[PROBLEM] Myszka się nie ładuje...
Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.
• Strona 1 z 1
Kupiłem jakiś czas temu naprawdę dobrą myszkę - Logitecha MX Revolution ( http://shop.navigame.eu/images/3944-0288.jpg ). Niestety od jakiegoś czasu nie mogę z niej korzystać, ponieważ myszka się nie ładuje. Styki się trochę wytarły, i to zapewne jest przyczyną tego problemu. Czy ja mogę ten problem w warunkach domowych rozwiązać jakoś? Bo myszka chyba już gwarancji nie ma, a szkoda byłoby ją wyrzucać na śmieci...
Re: [PROBLEM] Myszka się nie ładuje...
Wyczyść styki spirytusem albo trochę je odegnij skoro nie stykają, nie wiem jak dokładnie wygląda.
Niestety, nic to nie dało
Zrób zdjęcie myszki i ładowarki i umieść tutaj, to będzie łatwiej.
Przyczyn może być sporo i trudno wszystkie by tu wypisać. Podstawowo:
- Tak jak Ivan przeczyść styki i spryskaj je jakimś Contact Sprayem, jeżeli masz.
- Sprawdź czy w ogóle prąd z gniazda dochodzi do ładowarki za pomocą miernika, jeżeli masz.
- Możliwe, że się styki zabrudziły. Weź śrubokręt i postaraj się je przetrzeć tak, aby się błyszczały. Tylko ostrożnie!
- Możliwe, że coś w myszce nie łączy, jednak bez miernika nie ma co jej otwierać
- Tak jak Ivan przeczyść styki i spryskaj je jakimś Contact Sprayem, jeżeli masz.
- Sprawdź czy w ogóle prąd z gniazda dochodzi do ładowarki za pomocą miernika, jeżeli masz.
- Możliwe, że się styki zabrudziły. Weź śrubokręt i postaraj się je przetrzeć tak, aby się błyszczały. Tylko ostrożnie!
- Możliwe, że coś w myszce nie łączy, jednak bez miernika nie ma co jej otwierać
Tutaj miała być jakaś mądra sentencja, ale Tom'owi się nie chciało...