Multi w Painkiller czarna edycja

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Kamil_98

Początkujący

Post autor: Kamil_98 » 23 paź 2010, 19:49

Witam wszystkich.Jak w temacie mam pewien problem z multiplayer w painkiller.Gdy wchodzę w mulit potem w internet,wyszukuje serwery.Niby wszystko ok no to lecę dalej.Włączam byle jaki serw i się wczytuje,po wczytaniu... widzę przez jakieś pól sekundy poziom gry,i BAM...wyłącza mi się cala gra i powraca do pulpitu. jak coś mam Windowsa.Jestem kompletnie bezradny wobec tego.Potrzebuje pomocy
PS:Już sciongalem pathy i tak dalej i tylko gra mi się nie włącza. Pisze żebym włożył dysk z grom...nawet jeśli dysk z grą jest w napędzie :mur: .
Na to odpowiedz tez by było milo przeczytać...Z góry dzięki! :padam:
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, 16:22 przez Kamil_98, łącznie zmieniany 2 razy.

<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 27 lis 2010, 17:32

Re: Multi w Painkiller czarna edycja

1. Zacznij używać MÓZGU. Podaj, jaką masz wersję Windows.
2. Nie instaluj żadnych patchy - gra jest już w pełni spatchowana.
3. Sprawdź, czy nie ma jakiego diabelstwa na kompie, które robiłoby problemy, wirusa, albo czego.
4. Sprawdź, czy użyłeś swojego oryginalnego klucza - serwer może dawać ci kopniaka, jeżeli nie.
5. Painkiller tworzy chyba jakiś plik LOG? Sprawdź, czy tak jest i jeżeli tak - może tam jest informacja o błędzie?

EDIT:

6. Używaj, kuźwa, poprawnej pisowni, co? OCZY BOLĄ!!!
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Kamil_98

Początkujący

Post autor: Kamil_98 » 30 lis 2010, 16:11

Mam wrażenie że raczej za bardzo to ty miły nie jesteś. Poza tym komp mi wcale błędów nie wykrywał jak pisałem posta ,lub jak wspomniałeś "OCZY BOLĄ" może po jakimś innym poście.
Wiem że jakichś niewiarygodnych umiejętności pisarskich to ja nie mam, ale chociaż nie pisze do ludzi z wyrzutem że czegoś nie wiedzą ,bo ja informatykiem to nie jestem.Poza tym jak wspomniałem w kilku innych postach, żeby szybciej pisać zapominam czasem polskich zmiękczeń pisać.Możliwe jest też że mi wykrywacz błędów nie działa więc mnie nie wiń za pisownie.
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 15 gru 2010, 02:12

A ten dalej swoje....

Nie trajkol o moim charakterze, czy o ortografii, jakoś pofatygowałem się, aby ci tu pomóc, ale MAM ZA MAŁO DANYCH! Zastosuj się do punktów 1, 2, 3, 4, 5.

Możesz też sprawdzić, czy ci router nie blokuje portów wymaganych przez PK (nie wiem, jakie to porty, sprawdź w dokumentacji gry - tyczy się to tylko posiadaczy routerów, takich jak np. LiveBox czy Axess.)
Moderatorzy są jak hemoroidy. Przez większość czasu siedzą w ukryciu, ale jak już wylezą, to jest tylko płacz i zgrzytanie zębów.
<<

Kamil_98

Początkujący

Post autor: Kamil_98 » 10 sty 2011, 18:50

No dobra zacznijmy od początku...
1 Wersję Windows to mam XP jeśli o to ci chodzi.
2 Czasami a nawet w większości moje gry same się nie patchują więc jestem na to wyczulony.
3 Raczej nic nie mam jak twierdzi mój antywirus.
4 Klucz jest oryginalny na 100% nikomu nie pożyczałem gry i kupiłem ją legalnie itp.
5 Nie do końca wiem gdzie go znaleźć, a nawet jeśli go znajdę to jak poznać że tutaj jest błąd?
PS: Sorry za tą kłótnię o pisownie ale na prawdę byłem wkurzony painkillerem.A poza tym jak teraz oglądam mój pierwszy post , to samemu mi się nie chce go czytać :zakrecony:
<<

Delacroix

Awatar użytkownika

Profesor Świata

Post autor: Delacroix » 20 sty 2011, 21:22

Wyszukaj w folderze... chyba bin? Tam, gdzie jest plik wykonywalny. Wklej treść LOGa jak go znajdziesz, to zobaczymy co dalej.

I jeszcze jedna sprawa. Jakie masz łącze internetowe? Provider, prędkość!