Tekstury

Kłopot z instalacją, działaniem lub przejściem gry? Pisz!

<<

Hellfriend

Nowy

Post autor: Hellfriend » 3 kwie 2011, 18:46

Tekstury

Witam, mam pewien problem z grafiką w grze Assassin's Creed 2.
Otóż zainstalowałem tą grę drugi raz na moim komputerze.
Za pierwszym razem nie było z nią żadnego problemu lecz teraz pojawił się problem z teksturami.
Tekstury w dalszej odległości od bohatera zdają się być rozmazane, mało szczegółowe, a wiem, że tak być nie powinno.
Gdy podchodzi się bliżej to tekstury się ładują i byłoby w porządku gdyby nie to, że właśnie odległość ta nie jest duża.
Podczas gdy pierwszy raz grałem wszystko było OK, poza tym w grze Assassin's Creed Brotherhood także wszystko jest OK.

Od pierwszego razu gdy grałem w AC2 zmienił się tylko zasilacz na mocniejszy (z 460 na 560W) oraz system został przeinstalowany.
Obie gry chodzą na pełnych detalach bez synchronizacji pionowej, która włączona jest domyślnie w AC2.

Sprzęt:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6400+, 3.2GHz
RAM: 2gb
Grafika: Galaxy GeForce 8600 GTS 256 mb ram

Problem ten wystąpił także w GTA IV lecz zarówno przed jak i po przeinstalowaniu systemu i zmianie zasilacza tekstury doczytują się wolno, bardziej jednak zależy mi na zlikwidowaniu problemu w Assassin's Creed 2.
Z góry dziękuje za pomoc.

<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 3 kwie 2011, 19:13

Odp: Tekstury

<<

Hellfriend

Nowy

Post autor: Hellfriend » 3 kwie 2011, 19:17

Oczywiście to czytałem.
Nie znalazłem żadnego punktu, który mógłby mi pomóc lub po prostu, którego nie wykonałem. :help: :help:
<<

Iwan

Awatar użytkownika

Moderator

Post autor: Iwan » 3 kwie 2011, 19:30

Przede wszystkim instalacja najnowszych sterowników do karty graficznej, aktualizacja DirectX oraz wgranie patchy do gier.
<<

Hellfriend

Nowy

Post autor: Hellfriend » 3 kwie 2011, 20:22

Jak pierwszy raz grałem to najnowsze sterowniki nie zostały jeszcze wydane, a używam sterowników przedostatnich - w tym wypadku nie wiem czy wtedy używałem starszych czy tych samych więc nie wiem czy to ma szanse pomóc. DirectX najnowszy, patche wgrane od samego początku. :( :help: :help: :help: