[Opinia] Gothic 3 + Forsaken Gods

Rozmowy o legalnych grach komputerowych.

<<

MATchlesS

Awatar użytkownika

Mega Hiper Ultra Prof. Świata

Post autor: MATchlesS » 11 paź 2008, 11:45

Re: [Opinia] Gothic 3 + Forsaken Gods

Delacroix pisze:Takie odstępstwo od normy źle wróży.
Jakiej normy? OK, dodatki są tańsze (vide na przykład rozszerzenie do Company of Heroes czy Supreme Commander), ale i tak najczęściej kosztują tylko troszkę mniej od podstawowej wersji gry (70-80 zł). Nie pamiętam, aby ostatnio coś wyszło poniżej 50 zł...
A Forsaken Gods - z tego co można przeczytać w sieci - doda naprawdę dużo i - co bardzo ważne - jest samodzielny, więc "podstawka" jest zbędna. W takim przypadku cena IMO jest uzasadniona - nie jest to jakiś zbiór misji do podstawowej wersji produktu tylko osobny produkt.
Delacroix pisze:Dodatki generalnie nie powinny kosztować powyej 50zł.
Prawda, na przykład takie do Simsów.

Forsaken Gods dla "trójki" to w sumie taki Clear Sky dla S.T.A.L.K.E.R.-a.
Czyste Niebo kosztuje 100 zł. :)

MATchlesS = MTS = Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości. :-]
Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chcę. :-]
PC: AMD Athlon 64 X2 5200+ | 4 GB RAM | GeForce 9600 (512 MB; EVGA) | 250 GB Seagate | Creative SBS 240 | LCD LG 17''
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 15 sie 2009, 17:10

Zacznijmy od tego, że dodatek standalone, to jest, kuźwa, normalny BEZSENS. Jak mam podstawkę, to po co dziesięć razy mają się instalować te same tekstury i muzyka? Założę się, że bez zdublowanych resource'ów, G3 FG zajmowałby maksimum 1GB...

Ale nie o tym chciałem pisać.

24 kwietnia 2009 - trzy lata po premierze gry, dalej pojawiają się aktualizacje. Patch 1.72 zajmuje: 888 MB i można go ściągnąć stąd:

Kod: Zaznacz cały

http://forum.jowood.com/showthread.php?t=162850
26 listopada 2008 - patch do dodatku Forsaken Gods. Jeszcze bez poprawek Community Patcha do podstawki. 230 MB.

Kod: Zaznacz cały

http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=eng&sys=pc&file=gothic3addon108.zip&ref=ps
Wersja 1.089.
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Ant

Awatar użytkownika

Mega Prof. Świata

Post autor: Ant » 15 sie 2009, 17:21

Hehe, dlatego czekam aż wydadzą ostatniego patcha i wtedy kupię zestaw wraz z dodatkiem. :D
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 15 sie 2009, 17:22

Z podstawką to się już chyba w miarę uspokoiło, dodatek? Eeee.... dopiero zaczynają, hehehehe xD
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.