[Szukam] spolszczenia do Split/Second: Velocity

Jeżeli szukasz spolszczenia, chcesz o którymś porozmawiać lub podzielić się swoim tłumaczeniem.

<<

rafi116

Nowy

Post autor: rafi116 » 26 maja 2010, 16:26

Jak w temacie poszukuję spolszczenia do gry Split/Second : Velocity. Za link z gory thx. :)

<<

tomekleon

Awatar użytkownika

Początkujący

Post autor: tomekleon » 28 cze 2010, 13:17

Re: [Szukam] spolszczenia do Split/Second: Velocity

Witam.
Mam polską wersję gry. Jakie pliki odpowiadają za napisy w wersji PL ??
<<

stony95

Post autor: stony95 » 28 cze 2010, 21:45

Nie jestem pewien, ale na pewnym forum napisali, że za polską wersję odpowiedzialny jest plik "resident.ark" w folderze "data". Niestety ten plik zajmuje,aż 800 MB :orany:
<<

mikxxx

Nowy

Post autor: mikxxx » 29 cze 2010, 17:34

tomekleon pisze:Witam.
Jeśli możesz to zrób screen z plikami na płycie instalacyjnej w folderze głównym.
zmodyfikowałem pliki które odpowiadają za wybór języka ale podczas instalacji wywala błąd bo brakuje pliku
z góry dzięki
<<

tomekleon

Awatar użytkownika

Początkujący

Post autor: tomekleon » 1 lip 2010, 09:46

mikxxx pisze:
Jeśli możesz to zrób screen z plikami na płycie instalacyjnej w folderze głównym.
zmodyfikowałem pliki które odpowiadają za wybór języka ale podczas instalacji wywala błąd bo brakuje pliku
z góry dzięki
Witam
Poniżej screen z zawartości płyty instalacyjnej polskiej wersji gry.

Obrazek

Zaznaczam, że w trakcie instalacji nie ma wyboru języka spośród kilku innych - odrazu wskakuje wersja PL. Instalator także jest w wersji PL.
Pozdrawiam.
<<

mikxxx

Nowy

Post autor: mikxxx » 1 lip 2010, 11:59

tomekleon pisze:
mikxxx pisze:
z góry dzięki
Witam
Poniżej screen z zawartości płyty instalacyjnej polskiej wersji gry.

Obrazek

Zaznaczam, że w trakcie instalacji nie ma wyboru języka spośród kilku innych - odrazu wskakuje wersja PL. Instalator także jest w wersji PL.
Pozdrawiam.
wielkie dzięki

sam zmieniłem pliki tak że instalacje mam po polsku i mogę wybrać język a później mi błąd wywal bo czegoś mu brakuje

jeśli mogę to chce Cie poprosić żebyś mi wysłał na pocztę vxmichalxv(a)o2.pl pliki:
lang.ini
autorun.ini
setup.ini
data1.cab
data1.hrd

z góry dziekuje
<<

stony95

Post autor: stony95 » 5 lip 2010, 14:40

tomekleon czy mógłbym prosić cię o screen z folderu "data" w folderze instalacyjnym :?: Mam pewne podejrzenia co do folderu "fonts" i pliku "resident.ark"
<<

tomekleon

Awatar użytkownika

Początkujący

Post autor: tomekleon » 6 lip 2010, 08:45

stony95 pisze:tomekleon czy mógłbym prosić cię o screen z folderu "data" w folderze instalacyjnym :?: Mam pewne podejrzenia co do folderu "fonts" i pliku "resident.ark"
W folderze "Data" bezpośrednio na płycie znajduje się jedynie folder "Movies", w którym znajduje się 2,56 Gb filmików w formacie .bik. Oczywiście sa one w różnych podkatalogach. Nie ma nic poza tym w folderze "Data".
Natomiast po zainstalowaniu gry, w folderze "Data" w katalogu głównym gry na dysku sytuacja przedstawia się następująco:

Obrazek

Plik resident.ark to jest 813 MB. Trochę dużo....

Folder "fonts" jest zupełnie pusty. Mam ustawione w systemie odkrywanie plików systemowych i ukrytych, więc nie ma możliwości ich nie zobaczyć.

