znalazłem na forum ubuntu rozwiązanie, ale nie działa, tutaj wszystko opisałem.

Kod: Zaznacz cały

http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?p=632741#post632741
Ok, konsola pokazała, że mam z duplikowane te wpisy, usunąłem te które się powtarzały.
Ale i tak tego absolutnie nie zrobię, to rozwiązanie które podał ten użytkownik, którego wymieniłem w linku to podał to dla starszej wersji AVN. Dowiedziałem się, że również po prostu wystarczy plugin simple-launcher, ale w ogóle nie mogę znaleźć działającego. AWN działa mi znakomicie, pobrałem ten simple-launcher w formacie deb, ale gdy uruchamiam to pojawia się Nieodpowiednia architektura "amel".

Również dowiedziałem się, że w pakiecie awn-extras-applets jest ten dodatek, który potrafi zrobić, aby w AWN nie pojawiały się aktywne aplikacje. Ok, pobrałem najnowszą wersję stąd:

https://launchpad.net/awn-extras/+download
, ale nie potrafię jej zainstalować. Robię dokładnie jak opisane w pliku install, ale przy próbie konfiguracji pojawia się:

Consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if you
installed software in a non-standard prefix.

Alternatively, you may set the environment variables AWN_CFLAGS
and AWN_LIBS to avoid the need to call pkg-config.
See the pkg-config man page for more details.
Polecenie pkg-config i pkg-config man nie pomaga.

Mam nadzieję, ze nie zrobiłem gdzieś błędu w tym pisaniu, męczę się z tym dzisiaj 6 godzin, jestem padnięty.