easycap - zgrywanie wideo i audio z N

Wybór nowego sprzętu, problemy sprzętowe.

<<

Dragon2006

Awatar użytkownika

Topic author

Profesor

Post autor: Dragon2006 » 21 cze 2010, 20:03

Cześć wszystkim ;)
Posiadam urządzonko USB easycap:

Kod: Zaznacz cały

http://www.allegro.pl/item1089836968_video_audio_grabber_easycap_visual_studio_gr1.html
Małe gówienko, ale zależało mi na czymś prostym i tanim ;)
Materiał, który potrzebuję zgrać, mam nagrany na dekoderze N. Kupiłem kabel EURO --> chinch. Tak właśnie wszystko podłączyłem.

Do easycapa dołączony był Video Studio Uleada, próbowałem nim zgrywać, jednak obraz strasznie klatkuje... Postanowiłem więc spróbować przez Movie Makera ;]

Obraz jest średniej jakości (640x480, ale przez USB za 25 zł większej rozdzielczości zapewne nie uzyskam ;) ), natomiast dźwięk jest tragiczny... Wprawdzie nie opóźnia itd., ale jego jakość jest bliska zeru. Wszystko buczy, brzęczy itd.... Jest na to jakaś rada?

W ogóle jakim programem to najlepiej zgrywać? O kompa się nie martwię, mam dobrą maszynę ;) Więc jakim programem najlepiej i jak wszystko ustawić, aby wyciągnąć z tej "rakiety" [ :D ] wszystko co najlepsze?

Z góry dzięki !

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 21 cze 2010, 21:05

Dragon2006 pisze:Cześć wszystkim ;)
Kupiłem kabel EURO --> chinch. Tak właśnie wszystko podłączyłem.
Przy takim podłączeniu nie licz na dobrą jakość obrazu. Kup lub pożycz tuner TV i zgraj materiał poprzez S-VIDEO.

A co samego zgrywania, to sprawdź ustawienia zgrywanego materiału; ustaw dobrze fpsy, rozdzielczość i jakość dźwięku.