Zastanawiam się, czy jeszcze nie trzeba zmienić czegoś w rejestrze Windowsa lub w jakichś plikach INI, CFG lub SYS dotyczących gry (o ile takie są) żeby była wersja PL... Ale to tylko moje spekulacje i teorie spiskowe ;)
<<

stony95

Post autor: stony95 » 6 lip 2010, 13:24

Chyba jednak chodzi o plik "resident.ark", bo jest różnica w rozmiarze (kilkaset kilobajtów). Raczej nikt się nie poświęci, by go przesłać. A co do tych plików to raczej nic nie da, bo Split/Second nie jest wersją "MULTI" i raczej na płycie w wersji US nie znajdzie się wersja PL.
<<

adasio20

Nowy

Post autor: adasio20 » 10 lip 2010, 15:37

witam mam problem czy ktos z was moglby wrzucic na hosting przeklej (najlepiej) plik tej gry o nazwie data3.cab
<<

Y2J

Nowy

Post autor: Y2J » 21 lip 2010, 11:09

witam jest to mój 1 post więc...
Posiadam angielską wersje Spilt/Second:Velocity.
Szukałem spolszczenia lecz takowego nie znalazłem...
W mojej wersji mam umowe licencyjną i rejestracje on-line po Polsku a gra po Angielsku.
1. Sprawą jest to że w grze <font color=red><b>nie ma</b></font> dialogów jest mało przerywników i gra jest biedna w słowa więc 800mb na spolszczenie to głupota.
2. Jedyny plik który mógłby spolszczyć grę to chyba plik dfg (bez żadnego rozserzenia) zajmuje ok 4 mb mógłby go ktoś wrzucić?
Z góry dzięki Y2J
<<

psajdk23

Nowy

Post autor: psajdk23 » 25 lip 2010, 13:29

Witam :!:
Sprawa spolszczenie jest następująca:
Na 2 kompach miałem zainstalowanego split/second na jednym wersja angielska na drugim polska przeanalizowałem pliki i różnica jest tylko w pliku resident.ark(ok 800MB) i folderze movies/season(ok 2,2GB) cały folder zawiera pliki o innym rozmiarze, po próbie podmienienia wyżej wymienionych plików najpierw resident.ark gra nie odpala, następnie dodałem pliki z folderu movies/season gra również nie odpala, polska wersja na oryginalnych plikach też nie odpala gdyż nie ma jeszcze cracka do polskiej wersji i raczej długo nie będzie, nawet modyfikacje w rejestrze nic nie dały. A do spolszczenia może by i wystarczył sam plik resident.ark lecz trzeba by dać cracka z polskiej wersji. Jak ktoś ma na niego namiary albo jakieś info niech podrzuci linka. Z góry dzięki!
Pozdro :!:
<<

stony95

Post autor: stony95 » 26 lip 2010, 17:04

psajdk23 pisze:Witam :!:
Sprawa spolszczenie jest następująca:
Na 2 kompach miałem zainstalowanego split/second na jednym wersja angielska na drugim polska przeanalizowałem pliki i różnica jest tylko w pliku resident.ark(ok 800MB) i folderze movies/season(ok 2,2GB) cały folder zawiera pliki o innym rozmiarze, po próbie podmienienia wyżej wymienionych plików najpierw resident.ark gra nie odpala, następnie dodałem pliki z folderu movies/season gra również nie odpala, polska wersja na oryginalnych plikach też nie odpala gdyż nie ma jeszcze cracka do polskiej wersji i raczej długo nie będzie, nawet modyfikacje w rejestrze nic nie dały. A do spolszczenia może by i wystarczył sam plik resident.ark lecz trzeba by dać cracka z polskiej wersji. Jak ktoś ma na niego namiary albo jakieś info niech podrzuci linka. Z góry dzięki!
Pozdro :!:
Próbowałeś skopiować tego z wersji US :?:
<<

psajdk23

Nowy

Post autor: psajdk23 » 27 lip 2010, 08:39

Tak bo tylko taki istnieje na razie no i przy próbie uruchomienia pojawia się czarne tło i wywala błąd.
<<

Vieslav

Nowy

Post autor: Vieslav » 3 sie 2011, 19:56

Odp: [Szukam] spolszczenia do Split/Second: Velocity

bump
I jak sprawa ze spolszczeniem? Jest, bedzie czy nie da rady wyodrębnić plików z wersji pl?
<<

ArtekXDPL

Nowy

Post autor: ArtekXDPL » 4 sie 2011, 10:17

Ile ta gra waży? Bo mo<font color=red><b>ż</b></font>e se pobiorę w wrzucę ci te 800mb.
<<

Dobrus

Wysoko zaawansowany

Post autor: Dobrus » 6 sie 2011, 00:09

No way. Tu nie tolerują piratów :) Gierka ma 6-7GB